Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nie nagrywa. (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nie-nagrywa-15584/)

silverdrake 19.01.2003 09:53

Nie nagrywa.

Mam problem z nagrywarką AOpen 48x tydzień temu wypalała znakomicie ale od kilku dni wogóle nie chce wypalać!!!! Co się z nią dzieje???
Za wszelkie odowiedzi dziekuje:'(

+++LeWaP+++ 19.01.2003 10:10

trochę za mało inf. aby uzyskać jakąkolwiek odp. ;)

powiedz jakim programem nagrywasz
wyświetla jakiś komunikat
zwykłe cdr-y czyta ?
coś zmieniałeś w komp. ?
aspi zainstalowane ?
DMA włączone ?
...

bla bla bla... more info neeeded ;)

silverdrake 19.01.2003 11:02

wypalam przez NERO 5 DMA mam włączone aspi tez zainstalowane więc HELLLLLP!!!!!

grzeniu 19.01.2003 11:49

Cytat:

silverdrake napisa***322;(a)
Chlopie, takie info to wystarczy w serwisie - rzucasz im sprzet na stol i mowisz ze nie nagrywa a oni kaza ci przyjsc za 2-3 tygodnie. Co to jest nero 5, czyzby 5.0 jesli tak to nie obsluguje twojej wypalary. I co to znaczy ze nie nagrywa, jaki komunikat ci wywala nie czasem medium speed error? Musisz tu powiedziec co sie konkretnie dzieje bo nikt tu nie jest jasnowidzem.:cisza:

Remix 19.01.2003 14:00

Cytat:

silverdrake napisa***322;(a)
Witam!

a co to rozkaz???

troche szacunku jak chcesz sie czegos dowiedziec!!!

Twoje podawanie informacji jest na "odwal sie"... postaraj sie troche i sprawdz dokladnie o co pytamy, a moze pomozemy

ps. naucz sie pokory bo tutaj mastah'y i kozaczki szybko wymiekaja...

thunar 19.01.2003 15:02

To moze ja powiem za niego, kontaktowal sie ze mna przez GG, okazuje sie ze to jest medium speed error...dzieje mu sie to na roznych plytach...
P.S. remix respect dla ciebie
Wlasnie tu sie nie rozkazuje ludziom zeby pomogli pomoga ci ktorzy chca a nie dlatego ze musza...

grzeniu 19.01.2003 15:51

Czyli jednak sie domyslilem o co moze biegac (ze to medium speed error), szkoda ze tego nie napisal choc w tym przypadku wiele pomoc nie mozna poza odeslaniem do tego co juz wczesniej napisano na ten temat. Sam tez wiele nawalczylem z tym i troche napisalem. Najlepsza rada, bo widze ze jest to nowa nagrywarka, to probowac wymienic ja na cokolwiek innego niz ricoh i AOpen bo ten MSE jest typowa ich przypadloscia i przyznam sie ze wkurzajaca. Jesli to sie nie uda to pozostaje meczyc sie i szukac plyt na ktore nie bedzie sie buntowal, moj ricoh przyjmowal bez protestu verbatimy i platinum a wywalal esperanzy, ale to bylo ponad rok temu. W serwisie beda go splawiali ze uzywa kiepskich plyt i tak beda sobie odbijali pileczke az mu sie znudzi.

cromat 20.01.2003 13:27

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

a co to rozkaz???

troche szacunku jak chcesz sie czegos dowiedziec!!!

Twoje podawanie informacji jest na "odwal sie"... postaraj sie troche i sprawdz dokladnie o co pytamy, a moze pomozemy

ps. naucz sie pokory bo tutaj mastah'y i kozaczki szybko wymiekaja...

Człowieku widze ze wymiekles przy takim pytaniu!!!
On Ciebie nie prosil to co sie go czepiasz on prosil w 1 posicie tak ze takie dogadywanie to.... zastanów sie bo w tym momencie jestes massiv Dong !!!!!(pewnie nawet nie wiessz co to znaczy)
Nie widzisz ze ten kolo ma nagrywarke dopiero tydzien?
to ze masz 300 iles tam postów to nie znaczy ze jestes guru a pokory to chyba Ciebie nie nauczyli
a co oznacza słowo a moze pomozemy nie chcesz to nie pomagaj widzocznie jestes lama i to pytanie dla ciebie jest zatrudne!!
a szacowac to ty powinienes innych bo kiedys Ci sie jeszcze za takie kozakowanie zerwie:boks: rozkaz to masz jak Ci matka kaze obiad zjesc on prosil!!!!NIc wiecej jestes massiv Dong i tyle na ten temat!!!

Remix 20.01.2003 20:16

Cytat:

cromat napisa***322;(a)
Człowieku widze ze wymiekles przy takim pytaniu!!!
On Ciebie nie prosil to co sie go czepiasz on prosil w 1 posicie tak ze takie dogadywanie to.... zastanów sie bo w tym momencie jestes massiv Dong !!!!!(pewnie nawet nie wiessz co to znaczy)
Nie widzisz ze ten kolo ma nagrywarke dopiero tydzien?
to ze masz 300 iles tam postów to nie znaczy ze jestes guru a pokory to chyba Ciebie nie nauczyli
a co oznacza słowo a moze pomozemy nie chcesz to nie pomagaj widzocznie jestes lama i to pytanie dla ciebie jest zatrudne!!
a szacowac to ty powinienes innych bo kiedys Ci sie jeszcze za takie kozakowanie zerwie:boks: rozkaz to masz jak Ci matka kaze obiad zjesc on prosil!!!!NIc wiecej jestes massiv Dong i tyle na ten temat!!!

Witam!

Smieszysz mnie... widzisz gdzie w jego postach slowo PROSZE?? ja widze tylko dziekuje.

po drugie... widzisz zebym gdzies sie wywyzszal? albo zebym go obrazal lub pokazywal swoj brak szacunku?

przeczytaj dokladnie mojego posta z 5 razy a moze uda Ci sie wychwycic esensje!

A pytanie nie jest dla mnie ZA TRUDNE... moze dla Ciebie jest "zatrudne"

back to school

ps. nie wiem co to: massiv Dong !!!!! znaczy (tylko sie domyslam) ale malo mnie to interesuje. Jesli to obrazliwe to prezentujesz marny poziom!

-Sid-The-Rat=> 20.01.2003 23:28

spokoj prosze...

cromat widze ze znow wpadles - szkoda tylko zeby ... eh - niewazne...

remix - prosze wyluzuj - mi tez ostatnio odbilo - ale sie powstrzymuje - nie moge najezdzac na wszystkich za to ze mam sesje i sypiam godzina na dwa dni...

Remix 20.01.2003 23:48

Witam!

OK Sid SZACUN dla Ciebie... juz jestem spokojny - 10 wdechow i luzik :)

cromat 21.01.2003 10:00

dobra luz on jest moim kuzynem i jest totalna lama a nie lubie jak ktos na niego nalatuje bo wtedy jestem zły to widac bo wyzszym poscie ale remix on jest lama i ma nagrywarke dopiero tydzien i wiem ze udziela sie na forum lamerskimi pytaniami i odpowiedziami ale taki juz jest:D:P juz luz sorrka for all

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46.