![]() |
Witam!
...dlatego wlasnie NIGDY nie kupie sprzetu marki LG !!! |
hehe mam prawie podobnego problema
jeszcze nie wiem co sie dzieje ale poszła na serwis ;) tyle ze mi nagrywa jedynie 8x i nic ponad to. Objawy mam te same.
Zmieniłem biosa ale to nic nie dało;(. |
Problem występuje na wszystkich typach nośników z płytami CDRW włącznie. Mogę czasami wypalać(jeśli nagrywarka okarze mi łaskę) przy maksymalnej prędkości 8x. Ale to tylko czasami. Płyty Audio wypala się bez problemu.
|
To raczej wygląda na problem z rozpoznaniem nienagranej płyty.
Czy występuje on na różnych nośnikach? Może płyty które kupiłeś są felerne? Pozdrawiam |
CDRW LG 8320B (32x)- dziwne objawy awarii (może wirus) !!!
CO to moze być??????
Gdy wkładam do niej nagraną płytę, rozpoznaje ją bez problemu i wszystko z niej czyta. Problemy zaczynają się, gdy chcę coś nagrać na czystej płycie. Odpalam np. Nero (lub inny program do nagrywania), czysta płyta jest dobrze rozpoznana, kopiuję pliki do zgrania z zamiarem ich wypalenia. W momencie gdy zaczyna się wypalanie coś się zaczyna dziać. Nagrywarka LG32x zaczyna obracać płytkę, mruga zółta dioda, rozpędza płytkę do dużych prędkości i zwalnia. I tak cały czas i nic się nie wypala. TAk jakby nagrywara chciała coś usilnie wyczytać z tej płyty. Sam nie mogę tego procesu zatrzymać:glaszcze: . Naciskając na przycisk w nagrywarce nie mozna wyjąć płyty??? . Muszę naciskać CTRL+ALT+DEL, żeby wyjsć z programu i wyłączam komputer bo płyta rozpedza się do dużej prędkości w nagrywarce.:-o Niedawno miałem wirusa C.I.H na moim kompie. Zlikwidowałem go poprzez NortonAV. CZyżby to on sprawił takie problemy z tą nagrywarką??? ?. Czy ewentualny wstrząs nagrywarki może uszkodzić nagrywarkę??? A moze to czytnik jest brudny? Proszę Was o odpowiedź. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:08. |