Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Super Azo Crystel - czemu narzekacie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/super-azo-crystel-czemu-narzekacie-15634/)

josef 20.01.2003 10:11

Super Azo Crystel - czemu narzekacie

Mam do was forumowicze pytanie - czemu klniecie na Verby DLP Crystal. Nagrywałem na x40 i nie miałem jak do tąd żadnych problemów :). x24 nie miałem więc nie wiem jakie są - te z CMC czy jakoś tak. Fakt faktem że nagrywałem muze - z prędkością x4 - może w większych szybkościach jest innaczej. Feurio pisze, że te x40 są z Mitsubischi Chemicals - to chyba dobrze o ile się orientuję - Metal Azo też miałem z tej samej firmy.

Podzielcie się ludziska swoimi opiniami - za niedługo skończę paczkę tych płytek i nie wiem czy wziąć kolejną czy przerzucić się na co innego ??? np. TDK Reflexy - grunt żeby były w grubych pudełkach - tak do 2.2 za sztukę.

grzeniu 20.01.2003 11:04

Jesli to od Mitsubishi to spoko a z tymi od CMC to lepiej daj sobie spokoj.

Zeus 20.01.2003 11:57

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Jesli to od Mitsubishi to spoko a z tymi od CMC to lepiej daj sobie spokoj.
Witam
A jest jakas mozliwosc na rozpoznanie firmy bez wkladania plytki do napedu ???

Pozdrawiam

grzeniu 20.01.2003 12:26

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Witam

Pozdrawiam

Generalnie chyba nie ma albo ja nie znam:( Na platinum dalo sie po kodzie cyfrowo-literowym wylapac roznice i np zauwazyc ktore sa od Riteca ale nie wiem czy to zawsze w 100% bylo pewne (mnie sie udalo). Kiepscy producenci w ten sposob sie ukrywaja i w ich interesie jest zebysmy tego nie zauwazyli, no bo kto by kupil verbatima od CMC jesli obok lezy do wyboru od Mitsubishi? Wiekszosc plytek ma tylko nazwe handlowa pod ktora robi kilku producentow i tym gorszym jest nie w smak obnizac cene idlatego jest jak jest. Do tej pory chyba tylko verbatim metalazo byly pewne ze sa od Mitsubishi i te mozna bylo brac w ciemno, reszta to loteria i dlatego jedni zlorzecza np. na platinum a inni je chwala.

andrzejj9 20.01.2003 12:54

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Witam

Pozdrawiam

przeczytac nadruk :P
a tak serio to tez nie wiem. Chociaz mi na razie nie padla jeszcze zadna plytka (na tej nagrywarce - nagralem moze z 50 wiec nie tak duzo) wiec kupuje ciagle esperanzy po 90 groszy i czasami verbatimki po chyba 1,50 i nie przejmuje sie tym, jaka to firma, dystrybutor, producent czy cokolwiek innego. Pewnie do pierwszych skopanych plytek :(

Sprezyn 20.01.2003 15:50

nie zauwazylem przeklenstw na DLP Crystal.
Za to przeklinam chwile w ktorej nabylem DataLife.
Ja wypalam praktycznie tylko muzyke, i te cholerne
plyty przeskakuja mi w odtwarzaczu.

josef 21.01.2003 12:55

Oj narzekali ludziska - ale chyba na te x24 od CMC. Chyba więc kupię kolejne pudło czterdziestek crystali :)

A tak swoją drogą to na pudełku pisze (z tyłu u dołu) kto zrobił tą płytkę np. Mitsubischi Chemicals. Nie wiem tylko czy jak płytka jest z CMC to czy tam pisze to sam - mam nadzieję że nie :jezyk:

andrzejj9 21.01.2003 20:34

Cytat:

josef napisa***322;(a)
Oj narzekali ludziska - ale chyba na te x24 od CMC. Chyba więc kupię kolejne pudło czterdziestek crystali :)

A tak swoją drogą to na pudełku pisze (z tyłu u dołu) kto zrobił tą płytkę np. Mitsubischi Chemicals. Nie wiem tylko czy jak płytka jest z CMC to czy tam pisze to sam - mam nadzieję że nie :jezyk:

heh, jesli w koncu kiedys kupie jakies plytki, ktore kompletnie nie beda mi sie nagrywac, to dalacze sie do takich dyskusji. Poki co na czym nie nagrywam, to sie nagrywa dobrze i dobrze chodzi. Nie ma powodu do narzekan. Inna sprawa, ze uzywam wlasciwie tylko Esperanzy, Princo, Verbatima, Basfe (czy jak kto woli MTEC) i jesli jakies pojedyncze inne sztuki. Poki co nic nie padlo i mam nadzieje, ze tak bedzie dalej. :)

raven66 23.01.2003 12:17

Kupilem ostatnio spin DLP Crystal 24X i zachowuja sie w nowym LiteOn'ie jak co najmniej jakies noname'y. Juz lepiej mi czyta chociazby Princo, Platinum, Akossy czy Esperanze... no comment ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36.