![]() |
Cytat:
Kupiłem go u tych buraków z prolineu (( . Na wiatrak ni narzekam, wręcz go polecam! kosztowal u nich ostatnio 100pln razem z wysyłką. Była promocja 1zł za wysyłkę :) www.proline.com.pl -> tam to tylko cooler kupowac bo serwis jest hu@$!$#%#@$%!@#y ;) |
Ziele, czy ten wentylator z radiatorem da się zamontować na Celerona 1.2GHz - poszukuję wydajnego ale jednocześnie b. cichego wentylatora (najlepiej gdyby nie było go w ogóle słychać, no może troszkę, dla pewności, że chodzi).
Miłego dnia |
widzę, że masz coolerek arctic cooling - baardzo fajny jest, cichy i ma automat. regulację obr. (na podstawie czujnika), kręci się chyba do 3000 obr/min
Może to nie na twój temat:blee: ale zauważyłem ostatni o coś takiego: asus a7v8x + athlon 2000+ +cooler MINTA -> max 35/38 stopni C !!! msi kt4ultra +athlon 1700+ +cooler ARCTIC cooling -> max 45/48 stopni C Co ciekawe ten cooler mint ajest 4 razy tańszy od ARCTICA !!! Czy to możliwe, że temp. zalezy od płyty głównej też. Przecież ta 1 konfiguracja ma szybszy cpu i powinien się o wiele bardziej grzać. Arctic chodiz ciszej bo ma ok. 1800 rpm a mint ma cały czas 3000. To możliwe że wpływ na to ma tylko rpm wiatraka ??? |
Podkręcanie celka
Przeszukałem całą masę stron o overlockingu i na żadnej nie było jak i do ilu można podkręcić celerona 1.7GHz. Może ktoś z was tego próbował albo wie na ile można go przetaktować? Na procesorze jest wentylator Super Silent Ball do PIV który wedłóg producenta może pracować z PIV max 3,3GHZ
http://www.proline.com.pl/pictures/ssilient4.jpg |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:59. |