Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ASRock K7VT2 Via KT266A+LAN (https://forum.cdrinfo.pl/f5/asrock-k7vt2-via-kt266a-lan-15680/)

Ormianin 29.01.2003 22:18

Cytat:

emer74 napisa***322;(a)
Jezeli ten ECS taki miód-malina to podaj mi wersje biosu ( mam dwoch znajomych z tymi plytami - jeden na nia ****ia, drugi jest zachwycony), bo w sklepie to zawsze mowią ze maja najnowszy i najlepszy.

Z góry dziekuje i pozdrawiam.

Wzialem najnowszy jaki byl ze strony ECSa

do ThanatoS, nie wiem co trafia na inne rynki, ale aby 3 modele roznych typow byly wadliwe zle to swiadczy o Asusie OEM (czyli Asrock), dla mnie to zaden przebuj sezonu tanich plyt... takie mam zdanie, a wy jak uwazacie

pozdrawiam:)

ThanatoS 29.01.2003 00:38

No coz chlopaki widze ze jeszcze nie wiecie, ale ASRock to po prostu ASUS. Wiec nie mozna mowic ze to byle co.

esem 28.01.2003 13:38

Z ECS jest więcej sztuczek niż tylko BIOS. Już tego nie śledzę, jakieś podtypy, serie produkcyjne? Łatwo trafić na przysłowiowy gnój. Cieszę się, że Ormianin miał szczęście.8)

emer74 28.01.2003 02:00

Jezeli ten ECS taki miód-malina to podaj mi wersje biosu ( mam dwoch znajomych z tymi plytami - jeden na nia ****ia, drugi jest zachwycony), bo w sklepie to zawsze mowią ze maja najnowszy i najlepszy.

Z góry dziekuje i pozdrawiam.

Ormianin 28.01.2003 01:46

Cytat:

emer74 napisa***322;(a)
Do Ormianina: dlaczego uważasz że Asrock to dziadostwo? Wiecej szczegółów proszę... ,(bo jutro kupuję płyte, i nie wiem na co sie zdecydowac:
1.Ecs K7S5A+L
2.Asrock K7VT2 KT 266A
3.Shuttle AK-32A

Wszystkie obsługuja sdramy, maja LAN i AC, no i cena podobna

No wiec... padla mi plyta na KT133A markowa Gigabyte... szkoda, ale coz... musialem jakas alternatywe bo reszta waznych komponentow to wlasnie te SDRAMy, Shuttle bym i kupil, ale nie ma jej juz w hurtowniach w ktorych sie zaopatruje, moze jej juz nie produkuja, zainteresowany ASRockiem, kupilem, zainstalowalem, plyta okazala sie wadliwa, wymiana, kolejny model nie pozwolil mi zainstalowac windy jakiejkoliwek, kolejna wymiana, nastepy model tym razem wzialem taki z zintegrowana grafika, tez ma wyjscie AGP, znowu klapa... przez tydzien nie mialem kompa, w galopujacej zlosci wzialem ECS... bylo mi juz wszystko jedno... i ten okazal sie naprawde trafnym wyborem, wszytsko chodzi jak trzeba, a ja jestem zadowolony... ot i wyjasnienie do tematu

pozdrawiam:)

emer74 28.01.2003 01:14

Do Ormianina: dlaczego uważasz że Asrock to dziadostwo? Wiecej szczegółów proszę... ,(bo jutro kupuję płyte, i nie wiem na co sie zdecydowac:
1.Ecs K7S5A+L
2.Asrock K7VT2 KT 266A
3.Shuttle AK-32A

Wszystkie obsługuja sdramy, maja LAN i AC, no i cena podobna

Ormianin 28.01.2003 00:05

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Dziękuję, wszystko tylko nie k7s5a. ^_^ 8)
Bledne myslenie, moje bylo kiedys podobne... a teraz twierdze ze takie ECSy to prawdziwe hity w porownaniu np.z ASRockiem... Shuttle warto, ale tylko dla koneserow tej firmy... bowiem VIA czasem lepsza a czasem lepszy SIS, zalezy co kto lubi...

esem 27.01.2003 08:25

Cytat:

Ice napisa***322;(a)
Np ECS K7S5A na SDRAM i DDRAM
Dziękuję, wszystko tylko nie k7s5a. ^_^ 8)

Ice 26.01.2003 23:03

Np ECS K7S5A na SDRAM i DDRAM

esem 26.01.2003 17:35

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
ECS K7VMM+ to na VIA ale i oraz z tych na SiSie... tez slynny ECS :chytry:
A mozesz trochę konkretniej? 8)

Ormianin 26.01.2003 14:44

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Też nie mam tej płyty. Interesują mnie jednak opinie innych: mam klienta który ma dużo SDRAM 133 i chciałby go sensownie zużyć. Poszukiwana sprawdzona płyta pod SDRAM (nie DDR) np. pod Athlona. 8)
ECS K7VMM+ to na VIA ale i oraz z tych na SiSie... tez slynny ECS :chytry:

esem 26.01.2003 11:54

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Nie kupujcie Asrocka, to dziadostwo nad dziadostwem... mialem taka plyte, szkoda gadac, dziadostwo do potegi i koniec!
Też nie mam tej płyty. Interesują mnie jednak opinie innych: mam klienta który ma dużo SDRAM 133 i chciałby go sensownie zużyć. Poszukiwana sprawdzona płyta pod SDRAM (nie DDR) np. pod Athlona. 8)

Ormianin 26.01.2003 01:58

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Wejdź na stronę asrocka i poczytaj Reviews.
Dureń będzie Ci chodził, Athlon jeszcze lepiej.
Możesz też wejść na google i tam poczytać recenzje. 8)

Nie kupujcie Asrocka, to dziadostwo nad dziadostwem... mialem taka plyte, szkoda gadac, dziadostwo do potegi i koniec!

esem 22.01.2003 19:34

Wejdź na stronę asrocka i poczytaj Reviews.
Dureń będzie Ci chodził, Athlon jeszcze lepiej.
Możesz też wejść na google i tam poczytać recenzje. 8)

emer74 22.01.2003 19:31

[QUOTE]emer74 napisa***322;(a)
Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Shuttle bedzie o wiele lepszy ze wzgledu na bardzo ubogi bios Asrocka. [/QUOTE

dla mnie to nie ma zadnego znaczenia,wystarczy mi aby byla stabilna.
nie wiesz moze gdzie znajde cos o tej plycie?

Naprawde nikt nie wie gdzie znajde recenzje tej plyty? Dwa dni szukam ale wszedzie same ogólniki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:06.