Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   8 MILE - Film (https://forum.cdrinfo.pl/f5/8-mile-film-15688/)

pepperman 22.01.2003 22:48

Cytat:

macio.men napisal(a)
że taki "skejt" (dla mnie to sie równa dres)
wiele lat jezdzilem na desce - JEZDZILEM, a nie nosilem pod pacha. czy to znaczy, ze ja dla Ciebie tez jestem dresem?

a co do eminema. zaloze sie, ze masa ludzi slucha jego plyt bo sa na nich fajne melodyjki, ale tak naprawde nie rozumiejac o czym on "deklamuje". dla mnie ten gosc jest chory - nie zdziwilbym sie, ze nie lubi sam siebie. nie "nawciskal" jeszcze tzw. Afroamerykanom i nawet wiem dlaczego. zastanawia mnie tylko jakim cudem puszczaja np. w takim MTV jego teledyski gdzie pojedyncze przeklenstwa sa wyciszane, a puszcza sie piosenke, ktora sama w sobie nawoluje do nienawisci. dziwne...

Yahol 22.01.2003 22:47

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Jak chcesz słuchać cukierkowych przebojów o życiue i pięknej miłości to polecam Ich troje i inne znane przeboje ;p ^_^
Ehhh!
Nie chce mi sie z wami gadac!
macio.men - no to jest nas dwoch :)

Krzycho83 22.01.2003 21:58

Cytat:

macio.men napisa***322;(a)
Mówią (bo to nie jest śpiew, on śpiewania w życiu nie widział...) tylko o rzeczach złych, narzekają, przecież tyle dobrego się dzieje na świecie! Pewnie, ze za mało, ale temu co tak gada bez sensu też jest ciągle mało, mało wszystkiego! Nie docenia, wogole nie docenia tego co ma!
Jak chcesz słuchać cukierkowych przebojów o życiue i pięknej miłości to polecam Ich troje i inne znane przeboje ;p ^_^

Macio.Men 22.01.2003 21:02

Ludzie stworzyli sztukę (czyli muzykę, grafikę, rzeźbę i wszystko) żeby sie oderwać od rzeczywistości, mozna powiedziec ze nawet dla rozrywki (może to głupio brzmi, Michał Anioł "rozrywkowy", ale pomyślcie...). Mówicie, że hiphop to sztuka (a nawet SZTUKA). Czy sztuka to narzekanie jakiegoś nastolatka (max 20 pare lat) na życie? A zresztą na co on narzeka? Pogada sobie do majkrofonu, zarobi kase, i go dresy spod bloku (vide - teledysku hiphop) lubią, ma laske - jest "luzik". Co, może to za mało? Więc czego pragnie dzisiejszy nastolatek (max 20 pare lat :P)? Czy nie tego? Jak to ma, to czego na to narzeka? No dobrze, przypuśćmy że "dba o dobro innych", "walczy" o to. A spróboj podejść do takiego gościa z krokiem w spodniach przy kostce i poprosić o pomoc...

No racja, to pewien rodzaj buntu...ale przed czym oni się buntują? Czy mają rodziny? Dzieci? Jak już mówiłem, mają kase, przyjaciół (jakichśtam mają), czego chcieć więcej? Może jakiegoś metala zlać jeszcze wieczorkiem ze swoim "squadem" dresów? Dajcie spokój...

Skoro to jest o życiu - oni nie mają o tym pojęcia! Wytykują tylko innym błędy, nie ma mowy o tym, że taki "skejt" (dla mnie to sie równa dres) by tylko kopcił papierochy z kumplami pod mostem, klnął co drugie słowo, był - delikatnie mówiąc - NIEMIŁY, NIEŻYCZLIWY dla innych. Mówią (bo to nie jest śpiew, on śpiewania w życiu nie widział...) tylko o rzeczach złych, narzekają, przecież tyle dobrego się dzieje na świecie! Pewnie, ze za mało, ale temu co tak gada bez sensu też jest ciągle mało, mało wszystkiego! Nie docenia, wogole nie docenia tego co ma!

Pewnie, może są i takie "okazy" odznaczające się kulturą, umieją sie zachować, i w ogole "spoko" ludzie, brać z nich przykład! Nie objeżdzam tu całego hiphopu i ludzi w tym siedzących, ale tych naprawdę "spoko" jest naprawde mało!

Tolerancja - a spróbojcie takiemu powiedzieć że sie słucha metalu albo co (doświadczenia przeprowadziłem na własnej skórze), jestem znienawidzony przez więkrzość "znajomych". Na codzien ok było, ale jak juz wiedza ze on INNY to już nieee, gdzież z takim pogadać...

Powiecie "e to metal to wiadomo, nie lubi innych", ale cóż zrobić? Czy ja MUSZE lubieć kogoś kto mnie nie lubi? No powiedzcie - czy musze? Jeżeli kogos lubie, to oczekuję na odwzajemnienie tego...

Przepraszam wszystkich których obraziłem (mam nadzieje ze jak najmniej), pewnie właśnie straciłem reputacje i tutaj, ale cóż zrobić, gdy te słowa aż rwą się do powiedzenia.

Powiem wam jedno na koniec:
hiphop = sztuka = życie = muzyka = BULLSHIT!!!!!

Krzycho83 22.01.2003 21:01

Cytat:

pepperman napisa***322;(a)
przepraszam, ale mam gdzies eminema
Nie chodziło o to gdzie go masz, tylko co sądzisz o filmie jeśli go oglądałeś. :P

Pawel_k 22.01.2003 19:00

w 8 mili bylo wszystko co ma byc we wspolczesnym filmie z hollywood: muzyka (wiadomo eminem :blee: )lanie po mordach (:boks: i emenems :podbite: ), ruchanie oraz szczesliwe zakonczenie a i bym zapomnial o osobistych problemach glownego bohatera i pozytywnym przeslaniu filmu jako calosci :D :D :D

pepperman 22.01.2003 18:53

przepraszam, ale mam gdzies eminema

Bagjo_ 22.01.2003 16:39

Cytat:

shuma02 napisa***322;(a)
witam,
film widziałem, tekstów wysłuchałem, i film sie w sumie podobał.
jedno mnie tylko wierci, film oglądałem w stanach, po angielsku, sam rozumiejąc angielskie teksty.
jak to brzmiało, lub inaczej, czy miało to jaki kolwiek sens po przetłumaczeniu na polski ?

shuma02

Powiem szczerze że tłumaczenie jest bardzo dobre , widać że nie brał sie za to żaden *****.

shuma02 22.01.2003 05:55

witam,
film widziałem, tekstów wysłuchałem, i film sie w sumie podobał.
jedno mnie tylko wierci, film oglądałem w stanach, po angielsku, sam rozumiejąc angielskie teksty.
jak to brzmiało, lub inaczej, czy miało to jaki kolwiek sens po przetłumaczeniu na polski ?

shuma02

Remix 22.01.2003 00:49

Witam!

Panowie, Panowie!!! troszke wiecej tolerancji... nie mozemy sie obrazac wzajemnie!!!

ja rozumiem ze jednemu sie podoba taka muzyka a drugiemu nie... ale czy od razu trzeba besztac to czego nie lubimy? to tak jakby ktos wszedl na forum i powiedzial ze nagrywanie plyt to lamerska zabawa... to ujeloby nas wszystkich i ugodzilo w nasze przekonania.

Dlatego prosze o recenzje filmu a nie przekomarzanie sie czy HH jest dobry czy nie :)

ZbigNieff 22.01.2003 00:11

Cytat:

GOLOMB666 napisa***322;(a)
:spoko:
TO SAMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:peace:
W sensie zlym oczywiscie!!!!!!!! Dla mnie HH i ten caly EMINEM
to banda gluptokow!! ;p ale wiecie to moje zdanie!!

Remix 22.01.2003 00:01

Witam!

freestyle z tego filmu sciagnalem za pomoca Kazaa sa tam i czekaja az je possiesz :D hehehe (fajny jest "run rabbit run")

/||\aster 21.01.2003 16:47

A u was w kinie byl ten film z lektorem ??? Jak tak to wspolcz(u)je

Bagjo_ 21.01.2003 16:46

acha, nie zna mktos moze adresu oficjalnej polskiej strony o 8 milach (mozna tam sciagnac troche bajerów np fristajle itp) ?

Bagjo_ 21.01.2003 16:42

Podsumowując krótko:
Fabuła na 4+
Zwrotki Eminema wypasione
Dobra gra Eminema (choć chciałbym zobaczyc jak zagra w filmie postać mniej podobną do siebie)
Polecam film wszystkim którzy nie mają nawet z hiphopem nic wspólnego by mogli spojrzec chocby na zwykle rymy wykonane w pospiechu, nie jak na zwykle puste slowa czy przejaw agresji ale jak na SZTUKĘ (rozumiesz yahol). Twoje zdanie jest raczej oparte na stereotypach, a nie na prawdzie.

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:09.