Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zbuduj sam (niekoniecznie komputer) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zbuduj-sam-niekoniecznie-komputer-15693/)

Pedros 21.01.2003 11:50

Zbuduj sam (niekoniecznie komputer)

Ilość załączników: 1
Pojawiają się czasem tematy o tym jak coś przerobić, przekonstruować,
albo zbudować :)
Myślę, że wielu z nas lubi majsterkować, więc załączona instrukcja
(musiałem spakować do rara) może się komuś przyda. :)
Budujemy... samolot:D

+++LeWaP+++ 21.01.2003 12:23

buahahahah

a co będzie jak złapię kilka szerszeni ?

będzie wtedy samolot bojowy, a nie pasażerski jak na instrukcji :) he heehe :D

Pedros 21.01.2003 12:40

Pewnie będzie miał większy zasięg, pułap, ładowność
Tylko trzeba będzie przy przyklejaniu uważać ;)

+++LeWaP+++ 21.01.2003 12:44

i tylko super glue, żaden tam wikol :) ^_^ :cisza:

tymian 21.01.2003 12:46

sterowanie

Zastanawiam sie tylko jak bedzie z sterowniem, czy bedzie lecial prosto czy sam bedzie jakos kontrolowal swoja pozycje i pułap. Moze owady sie dogadaja gdzie chca leciec :)

przemas 21.01.2003 12:47

wszystko fajnie tylko teraz to nie sezon na muchy. troche będziemy zmuszeni poczekąc. ale instrukcję zapisałem/zapamiętałem i zobaczymy co z tego będzie za kilka miesięcy :zeby:

+++LeWaP+++ 21.01.2003 12:54

proponuję 2 motyle -> iście bezgłośny napęd
+ 1 szerszeń -> będzie je mobilizował do pracy i oczywiście nie będzie to samolot pasażerski ;)

cana 21.01.2003 13:03

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
proponuję 2 motyle -> iście bezgłośny napęd
+ 1 szerszeń -> będzie je mobilizował do pracy i oczywiście nie będzie to samolot pasażerski ;)

motyle? :) budujesz latającego szpiega?
a ja ze swojej strony zaproponuję ważki-> powinno bydle mieć duży udźwig i jako klasa samolotu to transportowiec :)
a mozę by tak trzmieli użyć i zbudować replikę tego najwiekszego antonowa? :)
a co do szerszeni to łapać w grubych rekawiczkach a kleiść cyjanopanem czy inną kropelką ( i jak oze to drapieżnik to mozan go dokarmiac :) / i nie szukac gniazd na terenie parków sztywnych bo mozna jakąś nieciekawą francę cmentarną załapać a zresztą i "normalne" urządlenie przez takiego bydlaka jest wystarczająco bolesne / BTW one jeszcze potrafią tez nieźle ugryźć -> wiem bo kiedyś tak oberwałem/

Pedros 21.01.2003 13:42

Hmmm... A gdyby tak złąpać dwa wróble, albo gołębie
Można by wtedy odejść od zapałek na rzecz listewek :D
Zwiększyłoby się... no wszystko :)
I nawet paczki by można było wysyłać, np. z płytami CDR ;)

Majonez 21.01.2003 14:05

ja wiem wiem
dwa tresowane albatrosy polaczone listewka do tego plecak wypchany trawa i z holandii do domu wysylac ^_^

cana 21.01.2003 14:56

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
ja wiem wiem
dwa tresowane albatrosy polaczone listewka do tego plecak wypchany trawa i z holandii do domu wysylac ^_^

a nie lepiej użyć pelikana? :)

Majonez 21.01.2003 18:58

Cytat:

cana napisa***322;(a)
a nie lepiej użyć pelikana? :)
no a jak ci to bydle wszystko zezre to co - qrcze o tym nie pomyslales ^_^

cana 21.01.2003 22:10

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
no a jak ci to bydle wszystko zezre to co - qrcze o tym nie pomyslales ^_^
spoko to do rozwiązania:)
sposób A:
na przełyk obejma tak do zaciskania węży gumowych / na śrubę :)/ a na dziób co by nie wypluł gumka recepturka -> metoda prosta niskobudrzetowa i w dobie obnizania kosztow na czasie a przez swą prostotę genialna bo zaoszczędzoną kasą można przeznaczyć na wypłatę dla trenera bydlaka latającego / no można tez samemu trenowac to straszydło/

sposób B:
z gatunku hi-tech :)
mała oparacja na otwartym mózgu pelikana / użyć imadła do unieruchomienia obiektu ;) zastosowac znieczulenie miejcowe i operującego / za pomocą płynnego c2h5oh i wiadomego zielska obydwa stworzonka tym uraczyć tylko ze w wypadku latadła użyć oparów eteru :)/ następnie a moze wcześniej iść do sklepu z zabawkami i qpic model czegokolwiek byle było zdalni sterowane / no moze nie wszystkiego bo jak by kto do sexshopu trafił i zaqpił wibrator z dopalaczem i zdalnym sterowaniem to moze być ciut za mało układów wykonawczych :) / next rozmontowac i zrobić małego moda zaqpionego ustrojstwa aby dostosować je do montażu w zywym organizmie, wstawić elektrody do mózgu pelikanka białego , antenkę zrobić na skrzydełkach / będzie i z tego dobry układ celowniczy biorąc pod uwage kierunkowe właściwości dipola i tani namiernik bo wystarczy miernik uniwersalny / można wymontowac np ojcu z prostownika samochodowego co obniży koszty i tak wysokie z powodu zaqpu kontrolowanego układu sterowniczego / i mamy idealny transporter kontrabandy / no mozna jeszcze przkonać paru znajomych ornitologów ze zaobserwowaliąśmu niesamowite zjawisko / no co nie jest to niesamowite pelikany w europie 8)/ i masmy spokój bo zasłona dymna i ochrona dzieki ornitologom powinna zapewnić nam bezkarnosc
TYLKO UWAGA NALEZY UKRYĆ ANTENKĘ BO WSZYSTKO SIE WYDA DZIEKI IDIOTEN KAMEROM UZYWANYM PRZEZ DOMOROSŁYCH PTAKOLÓBÓW I NASZĄ STRAŻ GRANICZNĄ I WOP choć ten ostatni z powodu małych gabarytów i przestarzałego sprzetu radiowego i tak tylko organoleptycznie bedzie mógł cyberfruwadlo zlokalizować

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03.