Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kodeki do nowszych filmow, Nimo Pack... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kodeki-nowszych-filmow-nimo-pack-15719/)

andrzejj9 21.01.2003 20:14

Kodeki do nowszych filmow, Nimo Pack...

Witam, pozyczylem dzisiaj kilka nowych filmow od kolegi, miedzy innymi nowego Wladce i dwie czesci Pottera. Okazalo sie, ze moje dotychczasowe sterowniki juz sobie nie radza (to znaczy o dziwno poszedl Potter dwojka, ale pierwsza czesc nie chciala, Wladcy tez nie udalo mi sie uruchomic). Wladcy pewnie i tak nie obejrze przed kinem, ale Pottera bym chcial, a poza tym lubie, jak wszystko chodzi, wiec zaczalem sie rozgladac za innymi. Przejzalem kilka starych postow na forum i wynikalo z nich, ze kodeki Nimo Pack powinny rozwiazac moje problemy. Wlasnie zaczalem je sciagac, ale ze zajmja prawie 9MB to modemem troche to potrwa. Znalazlem jednak w innym poscie troche problemow zwiazanych z ich uzywaniem, na ktore podobno moze pomoc odznaczenie czegos w czasie instalacji. Tak wiec mam pytania: czy te kodeki faktycznie sa dobre, czy tez polecalibyscie inne (jesli tak, to jakie), no i jesli ktos moze mi cos poradzic, to jak je zainstalowac, zeby najlepiej dzialaly.

Franc 21.01.2003 20:40

Ja tam szybciej odinstalowywałem Nimo (nie pamiętam tylko która wersja) niż go instalowałem, pod WinXP zrobiła się kaszana. No ale jak nie możesz oglądać filmów to zainstaluj ten pack. Pod XP mam zainstalowane kodeki: Divixa 5.02, XVid i Angel (no i AC3), wszystko działa, filmy z którymi miałeś problemy też

grzeniu 21.01.2003 20:47

Najlepiej sprawdzic czym jest film kodowany i poinstalowac oddzielne kodeki (np gspot'em), albo zaladuj jak Franc wyzej radzi moze plus jeszcze divx3.11 i wszystko powinno chodzic. :)

Krzycho83 21.01.2003 21:15

Ja proponuję ffdshow'a (zawiera m.in. divx'a, xvid'a, doskonale radzi sobie na słabszych komputerach) i AC3 codeck.

przemas 21.01.2003 23:01

w mojej opinii nie ma złotego środka w kwestii kodeków. zawsze staram się instalowac tylko to czym zakodowany jest film. zazwyczaj to podejście popłaca, ale jak mnie życie uczy tak nie jest do końca. miałem już kilka takich przypadków.

Adalis 22.01.2003 00:24

Nimo to badziewie miałem same problemy z tym.Polecam tak jak Krzycho83
Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Ja proponuję ffdshow'a (zawiera m.in. divx'a, xvid'a, doskonale radzi sobie na słabszych komputerach) i AC3 codeck.
jest spoko wszystko ładnie,pieknie chodzi żadnych problemów. DirectShow Pack aktualnie używam tego (zawiera w sobie ffdshow)wszystko chodzi bez problemu.
POZDRAWIAM

GOLOMB 22.01.2003 06:45

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Niestety na CELKU 400 zaczyna już rwać obraz przy filmach kodowanych Xvidem .....A na tym kodeku wychodza prawie WSZYSTKIE nowsze i DOBREj jakości Filmy ...Niestety powoli kodowanie DivX'em odpada ...

Krzycho83 22.01.2003 10:06

Cytat:

GOLOMB666 napisa***322;(a)
Niestety na CELKU 400 zaczyna już rwać obraz przy filmach kodowanych Xvidem .....A na tym kodeku wychodza prawie WSZYSTKIE nowsze i DOBREj jakości Filmy ...Niestety powoli kodowanie DivX'em odpada ...
Ja mam balerona 433@488 i jak ustawie niższą jakość (ale nie najniższą) to filmy chodzą w porządku.;p

zuku32 22.01.2003 21:02

nimo

Mialem niedawno E=MC2, bez nimo nie chciał dzialac. Jak go zainstalowalem nie mialem problemow, a film dzialal (wszystko bylo w porządku)

Zelea 23.01.2003 00:03

ja dodam swoje 3 grosze jak dla mnie to w tym momencie siedze na SLD codec pack v 1.4 HELLFIRE jest o niebo lepszy od nimo i bez problemow smiga na win2k i xp :) bez kitu wyprobujcie polecam :)
pozdro

Fantomas 23.01.2003 09:32

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
ja dodam swoje 3 grosze jak dla mnie to w tym momencie siedze na SLD codec pack v 1.4 HELLFIRE jest o niebo lepszy od nimo i bez problemow smiga na win2k i xp :) bez kitu wyprobujcie polecam :)
pozdro

Gdzie to znaleźć, bo w google udaj się tylko w wersji 1.3?

andrzejj9 23.01.2003 16:13

Zainstalowalem tego Nimo Pack. Najpierw domyslnie wybrane funkcje, ale kiedy to nic nie dalo wkurzylem sie i zainstalowalem wszystko, co sie dalo. No i pomoglo. Poli co wszystkie filmy dzialaja. Jesli z jakims kolejnym bede mial problemy to sprobuje innych kodekow z tych, ktore proponujecie.

I pomyslec, ze jeszcze nie dawno nie mialem pojecia, ze sa inne kodeki niz DivX-sa

Zelea 24.01.2003 01:38

Cytat:

Fantomas napisa***322;(a)
Gdzie to znaleźć, bo w google udaj się tylko w wersji 1.3?
http://www.underpl.org/ na tej stronce wczesniej byla ta wersja ktora napisalem ale chyba juz nie ma zato teraz jest "SLD Codec Pack 1.5 Pro Beta" :) ale nie sprawdzalem tego jeszcze jak chcesz to mi powiedz daj e maila i ci wrzuce ta wersje co mam teraz bez kitu ale jak narazie wszystko hula tak samo kiedys mowilem o nimo ale nimo teraz to jak dla mnie juz przezytek moze dlatego ze srednio w tygodniu przynosze jakies 20 filmow wiec kazdy na innym kodeku i wogule :)
pozdro

Fantomas 24.01.2003 08:48

Jeśli możesz, to podeślij mi to na mail (adres znajdziesz na pewno w mojej stopce - podpis, i nie tylko to zresztą).
Miłego dnia

kornik 24.01.2003 11:51

Re: Kodeki do nowszych filmow, Nimo Pack...

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Witam, pozyczylem dzisiaj kilka nowych filmow od kolegi, miedzy innymi nowego Wladce i dwie czesci Pottera. Okazalo sie, ze moje dotychczasowe sterowniki juz sobie nie radza (to znaczy o dziwno poszedl Potter dwojka, ale pierwsza czesc nie chciala, Wladcy tez nie udalo mi sie uruchomic). Wladcy pewnie i tak nie obejrze przed kinem, ale Pottera bym chcial, a poza tym lubie, jak wszystko chodzi, wiec zaczalem sie rozgladac za innymi. Przejzalem kilka starych postow na forum i wynikalo z nich, ze kodeki Nimo Pack powinny rozwiazac moje problemy. Wlasnie zaczalem je sciagac, ale ze zajmja prawie 9MB to modemem troche to potrwa. Znalazlem jednak w innym poscie troche problemow zwiazanych z ich uzywaniem, na ktore podobno moze pomoc odznaczenie czegos w czasie instalacji. Tak wiec mam pytania: czy te kodeki faktycznie sa dobre, czy tez polecalibyscie inne (jesli tak, to jakie), no i jesli ktos moze mi cos poradzic, to jak je zainstalowac, zeby najlepiej dzialaly.
Miałem ten sam problem z tymi samymi filmami . zainstaluj sobie nowe dodatkowe sterowniki Xvid bo takich uzyto do kodowania. u mnie poszło bez problemu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01.