![]() |
Problem pod win 98 z Teac CD-W524E
mam pewien problem, mam zainstalowane 2 systemy xp i 98, pod xp wypalanie przebiega bez najmniejszego problemu lecz pod 98 predkosc wypalania nie przekarasza 10x i plyta pali sie minimum 10 min
, naprawde nie wiem co jest grane oba systemy sa na jedenj partycji, ostatnio przeinstalowalem 98 i tez nic to nie dalo ps.(bufor co chwile spada do 0 i ponownie sie napelnia i tak caly czas) prosze o pomoc :/ |
Re: Problem pod win 98 z Teac CD-W524E
Cytat:
|
owszem dma nie bylo zaznaczone (damn) ;P jedyna widoczna poprawa to stabilniejsze wypalanie, bufor juz nie lata ale speed wypalania jest dalej identyczna jak wczesniej :/
dzieki i za to ale prosil bym jeszcze o jakas pomoc |
Witam!
a ASPI zainstalowales? jesli nie to zainstaluj i sprobuj nowszych sterow do plyty glownej(jesli masz stare) i powiedz jak masz podlaczony naped oraz jakies dane techniczne (konfiguracja kompa) i jakich programow uzywasz do wypalania |
Cytat:
komp: p3 550, 256 ram prog: nero, clonecd, alcohol 120% |
Witam!
zle masz podpiete napedy IDE primary: master=dysk slave=dysk2 IDE secondary: master=nagrywarka slave=cdrom |
ale pod xp dziala bez problemu qrde :/ wiec jak to jeste mozliwe :/
|
Witam!
inne sterowniki kontrolera IDE w XP taki uklad przechodzi a windowsowi 98 sie nie podoba a ogolnie jest nie optymalny. |
ok dzieki za porady, jutro sie zabiore za przepinanie kabli i dam odpowiedz czy starania sie powiodly ;>
|
Cytat:
IDE primary : master = dysk IDE secondary: master = DVD slave = nagrywarka TEAC W524E i jest O.K. |
widze ze nie ma juz dla mnie ratunku :/ pozmienialem kable na taka konfiguracje jak proponowal remix, zainstalowalem nowe sterowniki do plyty glownej i jest dalej jak bylo
:/ |
a jesli bym zaladowal nowy bios do nagrywarki ? czy by to cos dalo ? oczywiscie chodzi mi o ten problem opisany wyzej ;P
|
Może to od tego że systemy są na jednej partycji ?
Albo brakuje jakiś sterowników do płyty głównej XP działa bez nich a 98 nie daje rady. ??? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:44. |