Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Teac24x10x40 przegżewa się (https://forum.cdrinfo.pl/f2/teac24x10x40-przegzewa-sie-15733/)

Krysiek 21.01.2003 23:34

Teac24x10x40 przegżewa się

Mam tylko pytanko. Czy gdy nagrywasz 3,4 płytki z rzędu 24x to
nie odmawia ci posłuszeństwa (jest bardzo gorąca) bo mnie tak i
później już się nic nie da nagrać przez pół godz. aż ochłodnie. Po zastosowaniu wentylatora pod spodem można palić bez przerwy
10,15cd. Gdy jest wentylator to i tak muszę używać tylko 16
poniważ po 5,6 nagrywanych 24 jest już zbyt wiele błędów i nie
da się ich skopiować CD. Dzieje się tak od początku czyli jużprawie rok. W sklepie powiedzieli mnie że jest to normalne przy tym typie.

Sorry że się tak rozpisałem. Z góry dzięki za odpowiedź.
krysiek.k@wp.pl

Tomek777 22.01.2003 01:03

Re: Teac24x10x40 przegżewa się

Cytat:

Krysiek napisa***322;(a)
później już się nic nie da nagrać przez pół godz. aż ochłodnie. Po zastosowaniu wentylatora pod spodem można palić bez przerwy
da się ich skopiować CD. Dzieje się tak od początku czyli jużprawie rok. W sklepie powiedzieli mnie że jest to normalne przy tym typie.

krysiek.k@wp.pl

Nie znam tego modelu, ale z opinii jakie słyszałem o tej firmie można było by spodziewać się czegoś więcej. To raczej dziwne, że po wypaleniu kilku płytek sprzęt się grzeje do tego stopnia, że nie może poprawnie pracować. Ja miałem do tej pory jednego Liteon`a i kilka modeli LG i nigdy takich cudów nie wyprawiały. Ale może to taki urok sprzętu? Zadzwoń do jakiegoś serwisu, bo w sklepie mogą specjalnie Cię zbywać.

-Sid-The-Rat=> 22.01.2003 04:32

to kiepski jest ten TEAC
na moim marnym, plaskikowym i wiecznie kopanym przez TEACowcow LG 32x nagralem za jednym pociagnieciem 80 cdekow- nagrywara palilan non stop przez 6 godzin - i nic...
zero bledow, zero stresow
ciepla byla - fakt, ale pracowala niezawodnie
i miala juz w tym momencie na liczniku z 700plyt...

Koolo 22.01.2003 09:17

Mam taki napęd prawie rok i nie zauważyłem podobnych objawów.
Nie słuchaj tych w sklepie oni zawsze mówią klientowi, że szwankujący sprzęt to normalne albo, że jest nieprawidłowo eksploatowany
i spławiają ludzi, aby przeczekać gwarancję.

gaucho33 22.01.2003 12:03

Ja na moim teac'u 524 wypaliłem przed świętami jakieś 60 płyt pod rząd, bez żadnych problemów, a nie posiadam dodatkowych wiatraczków. Nawet nie jęknął. Tak więc to może być tylko wada twojego modelu.

lopus 22.01.2003 17:23

Mam taki sam model Teaca i nie moge na niego narzekac :cisza:

raven66 22.01.2003 17:29

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
to kiepski jest ten TEAC
na moim marnym, plaskikowym i wiecznie kopanym przez TEACowcow LG 32x nagralem za jednym pociagnieciem 80 cdekow- nagrywara palilan non stop przez 6 godzin - i nic...
zero bledow, zero stresow
ciepla byla - fakt, ale pracowala niezawodnie
i miala juz w tym momencie na liczniku z 700plyt...

ja rowniesh mam dokladnie ten model i wcale nie uwazam zeby Teac byl jakis kiepski -- uwazam ze jest ZA***ISTY!! wypalam na nim no stop cos i czasem nawet po kilkadziesiat jeden po drugim i jest OK

wydaje mi sie ze masz po prostu felerny egzemplarz :blee:

pozdr :glaszcze:

ballonic 28.03.2003 11:13

Re: Teac24x10x40 przegżewa się

Cytat:

Krysiek napisa***322;(a)

krysiek.k@wp.pl

Wydaje mi się że Ci się coś w nim poprzestawiało - mój sie nagrzeje do pewnego stopna i temperatura się utrzymuje nawet przez kilka godzin taka sama i pali elegancko (to tak jak z telewizorem chodzi caly dzień i chodzi a temperature ma tą samą) wiec chyba masz coś uszkodzone w tej nagrywarce - a może ty ją zamontowałeś w folii ?? buahaha ^_^

Pozdrawiam.

romo20 28.03.2003 11:30

niefortunne miejsce

Witam ,
Byc moze problem stoi po stronie instalacji.Ja jak mialem dwa dyski twarde zainstlowane pod soba to ich temperaura wzrastala tak o 8 stopni.Byc moze masz duzo sprzetu w kopie ,ktory z kazdej strony otacza wypalarke .Co uniemozliwa jej prawidlowe chlodzenie ?? albo sprawdz czy wyloty powietrza nie sa zapchane ,o takiej sytuacji tez juz ktos pisal na forum...
Pozdro
Romo

ZbigNieff 28.03.2003 16:13

Mialem ten model okolo roku i nie mialem takiego problemu!!!
Ale poszukaj na forum bo juz ktos mial taki problem (pamietam bo pisal do mnie na prv w tej sprawie)
i jemu udalo jakos pozbyc sie tego problemu!!

P.S. Ale nie wiem dlaczego mowisz ze przy paleniu na 24x masz
jakis problem z odczytem danych z CD ...
Ja palilem na tej nagrywarce non-stop na 24x na roznych CD (platy, espery, sigmy, etc.) i nigdy
nie trafil sie taki CD ktory mial bo chocby najmniejsze bledy!!

A jaki masz w niej BIOS???

echoo 30.03.2003 09:29

Wersja biosu nie ma tu nic do rzeczy, po prostu egzemplarz jest do d*** :( :( :(

Tomek777 30.03.2003 13:33

Cytat:

echoo napisa***322;(a)
Wersja biosu nie ma tu nic do rzeczy, po prostu egzemplarz jest do d*** :( :( :(
Nie no Kolego, jeśli jest jakiś błąd w biosie to mogą występować tego typu problemy. Oczywiście w tym przypadku nie jest to wina biosu, ale teoretycznie jest to mozliwe.

granacik 30.03.2003 13:49

posiadam yen sam model teac'a i u mnie niezauwazylem podobnych obiawow , w prawdzie niewypalam ply 24 tylko 12-16 ale nigdy moja spawarka niewydzielala takiej ilosci ciepla. Masz pewnie padniety egzemplarz (kumpel z budy mial ten sam problem ale z 40X - probowali mu wmowic ze to wina eksploatowania , ale gostek niedal za wygrana teraz ma nowa spawarke 40x)Tak przy okazji gosciowi jeszcze czsami skakal bufor od 40% do 99% a jak jest z tym u ciebie?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27.