![]() |
pomocy jestem nowy :)
mam tylko 2 pytania czy moge nagrac plik ( film) ktory zajmuje 830mg na cd 700. tzn czy da się to przerobic na jakis inny plik zeby sie zmiescilo an takim cd. bo mialem od kolegi film w w obrazie .bin ktory mial 800mg i moglem wypalic go na 700cd. czy jest to mozliwe jesli tak to prosze o podpowiedż. i mam jeszcze 2 problem mam nagrywarke lighton (czy jak ona tam) i jak nagrywam filmy z predkością 40x to nagrywa mi 5 min. nie sądzicie ze to za dlugo ???
czekam an odpowiedz |
Re: pomocy jestem nowy :)
Cytat:
o większej pojemności. Jeżeli chodzi o czas nagrywania to prawdopodobnie przyczyną jest kiepski rodzaj nośnika i mimo ustawienia 40x nagrywarka faktycznie nagrywa na 32 lub wolniej Pozdrawiam |
co musze zrobić by szybcien nagrywalo ?????
|
Witam!
Twoja nagrywarka nazywa sie LiteON Kup lepsze nosniki!!! ewentualnie wlacz DMA jak masz wylaczone. ten film co byl w obrazie pliku i mial 800mb a nagrales go na 700' to pewnie zabezpieczony byl dummy files dlatego jego faktyczna wielkosc byla ok 700mb a pokazywalo 800. |
@1. plik *.bin jest zawsze wiekszy niz jego zawartosc i dlatego wszedl na plyte 700 mb.
@2. Plik z filmem 830 mb, musisz nagrac na plyte 870 mb, nagrac-pewnie nagrasz, ale sporo napedow nie bedzie moglo tej plyty odczytac. @3. nie nagrwaj na tak duzych szybkosciach, 16x to jest juz duzo jak na nagrywanie filmow. |
Cytat:
ps. gdzie moge sprawdzić czy mam ustawione DMA (nagrywam w nero) |
Ilość załączników: 1
Lepsze tzn. z wyzszej polki. Np. Verbatim Pastel itp.
Co do DMA nie mozna sprawdzic w Nero. W zalaczniku nagralem jak to wyglada w W2K. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:53. |