![]() |
Aparat Cyfrowy problem z pamięcią
Mam problem kupiłem sobie cyfrówke "JENOPTIK JD C 1.3LCD
na której jest 8MB pamieci i robiłem sobie zdjęcia zgrywałem na komputer wszystko ok ,ale dokupiłem do aparatu dodatkową pamięc kartę 64MB SanDisk zrobiłem 40zdjęc i chciałem zgrac to na kopma gdy otworzyłem ten program to nie widac tych zrobionych zdjec .Czy kktos wie co jest grane moze trzeba cos włączyc zeby komp widział z tej dodatkowej karty . :( |
pierwsza i najważniejsza rzecz przeczytaj instrukcję! [żeby nie powiedzieć read the fuckin manual :zeby:]. ważne jest też czy w aparacie możesz przeglądać zdjęcia. bo gdyby nie to może być poważniejszy problem. jak nie to mogą być problemy software'owe. np aplikacja może być nie bardzo. ale przecież ściągałeś z mniejszej karty zdjęcia. sprawdź czy wszsystko doberze jest podłączone. bo może być tak ze kabel usb [jesli jest to takurat taki kabel] jest poprawnie włożony. w ogóle napisz coś więcej to postaram się coś więcej powiedzieć w tym temacie.
|
Witam!
a ja korzystajac z tego topiku zapytam o cyfrowke... chce sobei wlasnie jakas kupic, przegladam te stronki producentow ale jestem calkowicie zdezorientowany... moze ktos mi poleci cos w przystepnej cenie i o dobrych parametrach, trwalosci i niezawodnosci :) aaaa i powie cos wiecej o zgrywaniu zdjec na kompa i ich obrobce... bo jestem zielony w tym temacie :) |
Powiem tak: zależy co dla Ciebie oznacza pojęcie 'niewygórowana cena'.
Nie oszukujmy się - za koszt rzędu 1500zł nie kupisz nic ciekawego. Ja osobiście polecam (bo sam mam) aparacik Olympus Camedia C-4000. Kosztuje 2999, ma matryce 4,1 Mpx, zlacze USB, dolaczone jest do niego porzadne oprogramowanie wystarczajace do edycji zdjęć. Zresztą poszukaj opisów w necie, za cene poniżej 3000 nie kupisz chyba nic ciekawszego. |
"ja mam" olympusa c700 ultra zoom [x10 optyczny]. fajna zabawka. nigdy mnie zdjecia nie krecily ale popstrykac sobie teraz moge do woli. polaczenei przez usb. co prawda nie mam porownania z innymi ale mnie ten aparat w zupełności zadowala. :zeby:
|
Cytat:
To prawda, że za 1500zł ni ciekawego nie kupisz ;(( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:20. |