![]() |
Cytat:
http://www.elcomsoft.com/apdfpr.html |
heh - trafil ci sie ebook
znany jest glosny proces rosyjskeigo programisty ktory to zabezpieczenie zlamal... poszukaj - da sie to otworzyc sa jeszcze przypadki kiedy uzywajac podajze ghostscripta da sei takiego ebooka wyslac jako opis strony postscript... ale to nie ulatwia sprawy bardzo... |
|
Opis problemu
Witam.
Oto dokładny opis problemu. Dokument jest w PDF-ie, oczywiście. Czytać można go w Acrobat albo w Acrobat Reader. Ale nie można (w Acrobat) zaznaczyć sobie chociażby kawałeczka tekstu, żeby go skopiować do schowka, skąd można by go przejąć np. do worda. Tak samo nie można skopiować z tego dokumentu żadnej innej rzeczy - obrazka, kropki, kreski. Nie można też tego dokumentu otworzyć w Photoshopie. (ha!) ani wydrukować przez Acrobat Distiller. Również nie można wyeksportować w innym formacie (np. rtf). Jedyne, co można (bo na to Acrobat nie ma wpływu), to zrobić sobie zrzut ekranu i z tego tif, a potem wrzucić ten TIF do OCR, żeby rozpoznać tekst. Wszystkie inne funkcje są zabezpieczone hasłem. |
;) Problem jest do ugryzienia . Rozumiem , że niemożesz skopiować fragmantów dokumentów w pdf używając opcji kopiuj/wklej Acrobat Readera? Jeżeli właściciel zabezpieczył taki plik hasłem?
Bo otwarcie powinno być możliwe. Ładnie takie hasła rozbija oprogramowanie Passware o nazwie Acrobat Key. Ale to chwilkę trwa. :( Mogę pomóc ale proszę o info na priva. Pozdrowienia |
sa pliki pdf zabezpieczoen haslem - sa i bardzo ciezko sie do nich dobrac ebz tego hasla - jest przeciez advanced pdf password recovery - ale on nie wszystkie rozwala
|
Cytat:
Te pytanie złożyłem prawdę mówiąc w imienin mojej przyjaciółki, która ma właśnie taki problem a ja nie potrafię jej pomóc. Wysłałem je teraz twoje pytania i czekam na odpowiedź. |
masz coś w pdf-ie, tak ?
i mówisz że to jest zabezpieczone hasłem? na otwarcie/edycje i podgląd ? na co ? otwierasz to w adobe acrobat? (nie reader?) i monituje o pswd? ciekawe, nie widziałem nigdy pdf-a zabezpieczonego hasłem... |
Hasło do Adobe Acrobat
Mam dokument w formacie PDF (Adobe Acrobat). On jest zabezpieczony hasłem i nie mogę nic zrobić. Czy ktoś coś wie na temat złamania hasła w PDF ? Z góry dzięk!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:17. |