Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Poszukuje softu do usunięcia wokalu z wav'a (https://forum.cdrinfo.pl/f5/poszukuje-softu-usuniecia-wokalu-wava-15817/)

Plemnik 23.01.2003 17:45

Poszukuje softu do usunięcia wokalu z wav'a

Jak w temacie. Mozecie polecic cos skutecznego? Najlepiej z inforamcja gdzie by można to ukra...khem khem, co ja tu chcialem napisac... ;-)

Dobrze by bylo zebyscie wiedzieli co polecacie tj robili juz cos takiego polecanym programem i z dobrym/bardzo dobrym efektem. A juz wspaniale by bylo zeby prog nie zajmowal ilusset megsow bo lacze mi tak scierwi ze szkoda gadac...

Dzieki za wszelkie ewentualne wskazowki.

januszp 23.01.2003 18:47

Kiedyś bawiłem się w to...
O ile pamietam to był plugin o nazwie "VocalRemover" .
Efekt był raczej mierny aby nie powidzieć śmieszny .
No ,ale było to z dwa lata temu ,być może poprawiono go nieco .jaro

-Sid-The-Rat=> 23.01.2003 20:53

plemniku - mozesz chyba zapomniec - tego sie nei robi - muza to bagno, tu by sie sztuczna inteligencja przydala i czary a nie porgramik - latwiej ci bedzie znalesc wersje mix tago kawalka...

lub nauczyc sie grac i nagrac to od nowa :D

VermilioN 23.01.2003 22:57

potwierdzam

tez sie kiedys takim czyms bawilem i efekto to raczej nie jest tylko bajer :)
bo razem z wokalem usuniesz sporo informacji muzycznej, a i tak wokalu nie usuniesz do konca :\

Plemnik 24.01.2003 14:59

Heh, nie jest mi potrzebna studyjna jakosc - chodzi o usuniecie spiewu z piosenek dla dzieci a takowe bardzo trudno byloby mi znalezc w necie (matka jest nauczycielka w podstawowce i potrzebuje wersji instrumentalnych do spiewania z dzieciakami).

Heh Sid grac to ja nawet umiem, niestety jedynym instrumentem jaki opanowalem jest ...nie smiac sie! ;-)... akordeon ;d

Co do jakosci takich dzialan to slyszalem efekt wykonany pewnym programem (w tym caly problem ze nazwy nie pamiętam cos zdaje sie z Loundry w nazwie) i naprawde robilo to wrazenie. Zreszta nawet podobny efekt z zestawu sterow do SB Live dawal wyniki w miare (pamietajcie ze bedzie to odtwarzane w klasie no i przy wtorze spiewu bachorow || wiec chodzi tylko o to zeby nie znieksztalcic takim progsem samej sciezki - czesciowe wyciecie/wytlumienie pewnych czestotliwosci nie jest tragedia).

brzuszki 24.01.2003 19:16

Jest taka opcja w CoolEdithPro2.0,ale efekt żałosny-nie polecam:idea:

-Sid-The-Rat=> 24.01.2003 20:25

Loundry?
Sonic Foundry - Sound Forge

mzoe to to...

ale na rezultaty akceptowalne bym nie liczyl

jest plugin do winampa - vocal removal - zposrod tych narzedzi tego typu sprawowal sie srednio - ale vocal wyraznie uciszyl - szkoda ze reszte tez...
pameitaj - ze jak odtworzysz to w klasie to na magnetofoniku z plastikowymi membranami - one juz ci potna dzwiek - gdzies na 11khz sie skonczy - albo nawet jeszcze nizej...

akordeonu gratuluje - to trudny instrument - naturalnie jesli mowimy o grani czegos wiecej niz te 4 kawalki ktore nudza wszsytkich na ulicach...

Plemnik 24.01.2003 23:07

Sound Loundry - tak to sie podobno zowie. Tylko gdzie ja to ukradne...

A co do akordeonu to gralem prawie 6 lat chociaz juz z 8 lat ani razu. Pewnie zapomnialem wiekszosci. Wbrew temu co usilowala we mnie wmowic nauczycielka nie czuje w sobie talentu muzyka - troche zal ale coz. tak wiec glownie po przygodzie z tym instrumentem zostala mi wystajaca kostka na klatce, podobno choroba zawodowa akordeonistow :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:50.