Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   win 95 install - help me:) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/win-95-install-help-me-15823/)

kepin 02.02.2003 19:55

Dzieki wszystkim za pomoc problem juz rozwiazany. Napisze moze ktos bedzie mial podobny problem i mu sie przyda:) Wiec tak jak juz pisalem mam procesor 400 ale win 95 da sie uruchomic u mnie tylko na 300 jak ustamie na 400 to wyskakuje tan sam komunikat. wiec rozwiazaniem jast zmniejszenie predkosci proca, trohe to glupie ale dziala:)

hand of god 24.01.2003 23:01

Cytat:

kepin napisa***322;(a)
Bez problemu wszystko jest na win98 ale 95 za hiny zainstalowac nie moge
Rychu daj se spokój i tak ci szybciej komp nie bedzie chodził na 95:D
ps Bedziesz na HYPODERMIC-u???

+++LeWaP+++ 23.01.2003 22:39

błąd IOS
czyli Input Output System

jakies urządzenie źle działa

może to jest ram, różne kości, niekompatybilne

albo jak już kolega wyżej powiedział przesadziłeś z podkręcaniem (ten AMD musi być niestabilny...)

spróbuj ustawić go na jego normalną częstotliwość i zobacz jaki masz ram w środku.. jak mieszany to zostaw te kości, które powinny ze sobą współpracować

tak to cały czas będzie rejestr zabijało... he he ... jeszcze przed 1 uruchomieniem... heh h

a wogóle to możesz sobie przecież win98se zainstalować na takim sprzęcie...

nie katuj się z 95...

kepin 23.01.2003 22:38

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Moze za bardzo procka podkreciles :blee:

Procesor mam podkrecony juz od 1.5 roku i wszystko jest ok. Bez problemu wszystko jest na win98 ale 95 za hiny zainstalowac nie moge a mam pewnosc ze wszystko z plytka instalacyjna wpozadku. a i opcja antywirus...w biosie jest u mnie wylaczona. Czekam na nastepne pomysly na usuniecie problemu.

RAVENSHEART 23.01.2003 21:36

???????????????????????????????????????????????/
mozesz spróbowac wyłaczyc w BIOSIE na czas instalacji ochrone antywirusowa-czasami sprawia kłopoty przy zmianie systemu .Ty instalujesz na czysty ale moze to pomoze.

Pawel_k 23.01.2003 21:17

Moze za bardzo procka podkreciles :blee:

kepin 23.01.2003 21:14

Cytat:

RAVENSHEART napisa***322;(a)
wyjasnij prosze bo nie rozumiem:

-czy udalo ci sie zainstalowac i masz problem z uruchomieniem ,czy wogóle nie mozesz zainstalowac

-czy byl na tym komputerze wczesniej inny system

Wiec tak instalacja na czystym dysku. Po zgraniu plikow na dysk jest reset i komputer uruchamia sie z napisami pierwsze uruchomienie systemu windows, ale sie nie uruhamia tylko wyskakuje blad. czyli praktycznie instalacja nie dohodzi do konca.

RAVENSHEART 23.01.2003 21:04

wyjasnij prosze bo nie rozumiem:

-czy udalo ci sie zainstalowac i masz problem z uruchomieniem ,czy wogóle nie mozesz zainstalowac

-czy byl na tym komputerze wczesniej inny system

kepin 23.01.2003 20:45

win 95 install - help me:)

Mam problem z instalacja win95 juz przy pierwzszym uruchomieniu (zaraz po skopiowaniu plikow instalacyjnych) na czarnym ekranie wyskakuje komunikat Blad ochrony systemu windows przez IOS czy jakos tak i sie nie uruchamia. Moze mam za dobry komputer na taki stary system :) mam K6-2 400 przetaktowany na 500 i 196MB ramu dysk 6,4 GB. Jak ktos wie co moze byc przyczyna to nieh pisze.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13.