![]() |
mp3pro czy warto
Tak sie zastanawiam czy warto przelozyc kolekcje mp3 do mp3pro
nie znam sie na tym za bardzo ale z tego co patrzylem to nawet polowe mniej zajmuje miejsca a roznicy nie slysze prosze jednak o wypowiedzi raczej fachowe tak przkonwertuj jest za***iste bo ..... albo nie nie rob tego poniewaz ..... strata ...... hehe ale mam wymagania co :) |
Hmm... ja mam swoja muze mp3 na VBR 224 uzywajac kodeka Fraunhofera a wielkosc mnie nie interesuje. A z jakim bitrate masz swoje mp3. To tez bedzie zalezalo czy sie oplaci isc na mp3pro.
|
Re: mp3pro czy warto
Mozesz przekonwenterowoac, w przypadku jesli zalezy Ci na przestrzeni dyskowej i odsluchujesz na zwyklych komputerowych glosniczkach... wystapi nawet efekt lepszy od przecietnego mp3, gdy podepniesz hiendowy wzmaczniacz i zestaw glosnikowy... efekty moga byc marne, inaczej jest w przypadku konwersji wav - mp3pro, strata mp3 - mp3pro jest juz zauwazalna, np. niektore partie gitarowe brzmia strasznie metalicznie... szczegolnie przy kompresji 64 <
najlepiej poeksperymentowac samemu, samemu rowniez posluchac, po co Ci te wszytskie wypowiedzi? pozdrawiam:) |
przerabianie jednego stratnego formatu na drugi radze sobie odpuscic... - to czego pierwszy nie zepsul na pewno popsuje drugi...
a na przyszlosc koduj w mpc - lub jesli szukasz malych bitrate - w ogg... przy tym samym rozmiarze - rezultat lepszy - a plyty tanie... |
Cytat:
|
hmm rozwiazanie mojego problemu z miejscem chyba jest juz baardzo blisko
SAMSUNG SV1204H 120GB UDMA 100 :) |
Cytat:
|
Cytat:
cena 560zl :) gwarancja tez tak mi sie wydaje ze 3 - samsung chyba tyle na wszystkie daje mam nadzieje ze bedzie ok i ze ten dysk przelamie moja niechcec do dyskow samsunga :) wiesz cos moze o nim wiecej albo masz jakies ciekawe linki do opisu lub testow tego dysku |
|
w niedziele powinien byc juz w moich lapkach 8)
z testow i opisow wynika ze to calkiem dobry dysk a przzegrywa z seagetem czy wd przez szybkosc talerzy |
Ja poczekam na następny format 8)
|
jaki format czyzby na S-ATA
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli robisz plik z wave,a zależy ci na małych plikach,to lepiej zrobić to w mp3pro.Konwertowanie mp3 do mp3pro-sens teoretycznie jakiś jest,ale praktycznie raczej stracisz-owszem,zaoszczędzisz miejsce /po ch..j?/ W przyszłości konwertuj do MPC,lub Ogg-Vorbis Pozdrawiają Brzuszki:jupi: |
Cytat:
caly backup swojej muzy powoli robie w mpc - jest to tak dobry format ze jak mi sie cd uszkodzi to bez problemu odtworze sobie plyte bez wyrzutow ze mam niska jakosc (alt preset --insane) - do tej pory robilem backupy na plytach 1:1 ale to straszeny wysilek |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |