![]() |
oproznanie sie bufora w Liteon52x24x52
no wlasnie chodzi mi o nagrywanie przy nero...a dokladnie przy nagrywaniu sesji zamykajacej cd-r.Puszczam nagrywanie na 48X
i przy koncu nagrywania plytki bufor oproznia sie.Nagrywarka mieli i mieli nagrywanie przedluza sie,ale konczy sie po 5 min. Odpalam Scandisc i pojawiaja sie zolte kwadraciki-bledy.... nagrywam na plytkach PLATINUM 1-48x ....a jeszcze nie dodalem ze zmienilem bios na 6S08 z 6S04. Ktos moze powiedziec ze mam zmniejszyc predkosc ale przy wypalaniu na 16x,24x tez dzieja sie takie rzeczy. Pozdarwiam wszystkich wy-palaczy !!! |
Lekarstawa:
-wyłączenie progsów działających w tle, w szczególności antywirów -włączenie dma -defragmentacja dysku -zainstalowanie (przeinstalowanie) driverów płyty głównej (intel, via, sis) -porządki w systemie op. (reinstalacja?) -inne płyty Przed zmianą biosu chodziło dobrze? |
Cytat:
dma mam wlaczone,defragmentacje wykonuje systematycznie nortonem2003 ....no ale wlasnie drivery plyty to nie zmienialem juz od 1,5 (soltek75-kav),system mam zainstalowany na nowo od lipca (istalowalem bo walnal mi dysk baracuda 60gb) i smieci w Winie kontroluje. Przed zmiana biosu tez to bylo tzn. oproznial sie bufor....i co ty na to. Dzieki za odpowiedz i sugestie ??? |
Jakiego masz windowsa? ja mam dokładnie te samą nagrywarke i takiego problemu nigdy nie miałem ale mam za to inny zobacz post 'Win. Xp Przy Wypalaniu Restartuje Sie Albo Pokazuje Sie Niebieski Ekran.co RobiĆ??? " może ty mi cos poradzisz a ja tobie :D
|
Re: oproznanie sie bufora w Liteon52x24x52
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem - nawet nie instalowałem nigdzie takiej 52x. Mówisz, że tak się dzieje w Nero i tylko przy nagrywaniu ostatniej sesji z zamknięciem płyty? Chyba wypróbowałbym inny program. Gdybym miał Twojego kompa na stole pewnie stawiałbym od nowa system i całość oprogramowania i sprawdzałbym w międzyczasie, czy ten problem występuje - niestety, kosztowałoby to kilka CDR-ów. Jeszcze raz sprawdziłbym ustawienia biosu mobo. No i pewnie podmieniłbym mobo. Ale takie rozwiązanie może Cię nie urządzać. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38. |