Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   OpenGL pomocy!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/opengl-pomocy-15862/)

WhiteMan 24.01.2003 16:28

OpenGL pomocy!!!!!!!

zainstaLOWALEM OSTATNIO MYTHA 3 I PODCZAS ODPALANIA WYSKAKUJE MI KOMUNIKTA ZE NIE MAM ZAINSTALOWANYCH OPENGL ! CO MAM Z TYM FANTEM Z ZROBIC MOJ SYSTEM TO XP? PROSZE O SZYBKO POMOC TO SPRAWA ZYCIA LUB SMIERCI! JESLI BYS BYL TAK LASKAW TO Z JAKIEJ STRONY MOGLBYM DOSTAC GO!!

Remix 24.01.2003 16:39

Witam!

OpenGL to tryb wyswietlania grafiki podobnie jak DirectDraw czy kiedys dawno temu(teraz zwany) hardware

mialem kiedys tylko Tweaker do OpenGL

ale z tego co sie orientuje to tego sie nie instaluje!

po prostu karta graficzna obsluguje lub nie OpenGL
ale musisz miec chyba karte z wylkopalisk aby nie obslugiwala OpenGL'a

moze Twoja gra to wersja beta albo brakuje jej czegos?

GOLOMB 24.01.2003 17:10

Re: OpenGL pomocy!!!!!!!

Cytat:

WhiteMan napisa***322;(a)
zainstaLOWALEM OSTATNIO MYTHA 3 I PODCZAS ODPALANIA WYSKAKUJE MI KOMUNIKTA ZE NIE MAM ZAINSTALOWANYCH OPENGL ! CO MAM Z TYM FANTEM Z ZROBIC MOJ SYSTEM TO XP? PROSZE O SZYBKO POMOC TO SPRAWA ZYCIA LUB SMIERCI! JESLI BYS BYL TAK LASKAW TO Z JAKIEJ STRONY MOGLBYM DOSTAC GO!!
pewno masz karte na standardowych sterach od microsoftu. I masz windows Xp .... doinstaluj sterowniki od nvidii detonatory lub do ati CATALYST

Franc 24.01.2003 18:19

Jaką masz kartę graficzną? Ja na Win XP i GeForce 2MX odpalałem Mytha 3 bez problemu. Tak samo z 1 i 2

Patrix 24.01.2003 21:48

A jest sam OpenGL pod XP ??

reszcz 24.01.2003 22:25

raczej nie ma ale samo Open GL jest ale wystarczy Detonator i bedzie oki.

GOLOMB 25.01.2003 08:47

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
A jest sam OpenGL pod XP ??
OpenGl To jest API do Grafiki 3D aktualnie w versjii 1.4 ....choć są już beta 2.0 I to api jest programowane dla każdej karty graficznej ! I Implementowane w sterownikach ..Samego OpenGL nie ma ! Co prawda jest taka aplikacja do instalacjii sterów OpenGL ale ona nie sćiaga samej biblioteki z OpenGL ale CAŁE staerowniki aktualnie "najlepsze"

GOLOMB 25.01.2003 08:51

Jeszce jedno ... Detonatory zamiast "OpenGL" wystarczą ale wtedy gdy jest to karta NVIDII w przypadku ATI trzeba już CATALYST'ów. Pozatym jak wczesniej napisałem że jest to API dla KAŻDEJ karty graficznej ...nieprawda Tylko Akceleratory Miały to API (czyli począwszy od RIVY TNT(jedynki) już wszystkie miały a pierwszy raz zaimplementowano w VOODOO 1 (dla kart dla domowego usera nie licząć profesjonalnych jak np 3D LABS Permedia)

-Sid-The-Rat=> 25.01.2003 11:07

heh - ja nie wiem jak to est dokladnie z tymi opengl - ale polecam test - na GOLYCH win (dowolnych - poza nt i w2k) zainstalowac quake3 - na 100% bedzei sie plul o zainstalowanie OpenGL z plyty (na szczescie sa razem z gra...)

przechodzlem to juz wielokrotnie

GOLOMB 25.01.2003 12:16

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
heh - ja nie wiem jak to est dokladnie z tymi opengl - ale polecam test - na GOLYCH win (dowolnych - poza nt i w2k) zainstalowac quake3 - na 100% bedzei sie plul o zainstalowanie OpenGL z plyty (na szczescie sa razem z gra...)

przechodzlem to juz wielokrotnie

No właśnie SID jak w poście wyżej ...TO JEST APLIKACJA KTÓRA stara się wyszukac jak najnowsze stery do danej karty graficznej ...nie SAMĄ bibliotege open GL !!!! progs nazywa się GL Setup !

-Sid-The-Rat=> 25.01.2003 13:22

ale przeceiz w detonatorach nei ma lib'ow do openGL...
bo pamietam jak mi homeworld sie plul - i jakie miaelm spieprzone swieta bo nie mialem skad wziac (netu nie mialem) i hw poczekal do stycznia... a ja przestalem lubic (swoja droga niezle api)...

GOLOMB 25.01.2003 15:03

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
ale przeceiz w detonatorach nei ma lib'ow do openGL...
bo pamietam jak mi homeworld sie plul - i jakie miaelm spieprzone swieta bo nie mialem skad wziac (netu nie mialem) i hw poczekal do stycznia... a ja przestalem lubic (swoja droga niezle api)...

Jakto niema a sterownik Nvopengl.dlldla win 98/ME lub Nvoglnt.dll dla sysów na jądrze NT . W detonatorach od lazdej wersji jest!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:11.