![]() |
OpenGL pomocy!!!!!!!
zainstaLOWALEM OSTATNIO MYTHA 3 I PODCZAS ODPALANIA WYSKAKUJE MI KOMUNIKTA ZE NIE MAM ZAINSTALOWANYCH OPENGL ! CO MAM Z TYM FANTEM Z ZROBIC MOJ SYSTEM TO XP? PROSZE O SZYBKO POMOC TO SPRAWA ZYCIA LUB SMIERCI! JESLI BYS BYL TAK LASKAW TO Z JAKIEJ STRONY MOGLBYM DOSTAC GO!!
|
Witam!
OpenGL to tryb wyswietlania grafiki podobnie jak DirectDraw czy kiedys dawno temu(teraz zwany) hardware mialem kiedys tylko Tweaker do OpenGL ale z tego co sie orientuje to tego sie nie instaluje! po prostu karta graficzna obsluguje lub nie OpenGL ale musisz miec chyba karte z wylkopalisk aby nie obslugiwala OpenGL'a moze Twoja gra to wersja beta albo brakuje jej czegos? |
Re: OpenGL pomocy!!!!!!!
Cytat:
|
Jaką masz kartę graficzną? Ja na Win XP i GeForce 2MX odpalałem Mytha 3 bez problemu. Tak samo z 1 i 2
|
A jest sam OpenGL pod XP ??
|
raczej nie ma ale samo Open GL jest ale wystarczy Detonator i bedzie oki.
|
Cytat:
|
Jeszce jedno ... Detonatory zamiast "OpenGL" wystarczą ale wtedy gdy jest to karta NVIDII w przypadku ATI trzeba już CATALYST'ów. Pozatym jak wczesniej napisałem że jest to API dla KAŻDEJ karty graficznej ...nieprawda Tylko Akceleratory Miały to API (czyli począwszy od RIVY TNT(jedynki) już wszystkie miały a pierwszy raz zaimplementowano w VOODOO 1 (dla kart dla domowego usera nie licząć profesjonalnych jak np 3D LABS Permedia)
|
heh - ja nie wiem jak to est dokladnie z tymi opengl - ale polecam test - na GOLYCH win (dowolnych - poza nt i w2k) zainstalowac quake3 - na 100% bedzei sie plul o zainstalowanie OpenGL z plyty (na szczescie sa razem z gra...)
przechodzlem to juz wielokrotnie |
Cytat:
|
ale przeceiz w detonatorach nei ma lib'ow do openGL...
bo pamietam jak mi homeworld sie plul - i jakie miaelm spieprzone swieta bo nie mialem skad wziac (netu nie mialem) i hw poczekal do stycznia... a ja przestalem lubic (swoja droga niezle api)... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:11. |