![]() |
problem z LG GCE- 8320B
mam maly problem, poniewaz kiedy nagrywam plytke to strasznie skacze bufor w programie nero czasmi spadam nawet do 0. przez co plytke 650 mb nagrwya mi nawet 10 min. co z tym zrobic???? HELP!!!!!
|
Pytanie pierwsze: z jaka predkoscia nagrywasz?
Nastepne pytanko: Czy DMA wlaczone? |
Odpowiedź
Jeśli skacze ci bufor to musisz:
Upewnić się czy DMA dla dysków, CD ROM, CDR/CDRW, włączone Zmniejszyć prędkość nagrywania - gdy dysponujesz sprzętem w granicach p3 500 MHz to nie możesz 40x Najlepiej próbować metodą wolniej, szybciej itd. |
Re: Odpowiedź
[QUOTE]Zetor napisa***322;(a)
[B]Jeśli skacze ci bufor to musisz: Zmniejszyć prędkość nagrywania - gdy dysponujesz sprzętem w granicach p3 500 MHz to nie możesz 40x Eeeeee tam, nie masz racji Kolego. Jeśli komputer jest utrzymywany w dobrym stanie, to poleci bez problemu. |
zgadza się mam p3 450 i leci na maxa
|
Re: Odpowiedź
Cytat:
|
Stery
Powinien zainstalować najnowszy VIA Hyperion - chipset VIA
lub Intel Chipset Software Utility - chipset Intela |
dalsza czesc pytan
kiedy nagrywam cos z dysku na plytke strasznie skacze mi bufor odczytu w programie nero, jest to moze spowodowane tym, ze mam zasilacz 230v?? pomozcie moj sprzet to duron 800 i 128 ram
|
Re: dalsza czesc pytan
Cytat:
|
dzieki wszystkim za starania!! moj problem rozwiazal program VIA Hyperion ktory radzil ZETOR. Z gory dzieki wszystkim!!!!!
|
Mam znowu maly problem. Czasami podczas nagrywania poprostu zawiesza mi sie komputer, robi się to dosyć często. Wie może ktos o co chodzi???
|
Najczęściej chodzi o automatyczny przydział IRQ w BIOSie. Poszukaj na tym forum, temat był już wielokrotnie poruszany. Jeśli to nie pomoże, daj znać.
|
Cytat:
|
mógłbyś napisać troche jaśniej z ty mautomatycznm przydziałem IRQ w BIOSie?? Nie znam się na tym
|
To jeszcze powiedz mi, jak nową masz płytę główną. W niektórych BIOS'ach jest to przy opcjach 'Assign IRQ x for', a w niektórych cała obsługa systemu przerwań jest automatyczna (to się nazywa chyba APIC).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:50. |