![]() |
Cytat:
2. TMPEGEnc miewa czasami problemy z filmami Divx. poza tym lepiej wczytywać osobno obraz i dĽwięk szczególnie jeżeli konwertujemy framerate z 23.9 fps (częste w filmach Divx) na 25 fps (PAL obsługiwany przez nasze TV). konwersja jednego pliku (video+audio) często powoduje błędy w synchronizacji dĽwięku względem obrazu. więc moim zdaniem bezpieczniej jest rozbić Virtualdubem film na osobne pliki audio i video (trwa to pare minut) i wczytywać je do TMPEGEnc osobno. poza tym do robienia VCD lub SVCD moim zdaniem najlepiej się nadaje "kombajn" DVD2SVCD - można szybko ustawić wszystkie parametry, dodać napisy z osobnego pliku, dokonać bezpiecznej konwersji framerate itp. aplikacja ta wymaga do pracy TMPEGEnc, który jest wykorzystywany jako encoder MPEG1/2. można do tej roli wykorzystać też Cinema Craft Encoder, który jest znacznie szybszy i oferuje najwyższ± możliw± jako¶ć obrazu. ma tylko jedn± wadę - pełna wersja kosztuje prawie 2000 $ :P |
witam
Jeżeli chcesz zrobić sobie VCD lub SVCD z Divixa w którym dĽwięk jest w mp3 to możesz to zrobić na 2 sposoby: 1. Zapisać dĽwięk do wav przy pomocy np. VirtualDub. 2. Zrobić VCD lub SVCD w TMPEGEnc 2.5 (wersja 2.59.47.155). w tym przypadku nie musisz sie bawic innymi programami tak jak w punkcie 1. Pozdrawam |
MPEG Layer III to poprostu Mp3 - taki dĽwięk maj± najczę¶ciej Divxy. a potrafi± go przerobić chyba wszystkie programy do VCD/SVCD....
|
Jak zrobić VCD z dĽwiękiem MPEG layer 3?
Wszystkie programy jakiem mam "umia robic" VCD i SVCD z plikow avi w ktorych muzyka zakodowana jest w MPEG layer 1 lub 2. Niestety filmy z ktorych chcialbym "zrobic" VCD lub SVCD maja muzyke zakodowana w MPEG 3. Nie wiem jakiego programu mam uzyc, aby sobie z tym poradzic. Prosze o pomoc. Dzieki :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44. |