Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Win. Xp Przy Wypalaniu Restartuje Sie Albo Pokazuje Sie Niebieski Ekran.co RobiĆ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/win-xp-przy-wypalaniu-restartuje-sie-albo-pokazuje-sie-niebieski-ekran-co-robic-15896/)

.jpeg 25.01.2003 19:50

Win. Xp Przy Wypalaniu Restartuje Sie Albo Pokazuje Sie Niebieski Ekran.co RobiĆ???

KIEDY WYPALAM PŁYTKE OBOJĘTNIE Z JAKA PRĘDKOŚCIA NA NERO.KIEDY KOMP. ZOSTAJE CHOCIARZ TROCHE OBCIĄŻONY TO WINDOWS PADA TZN. RESTARTUJE SIE,KIEDY WYŁĄCZYŁEM TE OPCJE ABY SIĘ NIE RESTARTOWAŁ PODCZAS BŁĘDU SYSTEMU TO TERAZ POKAZUJE SIE NIEBIESKA PLANSZA.MOŻE JUZ KTOS SPOTKAŁ SIE Z TAKIM PROBLEMEM NIECH MI COS PORADZI CO ROBIĆ???

Pawel_k 25.01.2003 19:58

Jaka wypalarka, jaka plyta glowna, jaki proc ???

Remix 25.01.2003 20:30

Witam!

to jest typowe dla problemow zwiazanych z kontrolerem IDE lub pamiecia

.jpeg 25.01.2003 21:11

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Jaka wypalarka, jaka plyta glowna, jaki proc ???
LITE-ON LTR-52246S , ECS K7VZA , AMD DURON 900Mhz

Pawel_k 25.01.2003 21:20

sprawdz dma, sterowniki do plyty glownej, wlasciwosci urzadzen, ustawienia nero, dysk, kontroler,.... nic innego mi narazie do glowy nieprzychodzi pokombinuj bo masz cos nakiepszczone w systemie :(

miernik 25.01.2003 22:48

1. Wychodz z netu jak wypalasz.
albo
2. Najnowszy BIOS i stery 4in1 - to mi pomoglo - przy tej plycie.

grzeniu 25.01.2003 23:16

Chm a moze zasilacz nie wyrabia??? A moze format c by pomogl???;) To sie dzieje tylko w nero?

.jpeg 26.01.2003 00:08

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
sprawdz dma, sterowniki do plyty glownej, wlasciwosci urzadzen, ustawienia nero, dysk, kontroler,.... nic innego mi narazie do glowy nieprzychodzi pokombinuj bo masz cos nakiepszczone w systemie :(
DMA sprawdzałem jest oki,zainstalowałem najnowszego patch-a do płyty głównej,jakie włąciwości urządzeń? wyjaśnij dokładniej,które z ustawień w nero mogą mieć wpływ na to??,dysk(jaki)??, kontroler (czego)? (windows świerzutki) przedwczoraj przeinstalowałem dla pewności,miałem wcześniej inna nagrywarke i było oki (nec x12)

POZDRAWIAM

.jpeg 26.01.2003 00:11

Cytat:

miernik napisa***322;(a)
albo

Bios-a fleshowałem niedawno ale może jest nowszy sprawdze, pach-a zainstalowałem do pł. gł.a z tym netem to mi nie pasuje.. tak nie może być :-(

.jpeg 26.01.2003 00:16

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Chm a moze zasilacz nie wyrabia??? A moze format c by pomogl???;) To sie dzieje tylko w nero?

Zaślilacz nówka 300 wat chyba wystarczy na nagrywarke ,HD i,DVD Toshiba,format C hmm właśnie przeinstalowałem Win. oczywiście z formatowaniem (pełnym) narazie na innych prog. nie sprawdzałem ale spróbuje..

POZDRAWIAM

.jpeg 26.01.2003 04:54

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)

Już sprawdziłem jak wypalam na CLONCD 4.2.0.2 PL :-)to dzieje sie dokładnie tak samo (jak odczytuje na którym kolwiek z moich napędów to jest wszystko ok)

POZDRAWIAM

.jpeg 26.01.2003 07:43

Cytat:

miernik napisa***322;(a)
albo

Mógłbys mi podac link do stronki z której można ściągnąć owego biosa i sterowniki ;) albo przynajmniej nazwy mi podaj.

.jpeg 26.01.2003 09:55

Po wielu testach miałem jeden przypadek że windows padł minute po jak płytka została juz wypalona,oczywiście bez błędów :-)
CO WY NA TO MOŻE PROBLEM TKWI W ZUPEŁNIE CZYM INNYM? MOŻE TO NIE MA NIC WSPULNEGO Z NAGRYWARKĄ??? ALE NIGDY WCZEŚNIEJ MI SIĘ COS TAKIEGO NIE DZIAŁO :'(

miernik 26.01.2003 11:44

Cytat:

.jpeg napisa***322;(a)
Mógłbys mi podac link do stronki z której można ściągnąć owego biosa i sterowniki ;) albo przynajmniej nazwy mi podaj.
U mnie komp restartowal sie podczas zrzucania plikow z CDROMu na HD ale tylko wtedy gdy bylem w necie. CDROM mam podpiety jako secondary master a LG 32@40 jako secondary slave ( moze to ma wplyw ??? - watpie ) sprawdz moze zworki masz zle poustawiane ? Mam BIOS 3.6a ( ftp://ftp.ecs.com.tw/bios/k7vza36a.exe ) pobrany ze strony http://www.ecs.com.tw/ a stery 4in1 za kazdym razem najnowsze jakie zobacze na HD albo w necie, a w biosie nic nie podkrecales ? (daj na default czy jak ? )

QBUS 26.01.2003 12:09

Re: Win. Xp Przy Wypalaniu Restartuje Sie Albo Pokazuje Sie Niebieski Ekran.co RobiĆ???

Cytat:

.jpeg napisa***322;(a)
KIEDY WYPALAM PŁYTKE OBOJĘTNIE Z JAKA PRĘDKOŚCIA NA NERO.KIEDY KOMP. ZOSTAJE CHOCIARZ TROCHE OBCIĄŻONY TO WINDOWS PADA TZN. RESTARTUJE SIE,KIEDY WYŁĄCZYŁEM TE OPCJE ABY SIĘ NIE RESTARTOWAŁ PODCZAS BŁĘDU SYSTEMU TO TERAZ POKAZUJE SIE NIEBIESKA PLANSZA.MOŻE JUZ KTOS SPOTKAŁ SIE Z TAKIM PROBLEMEM NIECH MI COS PORADZI CO ROBIĆ???
Napisz co jest napisane na tej niebieskiej planszy (zapewne IRQ_NOT_EQUAL_OR_LESS ale moze sie myle).
Potem przetesuj gruntownie komputer - test pamieci, procka, itp itd...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35.