Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   CDRinfo.pl - historia i sprawy ogólne... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/cdrinfo-pl-historia-sprawy-ogolne-15905/)

Nol 25.01.2003 23:09

CDRinfo.pl - histroia i sprawy ogólne...

Mam takie pytanko odnośnie historii CDRinfo.pl. Tzn. chciałbym wiedzieć kiedy została utworzona, kiedy powstało Forum itd.

I jeszcze jedno: działalność serwisu musi być oparta na jakichś fundamentach finansowych (chociażby po to, żeby utrzymać serwer, obsługa itd.) i chciałbym się zapytać skąd biorą się na nią środki finansowe?

Może ktoś napisze kronikę CDRinfo.pl :D, której treść może wyglądać następująco:
"Serwis CDRinfo.pl powstał ble ble ble i od tamtego czasu wiedzie prym wśród polskiego Internetu w tematyce dotyczącej nagrywania. Jak dotąd tysiące użytkowników doświadczyło zbawienia po zapoznaniu się z zawartością serwisu i otrzymaniu pomocy od fachowych użytkowników sławnego Forum."

Fajne, nie? Zupełnie po linii Partii :D

:D :D :D :D :D :idea:

MaciejT 25.01.2003 23:27

Na początku był to serwis GAL CDR w domenie prv.pl (czyli www.gal.prv.pl). Później przechodził zmiany kosmetyczne i nie tylko aż w końcu jest to co widzicie.

Zeus 25.01.2003 23:43

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
Na początku był to serwis GAL CDR w domenie prv.pl (czyli www.gal.prv.pl). Później przechodził zmiany kosmetyczne i nie tylko aż w końcu jest to co widzicie.
Ciekawe ile osob pamieta jeszcze te czasy ??? Ja pamietam 8)

Pozdrawiam

MaciejT 25.01.2003 23:48

Przypuszczalnie jest nas bardzo niewielu. Popatrz na daty rejestracji aktywnych userów.

Pawel_k 25.01.2003 23:51

Ja niestety (na)trafilem na cdrinfo gdy bylo juz www.cdrinfo.pl

Remix 25.01.2003 23:55

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
Przypuszczalnie jest nas bardzo niewielu. Popatrz na daty rejestracji aktywnych userów.
Witam!

niektorzy zamin sie zapisali na forum przez dlugie tygodnie zagladali do serwisu :)

dlatego nie nalezy sie sugerowac data przystapienia do spolecznosci forum :)

+++LeWaP+++ 25.01.2003 23:59

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
ja bym się tym nie sugerował ||

oczywiscie to tylko sugestia :fiu:

MaciejT 25.01.2003 23:59

Cytat:

remix napisa***322;(a)
niektorzy zamin sie zapisali na forum przez dlugie tygodnie zagladali do serwisu :)

Też racja.
Tak było na przykład ze mną. Zaglądałem na serwis kupę czasu zanim się zapisałem.

W sumie ktoś mógłby spisać dzieje CDRinfo.pl w jednej "kronice" aby umieścić ją na stronie głównej.

Pawel_k 26.01.2003 00:02

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
(...)
W sumie ktoś mógłby spisać dzieje CDRinfo.pl w jednej "kronice" aby umieścić ją na stronie głównej.

jestem za, bylby to bardzo ciekawy dodatek do serisu :)

Nol 26.01.2003 13:19

Czy zatem powstanie taki dział?

Remix 26.01.2003 16:11

Witam!

jestem ZA !!! tylko niech zrobi to ktos, kto ma o tym najwieksze pojecia i najdluzej jest zwiazany z serwisem... moze sam tworca/tworcy?

nie jest to chyba az tak bardzo czasochlonne zadanie...

ZbigNieff 26.01.2003 17:07

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Ja niestety (na)trafilem na cdrinfo gdy bylo juz www.cdrinfo.pl

Ja tak samo ;p

sayan 26.01.2003 17:08

może by tak BD napisał książke "Dzieje Cdrinfo... - historia szlachecka o miłości"

:idea:

Majonez 26.01.2003 17:35

ja niestety pierwsze pol roku istnienia cdrinfo (wtedy galcdr) nie moge opisac bo mnie jeszcze nie bylo tu

ale pamietam jeszcze ten czas gdy panowal nam gal - az sie lza w oku kreci - nawet mam gdzies zachowane screeny gdzie widac logo gal

BD 27.01.2003 07:46

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
ja pamietam jeszcze czasy gdy CDRINFO nie bylo w domenie prv
oczywiscie byl to gal ale bylo to konto na serwerze jednej ze
znanych firm - adres byl taki http://***/~gal

a na forum zapisalem sie w zeszlym roku ... a wiec nie do konca moge sie zgodzic z twoim twierdzeniem :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:42.