![]() |
DVD-R z gieldy (The Ring)
Kupiłem sobie na próbę za 25 zeta pirata z giełdy (nagrane DVD-R The Ring , nosnik Esperanza 4,7 GB) Wsadziłem go do mojego Pioneera 444 i okazało się ,ze player widzi płytę jako DVD ale próby zapuszczenia filmu kończą się komunikatem STOP DVD. Nie pomaga skakanie do chapterów (po PLAY czytnik zaczyna czytać 1 chapter a potem robi STOP).
W sumie odstręcza do od kupowania nagranych piratów giełdowych (sprawdzę w wolnej chwili jeszcze na kompie w DVD). Ciekaw jednak jestem, jak będzie w wypadku DVD-R, który nagrami mi kolega na nagrywarce DVD Teac (nośnik x1). Podobna kopia o jakich pisał tu Cobra Verde (pozdrawiam Miszcza !). Czy ktoś z was posiada Pioneera 444 (był dość popularny prded pojawieniem się wersji 454) i puszczał na nim DVD-R albo DVD-RW ? Kolega twierdzi, ze działa (też ma 444) ale może nie na każdym egzemplarzu ? A 444 miał niby czytać wszystko oprócz desek z podłogi... Pozdrawiam Jabba :( |
według wiarygodnych danych z tej strony www.vcdhelp.com/dvdplayers twój sprzęt powinien czytać wszystko :) a nośniki Esperanzy są całkiem niezłe jak na swoją cenę - sporo ich nagrałem i tylko jak coś sam spieprzyłem to nie chciały "chodzić".
moim zdaniem ta feralna płytka jest źle nagrana - pewnie to kopia kopii ;) idź do "sprzedawcy" i żądaj zwrotu kasy i Książki Skarg i Wniosków. film być może da się odzyskać i nagrać ponownie u kumpla ale za dużo by było z tym zabawy jak na taniego "pirata". pozdrawiam Mastera :) |
Tak mi się wydaje?
Widać że twój GURU jest moim GURU ( mowa o Corba Verbe), Jeśli zamierzasz kupować takie płytki a jest to napewno opłacalne to wybieraj takie które maja za***iste okładki. Te osoby co raobią na odpieprz to własnie tak te płyty działaja ( wiem to ....bo wiem).Coś sie zjara zabrudzi jakiś syf się przyklei to się wszystko sprzeda.Sam wiesz :3msie:
|
PRZEPRASZAM ZA PRZEKRĘCENIE LOGINU Cobra Verde. Będe pamiętał
|
dzięki - już miałem Ci zwrócić uwagę na tą profanację ;)
|
Niestety z pioneerami tak bywa... Znajomek ma 350 i nie czyta dvd-r, chociaz u innego na denonie czyta. Jak udalo mi sie dowiedziec - pioneer nie najlepiej radzi sobie z plytkami wypalonymi przez Nero. Poki co innego nie mam, wiec nie udaje mi sie sprawdzic czy by przeczytal jakims innym programem
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15. |