![]() |
LiteOn 48x24x48 VSS08 dziwaczne zachowanie przy wypalaniu!
Witam!
Ostatnio nabyle nowego litka 48x24x48 i no i od razu zaczely sie problemy. Otoz gdy usiluje nagrac MediaSonic'i z predkoscia wieksza niz x12 to wtedy naped wariuje - rozpedza sie i zwalnia i tak w nieskonczonoc - jedynym remedium na to to twardy reset. Nagrywalem juz TDK Metallic, Hawk'i i inne i nie bylo problemu z nagrywaniem 32x 40x i 48x. Czy to wina rozkalibrowania lasera, kiepskiego nosnika czy moze inny jaki czort? || Bardzo mnie to irytuje bo u moich kumpli ( a jeden ma litka 40125s a drugi LG 8400B ) wszystko jest ok, tzn. nagrywaja MediaSonic'i z pred. x40 i wszystko jest ok! Zatem prosze o porade o co lub kto za tym wszystkim stoi!!:blee: Z gory dzieki! Pozdrawiam, Vidziu |
Witam!
wina zawsze moze byc po stronie zlego nosnika... a DMA masz wlaczone? a bufor skacze czy tylko plytka zwalnia i przyspiesza? sprawdz ASPI sprawdz stery do plyty glownej - szczegolnie kontroler IDE jak masz podlaczone napedy? jaki system? jakim programem nagrywasz? ale jestem przekonan, ze to wina zlych nosnikow |
[QUOTE]remix napisa***322;(a)
[B]Witam! a DMA masz wlaczone? --tak a bufor skacze czy tylko plytka zwalnia i przyspiesza? --bufor wogole nie jest wyswietlany, plyta rozpedza sie i zwalnia i generalnie powoduje to zwis calego systemu ( XP Pro ) sprawdz ASPI --mam zainstalowane 4.60 sprawdz stery do plyty glownej - szczegolnie kontroler IDE --zainstalowane via servicepack 4.45 ( numerku dok. nie pamietam, ale to byl chyba 45 albo 43 ) jak masz podlaczone napedy? -- Maxtor 20 GB Pri Master | | -LiteON Sec slave Asus CD 40x - Master ( na drugim kanale IDE ) jaki system? --XP Pro jakim programem nagrywasz? --Nero Burning ROM 5.5.10.0 Hmmm...wzialem nowa plytke MediaSonic i nagralem ja jeszcze raz...tyle ze progsem DropToCD...i tu, o dziwo, bez problemu nagrala sie z pred. x40 bez zadnych zgrzytow! To ja juz nie wiem, czy to wina nosnikow czy tez moze oprogramowania! (( Pozdrawiam, Vidziu |
[QUOTE]Vidziu napisa***322;(a)
[B] Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:15. |