Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   zwis nagrywarki lg gce-8481b (https://forum.cdrinfo.pl/f2/zwis-nagrywarki-lg-gce-8481b-15957/)

JoNNy 29.01.2003 00:55

dzieki za pocieszenie, ale ja juz mam pewien uraz do serwisu po tym jak sprzet mi sie jaral 3 razy (sam z siebie) i w serwisie trzymali go w nieskonczonosc, i wyszlo z tego 3 miechy i to akurat na okres wakacji...

QBUS 28.01.2003 16:45

Cytat:

JoNNy napisa***322;(a)
nagrywara poszla do serwisu, czyli mam minimum 2 tygodnie w plecy, ach jak ja nie lubie serwisowania sprzetu...
Pociesze Cie - ja na poczatku stycznia oddalem mojego OEMowego liteonka 40125S do serwisu, po tygodniu dostalem nowiusienkiego boxowego liteonka 48246S - prawde powiedziawszy nie zaluje, ze sie tamta popsula - dostalem lepszy model i w dodatku gwarancja od poczatku sobie leci :jupi:

JoNNy 28.01.2003 01:06

nagrywara poszla do serwisu, czyli mam minimum 2 tygodnie w plecy, ach jak ja nie lubie serwisowania sprzetu...

CrazyLucas 27.01.2003 18:14

wlasnie mam watpliwa przyjemnosc testowania takiej jednej i tez sa zonki

ta sztuka ledwo co czyta cd-r (czerwone pola tam gdzie cdrom pokazuke zielone), przy wyzszych predkosciach odczytu slychac dziwne stukania z mechanizmu jakby glowica udezala o plytke, po ograniczeniu predkoci nero drivespeed czyta w miare normalnie
przy takich obiawach palenie testowalem tylko na rw - wykazuje bledy (o ile wogule ruszy)

podejzewam zabrudzenie optyki - tylko dziwne bo sprzet ma niecale 2 miesiace

cos da sie zrobic domowym sposobem czy service only?

Tomek777 27.01.2003 14:43

Cytat:

JoNNy napisa***322;(a)
Nero po prostu sie zawiesilo, na poczatku nagrywania wysypalo error (interruped by user - nie ten przycisk w nero sie nacisnelo :) ) i ani nagrywa ani wylaczyc sie nie da... Normalnie jak jest przycisk do przerwania to chyba nie powinien niszczyc sprzetu:(
No faktycznie nie powinien. Jest to dość dziwne, nie powiem. Mnie się raz zdarzyło, że podczas robienia obrazu w CloneCD (LG 8320@8400) sprzęt lekko jęknął i zdechł ;). Oddałem do serwisu i okazało się, że to soczewka się zabrudziła. Jeśli nic nie pomaga, a masz napęd na gwarancji, to pędź do serwisu.

JoNNy 27.01.2003 12:39

Nero po prostu sie zawiesilo, na poczatku nagrywania wysypalo error (interruped by user - nie ten przycisk w nero sie nacisnelo :) ) i ani nagrywa ani wylaczyc sie nie da... Normalnie jak jest przycisk do przerwania to chyba nie powinien niszczyc sprzetu:(

SEBAW 27.01.2003 08:40

Re: zwis nagrywarki lg gce-8481b

Cytat:

JoNNy napisa***322;(a)
(...)ze po wywaleniu sie nero nagrywarka(...)
... o co tu biega:blee: , można jaśniej???

JoNNy 27.01.2003 03:39

zwis nagrywarki lg gce-8481b

czy ktos spotkal sie juz z czyms takim ze po wywaleniu sie nero nagrywarka dalej sobie mrugala lampka, a po restarcie i nawet wylaczeniu komputera nie rozpoznaje zadnej plyty?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:46.