![]() |
ktory z napedow DVD wybrac?
ktory z tych napedow polecicie?:
Toshiba SD-M1612 LG DRD-8160B LiteOn LTD 163D LiteOn LTD 165H LiteOn LTD 166S wiem, ze sa lepsze napedy DVD, ale mi chodzi akurat o te. aha, czytalem w starych postach, ze DVD od Teaca nie jest najlepszy. a czy wypuscil on wiecej niz jeden naped DVD? jesli tak, to co powiecie o tych pozostalych? |
Ja osobiście posiadam napęd DVD LG x12 i złego słowa nie mogę na niego powiedzieć. Z tym, że wykorzystuję go w sumie jako CD-ROM'u. Filmy DVD oglądam na nim sporadycznie. Służy mi już ok. 2 lat. Pracuje bez zarzutu i przede wszystkim cichutko. Szybki przy ripowaniu płyt audio na MP3. Sądzę, że x16 niczym szczególnym nie różni się od x12, więc śmiało mogę Ci go polecić.
Natomiast w sieci bardzo dobrą opinią cieszą się napędy DVD Toshiby. Jeśli różnica w cenie między LG a Toshibą nie jest zbyt wielka, to wziąłbym Toshibę. Zaletą Toshiby jest to, że omija prawie wszystkie dostępne zabezpieczenia płyt. Nie należy też do głośnych napędów. Kolega takowy posiada i jest też bardzo zadowolony z tego napędu. Pozdrawiam |
Chlopie, tylko toshiba teraz juz sd-m1712, ja kupowalem w grudniu to byla 20zl drozsza od tej reszty co wymieniles wiec zastanawianie sie tu nie ma sensu :)
|
Witam
I ja polecam Toshibe sd-m 1712.Oprócz wszystkich opisanych tu zalet posiada jeszcze dwa plusy. Dwa lata gwarancji i co jest ważne bardzo mały procent uszkodzeń. |
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie jesteś debeściak! ^_^ Na pewno pomogłeś twoim postem kolegom Zwłaszcza, że ostatni post przed twoim napisany był w 2003 roku :haha: :haha: :haha: Myślę, że na pewno czekali na twój post i teraz już coś kupią Gdyby przyznawali LOLki - ode mnie masz jednego! :banan2: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27. |