![]() |
Platinium 700MB 48x - WADLIWA PARTIA?!
Ilość załączników: 1
Byłem na giełdzie w Krakowie jak zwykle po płytki. Kupiłem dwie paczki (po 10cd) Platinium w slimach. Przyszedłem do domku, rozpakowałem a tu wielki zonk. Praktycznie każda płytka jest uszkodzona :buu: . Na jednych jest taki odcisk jakby ktoś płaskim śrubokrętem chciał zrobić dziurę na wylot, w tym miejscu jest uszkodzone lustro. Zrobiłem też fotkę tego zo zobaczyłem na wiekszości uszkodzonych płyt. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Czy u was też coś takiego jest? Muszę przyznać że poraz pierwszy zawiodłem się na Platinium:'(
|
dół płytki
|
a tutaj fotki w rozdzielczości 2048x1536 pikseli jakby ktoś chciał zobaczyć z bliska
|
widziałem juz Platinum z odłażącą farbą, ale takich wżerów jeszcze nie, niestety to są już od dłuższego czasu badziewne płyty :( (( :o
|
Platinium nie są takie złe. Wszystko na nich mam, tylko teraz takie mi się trafiły. Skazy są na wszystkich w tym samym miescu więc to coś na linii produkcyjnej.
|
Zaufaj mi przyjacielu - jesli Twoje platinum sa ok to znaczy... ze musisz jeszcze troche poczekac i tyle ;D Jeszcze te najstarsze partiami sa ok ale pozniejsze... utleniaja sie czy cos je zzera- nie wiem ale w okolicy sporo ludzi klnie i zaczyna przegrywac to co ma na tych plytach na cos innego.
|
O platiniun pisalem juz jakis czas temu na forum. Coraz gorzej z tymi plytami. A wlasnie wyciagnolem z szafki (trzymana elegancko w pudelko, w zaciemnieniu i wogole perfekcyjnie) plyta praktycznie bez zadnej rysy.. i nie do odczytania. Nawet moj dvd-rom toshiby z baaardzo dobra korekcja zupelnie sobie nie radzi.. predkosc odczytu to 0,1 X !!!! A bledy siegaja liczby 200 tysiecy..??? ??? ???
|
Ah. .dodam jeszcze ze to nie pojedyncza sztuka ale jeszcze jest kilka takich.. dane sie ulotnily :) A cala plyta jak normalnie wierzchni nadruk powinien byc czaro srebny (nowe plyty) to jest.. hymm.. takiego rdzawego koloru..
|
Witam!
jedni mowia tu o Platinium a inni o Platinum!!! zdecydujcie sie na jedne bo to sa dwie rozne plytki... ja mam Platinum (czyli te oryginalne) i nie mam z nimi zadnych problemow |
Dobra.. mowie o Platinum. A tatmo..poprstu wymawiajac to po polsku tak wychodzi :)
|
Pytanie nie zwiazane z tematem, ale kilka dni temu sie nad tym zastanawialem. Jak widze plytke ta chyba po prostu zeskanowales. Kupilem sobie ostatnio skaner i na probe oprocz skanowania zwyklych obrazkow zeskanowalem rowniez kilka obiektow trojwymiarowych (ze tak to ujme - np maskotke). System CCD ladnie sobie poradzil. Potem chcialel z rozpedu zeskanowac coc ciekawszego i pomyslalem o plycie CD, ale sie przestraszylem, ze odbite swiatlo moglo by w jakis sposob uszkodzic lampe. Czy to jest mozliwe? Czy mozna by np zeskanowac lusterko bez strachu, ze cos sie zepsuje (pomijajac juz fakt, jaki bylby efekt jesli chodzi o obraz)?
|
Mialem podobny przypadek z jedna plytka Traxdata - tak jakby ktos kapnal kwasem (?) na plytke zostawiajac mala dziurke. O dziwo nigdy nie bylo zadnych problemow z jej odczytem. (Zaden skan nie wykazuje blednych miejsc)
Takiego czegos jeszcze nie widzialem. Po obejrzeniu tych fotek stracilem ochote na kupowanie platinum/platinium. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |