![]() |
Opera 7 Final i polskie czcionki
Ilość załączników: 1
Potrzebuję do tej przeglądarki polski plik językowy *.lng
Jeśli ktos posiada proszę o podesłane na priva. |
spróbuj z 7b2 ale może nie pasić a oficjalnej na razie niet bo to zbyt gorące jeszcze
sama my.opera.com fajne sqrki do 7final a na dyskusje.,pl w operowym kąciku też parę info znajdziesz nt operki BTW własnie jadę na tym nowym "paskudztwie" , milutka jest / nic nowego :) w wypadku opery bo zawsze mi pasiła / pozdro |
fajowa jest ta przeglądarka. :D
|
a mnie
pare rzeczy w nowej Operze nie odpowiada, wrecz wkurza.
1. Jak daje CTRL+N to po pojawieniu sie nowego okna musze kliknac na pole adresowe zeby wpisac adres, podczas gdy w starej Operze juz kursor migal i nie musialem targac mysza na gore tylko odrazu z klawiatury wpisywalem nowy adres. 2. Jak chce dodac do Zakladek jakas strone i najade na folder, ktory zawiera na przyklad 100 stron to wszystkie mi sie w menu na caly ekran wyswietlaja (w starzej operze bylomenu pod nazwa "wiecej") i nie moge dodac, rozwiazaniem na ta dolegliwosc jest szybkie najechanie na moj folder a nie siostry czy ojca. no i jeszcze nie da sie wybrac tych stron, ktore sa na koncu listy bo sie ekran "konczy". 3. Nie wiem czy to wina Opery czy systemu (no ale w starej Operze tego nie bylo) jak zaznaczam w opcjach zeby uzywal Javy to sie Opera wiesza. Wiecej paskudztw narazie nie znalazlem :) PS moment, jeszcze dwie rzeczy :) jak najezdzam na odnosnik na jakiejkolwiejk stronie to kursor nie zmienia sie na taki jaki byc powinien i musze kliknac raz (wtedy sie zmienia) i dopiero za drugim razem jak klikne to otwiera mi sie strona z tego odnosnika. i jeszcze strony wygladaja inaczej niz pod 6 (mniej przypominaja te na IE 6, jednym slowem "gorzej"). Narazie 7 oceniam gorzej od 6.05 byc moze tylko u mnie tak jest, ale fakt faktem, ze tak jest, a w 6.05 bylo OK. |
jeszcze jeden bug nie dziala opcja potwierdzaj zamkniecie
jestem przyzwyczajony jeszcze do ie i czesto majac otwarte kilkanascie okien naciskam na zamkniecie calej przegladarki i wszystko szlag trafia w 6.05 to dzialalo i unikalem ponownogeo otwierania wszystkiego ale mimo wszystko praktycznie uzywam teraz tylko opery ps u mnie po wcisnieciu ctrl+N nie musze klikac tylko od razu pisze nowy adres - moze ty masz bete zainstalowana bo w niej tak bylo |
na
Cytat:
nic to, bede musial w opcjach poszperac. |
1. opera jest boska / zresztą zawsze była/ piwo i kobiety też 8)
2. co do potwierdzaj zamknięcie to proponuję poszukać w opcjach bo jest i pewnikiem i częsc z innych problemów swoje rozwiązanie tam znajdzie 3. popatrzcie na my.opera.com tam jest parę ciekawych rzeczy zresztą infornacje sa i na dyskusje.pl w dziale opery a na pocieszenie powiem :) że pewnie niedługo pojawi się opera 7.05 :) i będzie dobrze / aha u mnie opera chodzi ok i nie mam do niej zadnych ale tylk ozę ja jestem fanatycznym fanem opery :) 4 nie instalowac opery na starej operze i netach też / w wypadku w2k i xp usunąc wszystko co związane z operą / to w profilach też / i powinno być ok 5 ciekawe czy poprawili kolaborowanie z netants bo w 7kach betowatych nie działało pozdro |
cana chyba mnie nie podejrzewasz o to ze nie zagladalem w opcje
ale fakt zainstalowalem to na wersje beta - i szlag trafil cale bookmarks :( |
przejzalem
wszystkie opcje i nie rozwiazalem zadnego z przedstawionych wczesniej problemow :)
aha, i tak jak w Operze 6.05 nie da sie uruchomic Snookera na wp.pl :\ zainstalowalem Opere nie odinstalowujac starej ale zainstalowalem w nowym folderze i wszystkie opcje byly defaultowe (mowa o 7). wiec narazie czekam na 7.05. zainstaluje, i jak "moje" problemy nie znikna to odinstaluje all Opery i zaistaluje 7.05 :P ale jak to nie zadziala, to wracam do 6.05. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:11. |