Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywanie na płytach 875 mb (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-plytach-875-mb-16116/)

Red Devil 30.01.2003 16:49

Nagrywanie na płytach 875 mb

Czesc mam taki problem probuje nagrac plik o wielkosci ponad 700 mb ktory nie miesci sie na plycie 700mb kupilem plyte 875mb i probowalem nagrac na nią ten plik w Nero ale pisze mi zebym wlozyl plyte o wiekszej pojemnosci co zrobic ?

sayan 30.01.2003 17:24

poczytac artykuły na cdrinfo !

Red Devil 30.01.2003 17:54

Sayan czytam i nic nie umiem wyczytac tylko o upychaniu wiekszych ilosciach mb na plytach 700mb a ja mam plyte 875 mb a plik ktory chce nagrac ma troche ponad 700mb wiec czemu sie nie miesci i nero go traktuje jak mniejszą plyte ???

sayan 30.01.2003 18:30

http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/overburning.php3

poczytaj prosciej sie nie da !

aclen 02.02.2003 16:46

qr*** mac nie umiesz czytac ??
tu niechodzi czlowieku o Overburning a o zwykle nagranie plyty z danymi !!!!!! Mam taki sam problem plytka 870 99min zmieniam zeby na pasku bylo mozna wsadzic cos takiego a on mi mowi zebym wsadzil plyte o wiekszej pojemnosci !! Jesli ktos wie jak ten problem mozna zalawtiwic prosze o kantakt na GG 2772115 bende bardzo wdzieczny TYLKO prosze nie mowicie o Overburning

POZDRAWIAM :)

amisat 02.02.2003 20:33

czytaj

Cytat:

aclen napisa***322;(a)
tu niechodzi czlowieku o Overburning a o zwykle nagranie plyty z danymi !!!!!! Mam taki sam problem plytka 870 99min zmieniam zeby na pasku bylo mozna wsadzic cos takiego a on mi mowi zebym wsadzil plyte o wiekszej pojemnosci !! Jesli ktos wie jak ten problem mozna zalawtiwic prosze o kantakt na GG 2772115 bende bardzo wdzieczny TYLKO prosze nie mowicie o Overburning

Stary nie wiem czy na pewno,ale musisz wyłączyć wizarda,żeby nagrało więcej,a po za tym wpisz w preferencjach wartość np. 98 min 0 sek.Jak wyłączyć wizarda?- to normalnie wejdz jak umiesz do Nero i w zakładce pomoc odznacz Użyj kreatora Nero!I powinno zadziałać,ale wtedy musisz wyjść z Nero i jeszcze raz po tym zabiegu uruchomić program!Wtedy jak na pasku już masz 99 min,to normalnie naciśnij nagrywanie i na krótką chwilę pojawi się komunikat o małej pojemności i za chwilę program sam napisze ze użyje jakis tam overburing,który w takich przypadkach jest nie potrzebny,ale program tak działa!I zacznie się nagrywanie jak standardowo!Powodzenia!I nie używaj dzikich słów!

sayan 02.02.2003 22:05

Cytat:

aclen napisa***322;(a)

wystarczy .. ustawic takie same ustawienia jak do overburningu ponieważ nero i tak bedzie 870 widział jako 700 !

ach .. ta cierpliwosc

i nie ****ić mi TU !

San 02.02.2003 22:15

jeszcze pochwal sie jaka masz palarke
niektore starsze modele nie pala wiekszych plytek

Sprezyn 02.02.2003 22:21

ludzie nie nerwujta sie!
Czytajcie artykuly do ktorych
dostaliscie linki i wyciagajcie
wnioski.
Za kazdym razem gdy chcesz nagrac
powyzej 700mb wykorzystujesz overburning.
Plyty o wiekszej pojemnosci niz
700mb sa i tak identyfikowane jako 703mb
make love not war

Red Devil 02.02.2003 22:41

Ja zalozylem ten post i probowalem robic to wg artykulu- nie udalo mi się. A udalo mi sie mianowicie metodą której nigdzie nie wyczytalem poprostu zamiast uzywac nero zainstalowalem sobie cdrwin i ten program wypalil tą plyte 875mb bez problemu. Wiec chyba nie chodzilo tu o kombinowanie w nero bo przynajmniej mi to nic nie dalo ale o zmiane programu do wypalania na inny, ale i tak dzieki za pomoc... peace.

Sprezyn 02.02.2003 22:53

tak to niewatpliwie problemy z ustawieniem nero.
Jesli korzystasz z kreatora - zaniechaj:o
Jesli mimo umozliwienia overburningu i wydluzenia
w zakladkach czasu nie mozesz nagrac to prawdopodobnie
masz zaznaczone nagrywanie w trybie TAO. Przejdz na DAO
i zaznacz no multissesion. I chyba to wszystko -
teraz powinno pojsc tez w NERO (no chyba, ze o czyms
zapomnialem):idea:

Red Devil 02.02.2003 23:24

Sprezyn ja mowie od razu nie jestem w nagrywaniu obeznany jakos super wiec musze przemyslec to co napisales i rozszyfrowac to :))) Pobawie sie tym i zobacze ale na upartego to ten cdrwin nie jest taki zly ;)

Bartez 03.02.2003 01:03

Cytat:

aclen napisa***322;(a)
tu niechodzi czlowieku o Overburning a o zwykle nagranie plyty z danymi !!!!!! TYLKO prosze nie mowicie o Overburning

Najpierw poczytaj to do czego linki dali Ci koledzy a pozniej sie zastanow jak juz postanowisz napisac.
troche kultury...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22.