![]() |
Jak "zmniejszyć " film?
Cześć, jestem jeszcze zielony jeśli chodzi o zabawy z kompresją filmów i stąd moje pytanie.
Mam film, skompresowany DivX, ma jakieś 740 MB i nie chce mi wleźć na płytkę 700 MB. Moja nagrywarka nie łyka płytek 870 MB. Jak można jeszcze bardziej "upakować" ten film (w tej chwili to już nawet 2 filmy), aby wlazł mi na 700 MB płytkę. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i linki, a najbardziej za te właściwe :) Pozdrawiam, mummle |
Parafrazujac gwiezdne wojny powiem
"uzyj virtual dub'a mummle" :) |
Nie zmniejszaj tylko podziel i nagraj na dwie plyty.
Po co tracic na jakosci. A niestety kompresujac film(bo tylko w ten sposob zmniejszysz jego objetosc) stracisz i to wiele. Podzielic mozna virtualdubem. |
Cytat:
A poza tym, chyba potrzeba jednak trochę miejsca na dysku, którego ja niestety nie mam. Jest jakieś wyjście? |
Metoda szybka - bez starty jakości - przycinanie napisów końcowych:
:czytaj: 1) Otwierasz film (File -> Open file) 2) W zakładkach Audio i Video wybierasz: Direct stream copy 3) Na dole przesuwasz wśkaźnik na początek napisów końcowych 4) Naciskasz klawisz: Home (te 6 klawiszy w nad strzałkami) 5) Przesuwasz wskaźnik na koniec filmu. 6) Naciskasz klawisz: End 7) Naciskasz klawisz: Del 8| Zapisujesz film pod inną nazwą (File -> Save as AVI...) I to wszystko w tym temacie :cisza: 8) |
Dzięki wielkie. Naprawdę.
A czy może wiecie gdzie można znaleźć polski opis do VirtualDub? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13. |