![]() |
nowy TEAC
chcialbym sie zapytac czy ktos ma juz nowego Teac CDRW 52x24x52x (W552e)?
Ostatnio zauwazylem ze jest on juz w sprzedazy a jego cena jest nizsza od Teac CD-W548E 48x16x48 Wprawdzie jest to zaledwie 10 zl, ale dziwi mnie dlaczego tak jest(?) Jesli moge to prosilbym o jakies opinie na jego temat. Ostatnio teac mnie troszke rozczarowal swoimi osiagnieciami, wiec nie chcialbym znowu sie pomylic. Pozdrawiam serdecznie |
Szczerze mowiac zaskoczyles mnie ta informacja, czytalem gdziesz ze Teac 52 ma wejsc dopiero na przelomie marca i kwietnia a tu prosze no no...
Masz racje co do jednego Teac 48 ktory nie dawno ujzal swiatlo dzienne nie jest szczegolnie udanym modelem Teaca. Firma pospieszyla sie z wypuszczeniem tego modelu co ma akurat nie ciekawe konsekwencje. Nie najlepsza jakos nagranych plyt (szczegolnie audio) oraz zbyt dlugi czas dostepu wyraznie odstaja od sredniej swiatowej. Jedyna zaleta tego modelu jest to, iz zostal oparty na calkowicie nowym chipsecie (wszeniej byly to uklady Sanyo) co objawia sie swobodnym tuningiem nagrywarki do predkosci 52x oraz bez problemowo tnie safe 2.51 + (chociaz z tego co wiem nagrywarka 540E po wgraniu nowego biosu 2.4a robi dokladnie to samo:) Pozdrawiam, Santi |
http://www.proline.com.pl/shop.php?p...d92085946a3440
za 375 złotych |
to jeszcze raz ja na temat teac W552e
Niestety, nie dostaje pozytywnych opini na temat tego nowego Teac'a (52x24x52x). Jednakze opieram sie obecnie tylko na opini ludzi, ktorzy posiadaja juz ta nagrywarke.
Jeszcze nie tak dawno mialem bardzo dobre zdanie o nagrywarkach Teac, ale ostatnio powoli zaczynam je zmieniac. Wydaje mnie sie, ze Teac troszke "jedzie" na opini nagrywarkach, ktore robil kiedys, a teraz "duzo" im jednak brakuje. O ile dobrze pamietam Teac kiedys byl drogi i dobry, a teraz jest tylko "drogi":( Obecnie jest na rynku duzo konkurencyjnych nagrywarek i to za nizsza cene. Pozostaje mi tylko czekac na test CDR-info i zobaczyc jak jest naprawde z ta nagrywarka. |
Zgadzam sie z Toba w 100%. Ja tez powoli zaczynam zmienac zdanie na temat Teac'a. Dla mnie to zawsze byly kutlowe nagrywarki, ktore mialy legendarna trwalosc i dobra opinie poparta przez uzytkownikow sprzetu. Dzisiaj jedna wpadka za druga zdaja sie potwierdzac teze iz Teac to juz tylko drogi sprzet, a konkurencja nie spi. Mam 40x ale powiem szczerze ze gdybym mial teraz wybierac to chyba skusil bym sie bardziej na Lite-on, ale to juz tylko teoria, takie gdybanie co by bylo gdyby nie ma zadnego sensu. Z mojego modelu jestem zadowolony, chociaz ostatnio zaczla mi wariowac po kilku miesiacach uzytkowania (ale to raczej plytki sa winne niz sam naped), generalnie jest okey, byc moze jest to ostatni z udanych modeli, bo to co teraz firma wypuszcza jest ponizej sredniej swiatowej, a juz tym bardziej nie przystoi takiej firmie jaka jest Teac.
Pozdrawiam, Santi |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18. |