Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   a ja nie mam problemów z moim Lite-Onkiem (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ja-nie-mam-problemow-moim-lite-onkiem-16179/)

eloise 02.02.2003 13:07

a ja nie mam problemów z moim Lite-Onkiem

tak przeglądam forum i non stop ktoś ma problemy z Lite-Onem, nagrywałem na litkach 40125S i 48125W a osobiście mam litka 48246S (SS0B) i nie mam i nie miałem problemów żadnych, wszysko działa, płyty czyta i nagrywa, każdy program go rozpoznaje, sprzęt działa bez zarzutu,
w sumie to jestem szczęśliwym (jedynym czy jednym z nielicznych?)posiadaczem nagrywarki firmy Lite-On !!!
skąd u ludzi te problemy....

Krzycho83 02.02.2003 13:12

U mnie ten sprzęt chodzi bez zarzutów. A problemy wynikają zapewne z nieumiejętnego użytkowania ;p

Maciej 02.02.2003 13:15

Też mam Lite-On x32... dłuższy już okres...żadnych problemów...:)

Jeszcze niedawno były same problemy z LG ...a teraz zapewne złe czasy przyszły na LiteOn-y...;)

eloise 02.02.2003 13:19

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
U mnie ten sprzęt chodzi bez zarzutów. A problemy wynikają zapewne z nieumiejętnego użytkowania ;p

zgadzam się z Tobą, w wiekszości przypadków to wina użytkownika, który nie umie sobie poradzić z tym czy owym ewentualnie brakuje mu doświadczenia w temacie (ja pierwsze szlify zdobywałem na cd-rw teac cdw-54e 4/4/32)

Piernik 02.02.2003 13:24

Mam Litka 48/24 i jest super - mowie to jako fan Teaca!

Zeus 02.02.2003 13:33

Witam

Ja tez nie mam problemow z litkiem nieliczac problemu z testem nadpalania ale z tego co sie orientuje to wina zwalonego biosu ;(
Pozdrawiam

Ormianin 02.02.2003 14:03

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Witam

Ja tez nie mam problemow z litkiem nieliczac problemu z testem nadpalania ale z tego co sie orientuje to wina zwalonego biosu ;(
Pozdrawiam

jesli wystepuje problem to z jego instalacja w systemie, tak wynika z opisow innych

Fecek 02.02.2003 14:58

Ja mam LiteOn-ka 52246S (Jest to moja pierwsza nagrywara)i niemam z nim żadnych problemów.:jupi:

Laser 02.02.2003 15:02

Witam !

Sami wiecie jak to jest - rózne kompy różne problemy.

Ja nie mam problemów z podpinaniem coraz to nowszego sprzetu do mojego BX'a ale naprzykład nie moge nagrywac szybciej nish 16x razy bo wypróznia sie bufor nagrywarki i nie moge tego przeskoczyc.

Pozdrawiam

Plemnik 02.02.2003 15:18

A mi sie wydaje ze 99% bledow wynika z tego ze ludzie mysla ze jak kupia dobra nagryware (litka oczywiscie 8) ) to juz caly system maja the best - a pozniej sie okazuje ze ECS to jednak nie najlepsza plyta (a przynajmniej wymagajaca zgrania z reszta komponentow - ja mam ecs i bardzo go chwale), noname ramy tez niespecjalnie znosza przetaktowywania a przeciez kazdy sprzet musi byc przetaktowany ;-), no i 90% urzadzen na jednym przerwaniu to regula.

Ludzie musza sobie uswiadomic ze sprawne nagrywanie nie zalezy tylko od nagrywarki i tyle

Wiecej zgloszonych problemow wynika z tego ze najwiecej liteonow jest teraz sprzedawanych no i trafiaja w 'niepowolane' rece. Kiedys ludzie narzekali na LG a ja mialem 12X no i w sumie nie bylo zle. Nawet mysle sobie ze duza czesc moich problemow z tym napedem (jesli juz sie pojawily) spowodowana byla niczym innym jak moja ignorancja.

eloise 02.02.2003 17:59

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
A mi sie wydaje ze 99% bledow wynika z tego ze ludzie mysla ze jak kupia dobra nagryware (litka oczywiscie 8) ) to juz caly system maja the best - a pozniej sie okazuje ze ECS to jednak nie najlepsza plyta (a przynajmniej wymagajaca zgrania z reszta komponentow - ja mam ecs i bardzo go chwale), noname ramy tez niespecjalnie znosza przetaktowywania a przeciez kazdy sprzet musi byc przetaktowany ;-), no i 90% urzadzen na jednym przerwaniu to regula.

Ludzie musza sobie uswiadomic ze sprawne nagrywanie nie zalezy tylko od nagrywarki i tyle

Wiecej zgloszonych problemow wynika z tego ze najwiecej liteonow jest teraz sprzedawanych no i trafiaja w 'niepowolane' rece. Kiedys ludzie narzekali na LG a ja mialem 12X no i w sumie nie bylo zle. Nawet mysle sobie ze duza czesc moich problemow z tym napedem (jesli juz sie pojawily) spowodowana byla niczym innym jak moja ignorancja.

tak się składa, że również mam płytę ECS (he he) K7VTA3 ver.3.1 (via kt333 + RAID) z którą też nie mam najmniejszych problemów, pracuje stabilnie, AMD XP 1600+ podkręciłem na niej do XP 1700+ i działa pięknie, nawet pamięć 256 MB DDR (266MHz) z cl 2.5 podkręciłem do CL 2 i działa, działa stabilnie, nie grzeje się, nie powoduje zawieszeń systemu itp - jak wspomniałem w poprzednim poscie - jestem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki Lite-Ona i płyty ECS-a...

RAVENSHEART 02.02.2003 19:31

Lite-On jest OK :cisza: :P

tomgoo 02.02.2003 19:46

Liteon is the best
Liteon rulezz
Liteon is OK
8)

Sprezyn 02.02.2003 22:46

:chytry:
ja tez sobie chwale swojego LTR 24102b
nagrywam nim od maja i jest spoko. Mysle
co prawda o 48246S - ale tylko ze wzgledu
na mozliwosc nagrywania z predkoscia 4x.
Ha mam jeszcze w lapie toshibe, kurcze ale
nie moge sie zebrac aby zupgradowac bios bo
nie chce nadpalac plytek - ale to mimo wszystko
zacny sprzet:buu:
W kazdym razie
LiteOn rulezzzzzzz

-Sid-The-Rat=> 03.02.2003 08:46

hehe
a ja nie mam LiteOnka - i naprawde i zupelnie nie mam z nim zadnych problemow..., tak samo nie mam problemu z nadmiarem pieniezy, wolnego czasu czy towarzystwa mlodych i chetnych... :chytry:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:17.