![]() |
Nagrywanie z małą prędkością
Witam!
Mam nagrywarkę TDK CyClone 24/10/40. Chciałbym nagrywać płyty audio z małą prędkością np. 2X. Problem jest w tym, że najniższą prędkość dla płyt CDR jaką mogę ustawić to 8X (NERO, EAC). Co jest tego powodem? A może to wina nagrywarki? Pozdrowienia |
Witam!
mi sie zdaje ze to wina biosu nagrywarki |
to wina biosu częsc nagrywarek nie obsługuje juz nizszych predkosci
możesz to obejsc jesli chcesz stosujac program CDBremse jest w cdrinfo-pliki-Utils-DVD-CDROM |
Ja mam TDK Cyclone 48/24/48 i moge nagrywać nawet 2x. Więc w czym problem. Starsze nie obsługują, a nowe tak, troche to zakręcone.
|
dokladnie nowsze obsluguja nagrywanie CDR
z predkoscia 4 czy nawet 2 a starsze nie. I nie zmienisz tego zadnym programem:'( Moj litek 24 tez nagrywa cdry najwolniej 8x. Zmiana biosu tez nie pomoze z tego co mi wiadomo |
a co bedzie jeśli wsadzisz płyte której max to 8x lub np płyte rw ale nie HS ???
|
podkreslilem, ze chodzi o cdr!!!
Cdrw mozna palic wolniej chyba nawet 2x ale nie pomietam dokladnie. Cdrw maja inne predkosci nagrywania:cisza: |
sprawdzilem program CDbremse na moim LITE-ON 24102b
Normalnie CDR wypala od 8 do 24x Po zastosowaniu tego programu - predkosc nagrywania mozna ograniczyc tylko do 4x |
jestem mocno zaskoczony!!!
No nie wiem tez mam ten sam model - chyba jutro przeprowadze testy. Dziwne bo ten temat byl juz kilka razy poruszany i nikt nie mowil o takiej mozliwosci. No zobaczy sie:cisza: |
Re: Nagrywanie z małą prędkością
Cytat:
Ta wersja może nagrywać tylko 1x ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:06. |