![]() |
Lite-On LTR-48246S firmware: SS0B A OVERBURNING
Witam,
Co jest z tym Lite-On'em ? Overburnig nie dziala, plyty 90 minutowe wykrywa jak zwykle 80'... Macie podobne problemy? Uprzedzajac dziwne pytania, czy nic nie wnoszace odpowiedzi powiem, ze wiem jak sie nadpala ;-) Pozdrawiam, Zmijek |
Re: Lite-On LTR-48246S firmware: SS0B A OVERBURNING
Cytat:
Pozdrawiam |
Plyty 90 a overburning.
Ano tyle wspolnego, ze jezeli nagrywarka nie zwraca konca plytki poprawnie to tak samo nie bedzie widziala plytki 90 minutowej tylko predefiniowane 80. W tym wlasnie problem. Cos obilo mi sie o uszy, ze to problem firmware'u. Z tego co mi wiadomo, to blad ten maja nagrywarki z biosem z 02.10.2002 i pozniejszymi. Dlatego tez interesuje mnie czy macie te same problemy. Jezeli nie to prosilbym o zrzut pamieci.
Pozdrawiam, Zmijek |
Re: Plyty 90 a overburning.
Cytat:
Ps. masz zainstalowanego Alcohol-a to odznacz "ignoruj typ nosnika", a jesli masz clona to odznacz w Clone CD Tray "ukryj nosnik cd" czy cos takiego. Pozdrawiam. |
Re: Re: Plyty 90 a overburning.
Cytat:
to tak jak w dowcipie: 1000 ? Dla rownego rachunku niech bedzie 1024 ;-) Pozdrawiam, Zmijek |
Ilość załączników: 1
Moj liteon 52x wykrywa plyty ok bo informacja o pojemnosci nosnika jest zapisana fabrycznie na plycie:). Jedyne co niedziala tak jak powinno to odczyt FIZYCZNEJ (czyt. realnej) pojemnosc nosnika.
Rys.1 widac pojemnosc plyty zapisana przez producenta. Rys.2 Widac pojemnosc plyty zapisana przez producenta. |
Ilość załączników: 1
Rys.2
|
po raz kolejny plyty 90 minutowe zawsze sa widziane jako 703 mb.
Taki system kropka. Nagrywanie plyty ponad 700 mb zawsze wykorzystuje overburning. Z tego co czytalem nowsze litki maja problem z okresleniem maksymalnej wielkosci overburningu, co nie znaczy, ze nie mozna wypalac nadmiarowych plyt. :cisza: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:42. |