![]() |
" Każda Epoka Tęskni Za Jakimś Piękniejszym Światem "
... refleksje młodego czytelnika nad utworami literatury pozytywistycznej i romantycznej.
Rozwiń myśl. ;) ;) ;) Licze na Wasza inwencje twórcza i sugestie - prosiłbym o podrzucenie ew materiałów ze stron www. Dzieki |
Musze cie prosic o wybaczenie!
Po 1. nie jestem mlodym czytelnikiem, tylko starym zgredzacym maruda literackim. Po 2. Pozytywizm mi wisi i szczerze go nienawidze - ta budowa od podstaw-fuj! Po 3. Romantyzm - romantyczny to moze ja i kiedys bylem.... ale teraz?! Po 4. Przestalem sie rozwijac i moje mysli tez! Po 5. www.szkola.net |
Więc nigdy nie było tak żeby jakoś nie było ;)
|
Moja rada jest taka: lej wode ile wlezie 8) ew skorzystaj z jakiegos opracowanie ksiarzkowego/online
odnosnie online to trzeba poszukac na oczywistych www takich jak www.sciaga.pl :P |
Witam !
Lanie wody to podstawa. Szukałem na sciadze itp i nic nie znalazłem - moze cos przeoczyłem oczywiste jest ze dokąłdnie takieo tematu nie bedzie ale jakies materiały na temat ułątwiły by sprawe wiec jesli macie zródłą to czekam;) Opracowanie ksiazkowe - sek w Tym ze moja polonistka zna wszystkie i daje takie tematy zeby nie było w opracowaniach;) Pozdrawiam Pania od Jezyka Polskiego:czytaj: :) ;) |
Cytat:
|
Witam !
... jak na Lato ;) A tak na serio to stara nam sie wybic z głowy opracowania. PS. Misz_Masz - szkoda ze nie jestes polonista. ;) |
Oj gdyby było wiecej takich nauczycielek o polskiego jaką ja mam:)8)
|
[QUOTE]Laser napisa***322;(a)
[B]Witam ! Lanie wody to podstawa. Szukałem na sciadze itp i nic nie znalazłem - moze cos przeoczyłem oczywiste jest ze dokąłdnie takieo tematu nie bedzie ale jakies materiały na temat ułątwiły by sprawe wiec jesli macie zródłą to czekam;) Opracowanie ksiazkowe - sek w Tym ze moja polonistka zna wszystkie i daje takie tematy zeby nie było w opracowaniach;) Wcale nie musisz mieć konkretnie ujetego tematu aby cos tam napisac . W opracowaniach lub na stronkach poszukać trzeba (jezeli się niepamięta ) zamyslu kilku tekstow z literatury Może spróbuj tak ;Najpierw poczętek o tym że wszyscy ludzie czegoś szukaja w życiu i najczęściej nie sa zadowoleni itd ble ble.. potem napisz jak ludzie w epoce romantyzmu postrzegali świat i czego chcieli a co sie działo myślę ze Dziady by tu sie przydaly , Konrad walenrod i powinno sie napisać o tym że Mickiewicz pisał swoje dzieła typu konrad przenoszac je do innej epoki a mianowicie do średniowiecza Napisz o mistycyżmie romantyzmu o tych wszystkich bajkowych światach Bo to właśnie byla ta tesknota No i coś z pozytywizmu np biedne dzieci dlaczego je tak opisywali ? bo chcieli aby mialy lepszy byt To samo się tyczy ciemnoty i tej pracy u podstaw Wymień kilka utworkow Konopnickiej ,Prusa i już .Z opracowań korzystaj tylko wtedy jezeli nieznasz utworu a musisz naznaczyć w wypracowaniu ze wiesz o co w nim chodzi Mam nadzieję ze pomoglem i chyba dobrze zrozumialem temat i ze ci jeszcze bardziej nie namieszalem^_^ No i nie pomylilem epok jezeli chodzi o utwory;) |
Witam !
Jacoob - własnie o taka odp mi chodziło ! Dzieki - a czy pomieszałes jakies epoki to spr jutro jak bede to pisał:buu: dzięki wielkie za pomysł PS: Moze ktos weźmie przykad z kolegi i tesh da jakas propozycje;) |
Literatura pozytywistyczna to ulubiony kawałek literaturki - ehhh te wspomnienia ;))) (pozdrowienia dla niestety nieżyjącej wspaniałej mojej profesorce z polaka w technikum prof. Filipeckiej - ludzi co to była za kobieta naprawde super podejscie do uczniów miała - wymagająca ale sprawiedliwa - do końca życia bede pamiętał jak zrobiła nam geneze słowa s****ysyn - uwieżcie mi naprawde to brzydkie słowo . Spokój jej duszy - była wspaniała.
Echhh rozczuliłem się. Jacoob widac ze młody wiekiem jesteś ;)) albo niedawo maturka ;)) no Walenrod to był mój idol ;))) a tak pozatym to ja mam pytanie: DLACZEGO DO K... NĘDZY NA POLIBUDZIE NIE MA POLSKIEGO ????, A SĄ INNE JĘZYKI ?????? |
Cytat:
No ciekawe - przeciesh jezyki to przedmioty humanistyczne wiec albo razem z Polakiem albo zadnego ! |
Generalnie to mi to już zwisa, jestem już po ale powiem szczerze brakowało mi go na studiach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:53. |