![]() |
nagranie 750 MB na płytce 650 MB
Hello.
Gregg w artykule o nagrywaniu większych pojemności na małe płytki przedstawił sposób z wykorzystaniem mcfcd. niby udało mi się to zrobić ale............ plik z obrazem jest większy od orginału!!!!! Co sknociłem? Dzięki za pomoc Zbychu |
Wprawdzie osobiscie nie bawilem sie w takie nagrywanie (zaznaczam) ale sam fakt obrazu wiekszego od plikow zrodlowych o niczym nie przesadza i nie musi - choc moze - wskazywac na to ze cos sknociles. Podejrzyj moze obraz jakims programem typu WinIso itp i sprawdz jaka wielkosc on podaje.
|
Hymm.. ale przeciez obraz zawsze jest wiekszy niz rzeczywista zajetosc danych na plycie.
|
heh no mi chodzilo o rozniece bardzo znaczace (>50m), mniejsze sa zupelnie na miejscu - w koncu nie same pliki w obrazie sie znajduja ale tez np informacje o ich polozeniu itp itd...
|
Cytat:
|
No coz dodac - macie racje. Zwlaszcza gdy mowa o programach takich jak alcohol czy clone i plytkach z zabezpieczeniem (zepsutymi sektorami). Tylko ze jesli sami tworzymy iso czy to w winiso czy czyms podobnym to zazwyczaj wielkosc obrazu nie jest znaczaco wieksza od plikow skladowych.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:52. |