Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   pad dysku - ma ktos pomysl??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pad-dysku-ma-ktos-pomysl-16290/)

Sniper 05.02.2003 00:26

no problemo po to jest forum zeby sobie pomagac - choc czasem meczymy wydawałoby sie bez sensu - ale czasem pora dnia/nocy na to wpływa ;)))

Makthom 04.02.2003 19:23

Też kiedyś miałem podobny problem. W czasie instalacji windowsaxp, ten sformatował mi złą partycję (na 100% inną niż wybieraną) czego? Tego nie wiem. Skonwertowałem ją na ntfs (z fat 32), a windowski zainstalował się na tej partycji. No i 30 giga poszło w las.. (nie wiem, autobusy popodstawiali jakieś czy co :) ) Większość darmowych programów nie chciała mi ntfs czytać, więc zrobiłem zrobiłem z niej znowu fat32 i przeformatowałem szybkim. Odzyskałem jakieś 20 giga. Nie jest źle, nie?
Zdrówko wszystkim,
(aha, czego nie ma mordki na toast?)8-)

RoX97 04.02.2003 13:43

:)

dzieki wszystkim zainteresowanym za zainteresowanie i wsparcie duchowe :)

Laser 04.02.2003 13:02

Witam !

Najważniejsze ze sie udało ;)

RoX97 04.02.2003 12:40

DONE :)

Odzyskalem :)
W koncu... podsumowujac... 26 godzin non-stop przy kompie, troche slabo juz widze, ale dane odzyskalem :cool:
Program za pomoca ktorego udalo mi sie to zrobic nazywa sie:
GetDataBack ? 2001, 02 by Runtime Software LLC
antydebug ma cienki ale metody odzyskiwania danych poprostu genialne :)
jadyny minus to to ze jast pod windows i trzeba bylo wrzucic proga na start zamiast
exploratora ktory wieszal sie z tym dyskiem :)
a dysk znowu trzeba wyslac to chlopakow z komputronika... kiedy w koncu wpadna na pomysl
zeby mi go wymienic na gwarancji???

Laser 04.02.2003 12:09

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
Kto, ja ??? eeeee (i tu sie ze skromności zarumieniłem ;)) jakie tam ale ...

mów dalej ... :chytry:

;) :D ;) :)

Sniper 04.02.2003 12:01

Kto, ja ??? eeeee (i tu sie ze skromności zarumieniłem ;)) jakie tam ale ...

mów dalej ... :chytry:

Laser 04.02.2003 11:52

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
Rchh Laser w sprawacg HDD zaczynasz być "obczaskany jak świński ryj o koryto" ;))) - bez urazy to nie jest porównanie ale powiedzonko mojego qmpla (zresztą już księdza (sic!) )

CZyli wniosek:

Chcesz nauczyć sie kompleksowej obsługi HDD kupuj 80GB HDD ;)))

Witam !

Jak ma sie tak swietnego nauczyciela i dysk 80GB i do tego nauczyciel ma tyle cierpliwosci i czasu to widzisz ze sa efekty;)

Sniper 04.02.2003 11:25

Rchh Laser w sprawacg HDD zaczynasz być "obczaskany jak świński ryj o koryto" ;))) - bez urazy to nie jest porównanie ale powiedzonko mojego qmpla (zresztą już księdza (sic!) )

CZyli wniosek:

Chcesz nauczyć sie kompleksowej obsługi HDD kupuj 80GB HDD ;)))

Laser 04.02.2003 11:02

Witam !

Spróbuj uzyc Ontrack Easy RECOVERY Pro 5.12 - ale progs nie moze zosatc zainstalowany na partycji z której beda odzyskiwane dane o czm Cie program podczas instalacji poinformuje.

Pozdrawiam

RoX97 04.02.2003 09:02

pad dysku - ma ktos pomysl???

Witam
Ma ktos moze pomysl jak odzyskac dane z padnietego dysku???

sprawa wyglada tak... blad fabryczny, fat zamazany (kopia zapasowa tez), diskedit niechce czytac poza sektorem 129...
zreszta wstukiwanie adresow sektorow na dysku 40GB szybko sie nudzi...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:24.