![]() |
Kopiowanie Audio.
Witam.
Od razu powiem ze szukalem odpowiedzi na ten probelm w archiwum. Mam naped LG 52, takie zwykle CD. Nagrywarke Lite On 40/12. Nie moge skpoiowac płyty audio w trybie szybkim z LG na nagrgywarke, tzn tak w locie bez zrzutu danych na twardy dysk. Zawsze to samo. Probowalem kilka plyt Audio, naet taka nagrana z mp3, zeby nie bylo ze plyty sa zabezpieczone. Zawsze sie zawiesza po pierwszych kilku sekundach w czasie "analizowania cd - odczyt kodow ISRC". Nawet jeszcze nie rusza nagrywarka. Domyslam sie ze cos nie tak z tym LG, ale nigdy zadnych problemow z nim nie bylo. Pomozcie jak potraficie. Pozdrowienia. |
Jaki system...???
Jaki program do kopiowania...??? Jak podpięte napędy...??? Sterownik ASPI zainstalowany...??? DMA kanałów włączone...??? Czy tylko z płytkami audio kłopoty...??? |
dokladnie te same pytania co zadal
Maciej i jedna sugestia: nie licz na to, ze uzywajac cdromu LG 52x skopiujesz w locie muzyke w krotkim czasie. Ten cdrom jest beznadziejnie denny:buu: Mialem taki i wyrzucilem. Moja rada zrzucaj najpierw na dysk za pomoca nagrywarki, a pozniej wypalaj - zajmie to tyle samo czasu8) |
Podobnie jak kolega, twierdze ze Lg 52 raczej to zrzucania muzy nieszczegolnie dobrze sie nadaje. Swoja droga to ludzie kopiuja plytki audio w locie a potem maja pretensje ze albo dlugo nagrywa albo jakos nie ta, lub cos tam jeszcze wymyslaja. Przeciez nie od dzis wiadomo ze programy do kopiowania pokroju clonecd itp. nie sa najlepszym narzedziem do kopiowania muzy. Lepiej zgrac plytce przy pomocy programu do rippowania (ktory ma duzo lepsza korekcje szumow i bledow na plycie w nagraniach) a nastepie nagrac ja na krazek. Moze i troche wiecej roboty ale wg. mnie jest to pewniejsze wyjscie.
Pozdrawiam, Santi |
Sorry, ze nie napisalem tego wczesniej, ale juz podaje...
Jaki system...??? - XP Jaki program do kopiowania...??? - sprwadzalem dwie wersje NERo Jak podpięte napędy...??? - najpierw LG byl na tym samym ide co twardy, a nagrywarka na drugim ide, potem zmienilem - twardy na osobnym, a nagrywarka i cd LG razem - nic nie sie nie zmienilo. Sterownik ASPI zainstalowany...??? - zainstalowalem nowy i nic nie pomoglo. DMA kanałów włączone...??? - tutaj poprosze o pomoc. Jak to sie robi? Czy tylko z płytkami audio kłopoty...??? - tylko z audio, plytki z danymi kopiuja sie w locie nawet calkiem dobrze. Wiem ze LG to ...,ale mimo wszystko chetnie ten problem usune. |
Cytat:
|
NIGDY NIE KOPIUJ AUDIO W LOCIE!!! To psuje jakość i przy zabezpieczonych płytach mogą być inne problemy (na przykład brak ostatniego utworu). Zrippuj do wav`ów na HDD i wypal w Nero jako AudioCD - ZAWSZE działa.
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
albo FEURIO --zawsze działa :peace: :peace: :peace: Racja przy kopiowaniu audio w locie często coś jest nie tak. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:15. |