Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jaką książkę możecie polecić do poczytania? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaka-ksiazke-mozecie-polecic-poczytania-16325/)

brzuszki 19.04.2003 13:49

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
... to właśnie całe brzuszki i za to je lubię :*, całemu światu pomogą jeśli jest taka potrzeba.
To ci dydaktyk - pochwali,a potem spróbuj komuś nie pomóc8-)

To sie chyba nazywa bodźcowanie pozytywne:P

Zetoxa 19.04.2003 12:27

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)
Ja mieszkam na wsi,ale mam swoja duzą bibliotekę.
Jak napiszesz co lubisz to cos Ci wyślę-pocztą:)

... to właśnie całe brzuszki i za to je lubię :*, całemu światu pomogą jeśli jest taka potrzeba.

MacGyver 19.04.2003 10:37

Mi sie podobają ksiązki autorstwa Toma Clancy'ego . Zaj***sty jest Rainbow Six (Tęcza Sześć). Aktualnie czytam Niedzwiedz i Smok (by Tom CLancy Of Course).
POLECAM

cana 18.04.2003 17:39

Cytat:

DarkAvenger napisa***322;(a)
OOOOOOOO mój ulubiony autor Masterton.
Uwielbiam Mastertona a szczególenie Rytułał.

Wcześniej czystałem Kinga ale w porównaniu do Mastertona to LIPA (przynajmniej moim zdaniem)
Kiedyś spróbowałem jeszcze Kunza ale to już w ogóle mi nie wchodziło.......

"Lśnienie" to lipa? / w polsce znane taż jako "jasność" -> film z diabolicznym jackiem jest boski/ a "Christine" to lipa? a smetarzyj dla zwierzaczków to tez lipa?
Król Stefan jest klasykiem a jego alter ego też jest dobre
cyberpunk? -> polecam poza Gibsonem Sterlinga
a przypomialo mi się Zelazny i "Pan Światła" i wielu naprawdę wielu innych tylko te aktualne ceny literatury :(
pozdro

Fikander 18.04.2003 17:27

Ja polecam twórce i jednego z najlepszych pisarzy nurtu CYBERPUNK, Williama Gibsona. Szczególnie Graf Zero, Mona Lizę Turbo i Neuromancera. I pomyśleć, że gość napisał te książki nie mając nawet dostępu do komputera...

DarkAvenger 18.04.2003 11:53

OOOOOOOO mój ulubiony autor Masterton.
Uwielbiam Mastertona a szczególenie Rytułał.

Wcześniej czystałem Kinga ale w porównaniu do Mastertona to LIPA (przynajmniej moim zdaniem)
Kiedyś spróbowałem jeszcze Kunza ale to już w ogóle mi nie wchodziło.......

cana 18.04.2003 11:39

masterton ma odwieczny problem z zakończeniami, najpierw tworzy ultrademona/hiperzłego z dopalaczami i dobry klimat a next przychodzi bubek i załatwia tego hiper-ultra schwarcharaktera tak od niechcenia :)
jeśli horror i to gore, to raczej wczesny Barker / w księgach krwi jest to czego goremaniakom potrzeba/

moze sobie motto zmienie :) na barkerowskie "jesteśmy jak księga krwi bo gdzie się nas nie otworzy tam jesteśmy czerwoni" może to nie jest dokładnie tak jak w oryginale ale obwody pamięciowe mam juz dziś ostro przeciążone ;)

A Dostojewski i Hugo mi osobiscie nie pasuja /wolę się juz "przedrzeć" prez Kartezjusza i jego traktat o ciele ludzkim /
tak samo jak pisarze iberoamerykańscy

zresztą tak zwana literatura głównego nurtu to nie jest oto co lubię czytać najbardziej :)
pozdro

Victorek 18.04.2003 11:28

Miłośnikom horrorów polecam książki Grahama Mastertona. Spis tego co wydał w Polsce jest na mojej stronce. Szczerze polecam.

Z fantastyki jestem w trakcie czytania cyklu książek Orsona Scotta Card'a, pierwsza książka to "Gra Endera". Zachęcam do sięgnięcia po nią :)

radw 18.04.2003 11:24

Miłe zaskoczenie, tylu czytelników. Ja bym polecał z literatury Dostojewskiego
Remarque'a (chyba tak się pisze)
Dołęgę-Mostowicza
Rodziewiczówne
Hugo

Według mnie remark, dołęga i rodziewiczówna piszą bardzo życiowe i prawdziwe książki dla ludzi wrażliwych.

cana 18.04.2003 09:39

Cytat:

koskut napisa***322;(a)
względem władcy pierścieni (którą sam polecam) zapraszam na spojrzenie tej histori z drugiej strony barykady

Ostatni władca pierścieni - autora niestety nie pamiętam

pozd.
K

Yeskov albo Yeskow
władca jest nudny 8) lepszy jest Silmarilionek / więcej o tych złych :) /
BTW to juz gdzieś na tym forum było :)

pozdro

koskut 18.04.2003 08:44

względem władcy pierścieni (którą sam polecam) zapraszam na spojrzenie tej histori z drugiej strony barykady

Ostatni władca pierścieni - autora niestety nie pamiętam

pozd.
K

Pawel_k 18.04.2003 08:33

Cytat:

paja napisa***322;(a)
(...) książka jest lepsza !!!!
i to o ile :cool:
film to dla mnie profanacja na poziomie "Hannibala" choc pewnie nic nieprzebije "Milczzenia Owiec" :blee:

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Cussler - przeczytałem wszystko i zdecydowanie polecam. A jak lubisz bardziej zagmatwaną literaturę sensacyjną to polecam Johna Le Carre - Mała doboszka.
Cussler to jak dla mnie za bardzzo wszedl w schemat tych_samych_zagadek (zmieniaja sie tylko zli bochaterowie) :blee: nie wiem moze sie czepiam bo stary juz jestem ;) ale i tak wiem ze Clancy is the best (choc Tolkien tez niczego sobie) :P

jasut 18.04.2003 06:33

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Ja polecam Clancy'ego (dlugie ale dobre)
ew. Cussler'a (krotki troche gorszy)
8)

Cussler - przeczytałem wszystko i zdecydowanie polecam. A jak lubisz bardziej zagmatwaną literaturę sensacyjną to polecam Johna Le Carre - Mała doboszka.

onmagarol 17.04.2003 23:49

Hugo - Pracownicy morza
Wharton - W ksiezycowa jasna noc
George R. R. Martin - Saga lodu i ognia
Ziemianski - Achaja
Robert Mason - Powiedz ze sie boisz
Huberath - Ostatni ktorzy wyszli z raju

paja 17.04.2003 23:23

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
no tak... to chyba jest na odwrót - film nie uwywa się do xiążki.
a no i tak sory śpieszyłem się i tak wyszło książka jest lepsza !!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:20.