![]() |
Cytat:
To sie chyba nazywa bodźcowanie pozytywne:P |
Cytat:
|
Mi sie podobają ksiązki autorstwa Toma Clancy'ego . Zaj***sty jest Rainbow Six (Tęcza Sześć). Aktualnie czytam Niedzwiedz i Smok (by Tom CLancy Of Course).
POLECAM |
Cytat:
Król Stefan jest klasykiem a jego alter ego też jest dobre cyberpunk? -> polecam poza Gibsonem Sterlinga a przypomialo mi się Zelazny i "Pan Światła" i wielu naprawdę wielu innych tylko te aktualne ceny literatury :( pozdro |
Ja polecam twórce i jednego z najlepszych pisarzy nurtu CYBERPUNK, Williama Gibsona. Szczególnie Graf Zero, Mona Lizę Turbo i Neuromancera. I pomyśleć, że gość napisał te książki nie mając nawet dostępu do komputera...
|
OOOOOOOO mój ulubiony autor Masterton.
Uwielbiam Mastertona a szczególenie Rytułał. Wcześniej czystałem Kinga ale w porównaniu do Mastertona to LIPA (przynajmniej moim zdaniem) Kiedyś spróbowałem jeszcze Kunza ale to już w ogóle mi nie wchodziło....... |
masterton ma odwieczny problem z zakończeniami, najpierw tworzy ultrademona/hiperzłego z dopalaczami i dobry klimat a next przychodzi bubek i załatwia tego hiper-ultra schwarcharaktera tak od niechcenia :)
jeśli horror i to gore, to raczej wczesny Barker / w księgach krwi jest to czego goremaniakom potrzeba/ moze sobie motto zmienie :) na barkerowskie "jesteśmy jak księga krwi bo gdzie się nas nie otworzy tam jesteśmy czerwoni" może to nie jest dokładnie tak jak w oryginale ale obwody pamięciowe mam juz dziś ostro przeciążone ;) A Dostojewski i Hugo mi osobiscie nie pasuja /wolę się juz "przedrzeć" prez Kartezjusza i jego traktat o ciele ludzkim / tak samo jak pisarze iberoamerykańscy zresztą tak zwana literatura głównego nurtu to nie jest oto co lubię czytać najbardziej :) pozdro |
Miłośnikom horrorów polecam książki Grahama Mastertona. Spis tego co wydał w Polsce jest na mojej stronce. Szczerze polecam.
Z fantastyki jestem w trakcie czytania cyklu książek Orsona Scotta Card'a, pierwsza książka to "Gra Endera". Zachęcam do sięgnięcia po nią :) |
Miłe zaskoczenie, tylu czytelników. Ja bym polecał z literatury Dostojewskiego
Remarque'a (chyba tak się pisze) Dołęgę-Mostowicza Rodziewiczówne Hugo Według mnie remark, dołęga i rodziewiczówna piszą bardzo życiowe i prawdziwe książki dla ludzi wrażliwych. |
Cytat:
władca jest nudny 8) lepszy jest Silmarilionek / więcej o tych złych :) / BTW to juz gdzieś na tym forum było :) pozdro |
względem władcy pierścieni (którą sam polecam) zapraszam na spojrzenie tej histori z drugiej strony barykady
Ostatni władca pierścieni - autora niestety nie pamiętam pozd. K |
Cytat:
film to dla mnie profanacja na poziomie "Hannibala" choc pewnie nic nieprzebije "Milczzenia Owiec" :blee: Cytat:
|
Cytat:
|
Hugo - Pracownicy morza
Wharton - W ksiezycowa jasna noc George R. R. Martin - Saga lodu i ognia Ziemianski - Achaja Robert Mason - Powiedz ze sie boisz Huberath - Ostatni ktorzy wyszli z raju |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:20. |