![]() |
Co to za błąd?
Witam
mam stereńką nagrywarkę HP 7200 (predkość max - x2):buu: Jednak służyła mi ona długa aż do ostatniego tygodnia, kiedy to zaczęły pojawiać się podczas zapisu błędy "Calibration area full", "Command sequence error" oraz "Could not perform Fixation" Co to znaczy? Czy moja nagrywarka padła ostatecznie? Co można zrobić by napęd nie psuł płyt? Proszę pomóżcie !! |
oj - to juz raczej zgon...
przykro to mowic - sam taka mialem - padla w podobny sposob - a na koncu przestal ja widziec bios - i posluzyla mi za poligon doswiadczalny w walce lutownica... |
nie chce straszyć ale na to wygląda, jesli czyszczenie nic nie da ... mechanizm do wymiany...(zakładam ze nie zmieniły sie jej warunki pracy - inne płyty drivery...)
:( :( :( :( :( :( :( :( |
Cytat:
|
Nie ma biosów, zostało tylko czyszczenie. Ale za to DOKŁADNE.
|
Toke to juz moze byc koniec
bardzo mi przykro, ale to chyba oznacza juz "smierc" dla Twojej nagrywarki. Mialem takie podobne bledy i zakonczylo to kariere mojej wysluzonej nigdys nagrywarki:( Mozesz sprobowac jeszcze z czyszczeniem,ale watpie aby to cos pomoglo. Pozostaje Tobie tylko zanies ta nagrywarke do jakiegos skupu (czasem skupuja taki uzywany i uszkodzony sprzet) Pozdrawiam:(
|
sam mam nagrywarke x2 .. i takie same bledy .. poszukaj plyt na ktorych Ci bedzie nagrywal bez bledow .. najnowszy dostepny bios i czyszczenie .. moze troszke pociagnie ...
ja swoja katuje .. i o tyle smieszne jest to ze jedyne plyty jakie nagrywa dobrze to "mint" :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:32. |