![]() |
Czy cos takiego wogole istnieje??
Potrzebuje przejsciowke z COM na USB i nie wiem czy cos takiego
wogole istnieje, ale jak mozecie to pomozcie bylbym wdzieczny!! |
istnieje widzialem za 180 zl - tylko
|
widziałem coś takiego na allegro. chyba coś koło 50zł. ale nie jestem pewien.
|
USB-COM1 Kabel USB na port szeregowy RS-232 122 zł
http://www.bmf.pl/akcesoria.php cena jest chyba taka duża bo tam musi być cos co reguluje odp. napięcie, ani nie jestem pwien... :chytry: |
musi byc chba nawet zasilacz... bo po USB mozna przeslac calkiem pokazny prad - przeceiz np. zew nagrywarka chodzi bez zasilacza - wszystko przez ten jeden kabalek idzie
i to bedzie drogie - a jak zamarzy ci sie kabel do usb2 to wogole bedzie fajnie a z tymi kablami usb to jakis hece sei dzieja - bo ojciec do swoejgo zew dysku usb2 musial kabel kupowac na amsterdamskim lotnisku - bo zaden z kupionych w wawie nie dzialal dobrze... czy ten usb2 to taki rarytas? |
Cytat:
chyba transfer przekracza 400mb/s !!! A czy to rarytas to nie wiem, to po prostu kolejne posunięcie technologiczne, które już pewnie było dawno tylko dopiero teraz to wprowadzili dla zwykłych szarych userów. Tak samo będzie z Serial Ata. Teraz jest wersja 1.0, która pozwala na transfer cos ok. 160 mb/s a s.ata 3.0 ma miec cos ok. 600 mb/s ! Planowo. to wszystko idzie to przodu w zastraszającym tempie... ale to dobrze ;) |
Cytat:
Zbignief pytal sie o przejsciowke z COM na USB (a nie odwrotnie) nie ma takiej przejsciowki i nie moze taka technologicznie istniec tymczasem pozdrawiam:) |
Cytat:
Chodzi mi o cos takiego ale w odwrotna strone!!! Czyli z COM1 na USB!! Bo to co ty widziales to ja znalazlem na allegro za 90zl ale ja szukam calkiem czegos innego!!! |
Cytat:
co do przejśćiówki to fakt nie znalazłem nic takiego a w odwrotną stronę owszem, ... no chyba zeby jakoś pośrednio zrobić przejście, np.: z com na PCI i z PCI na USB :P ale to koszta wyzsze ... pzdr |
Cytat:
sory to jest wynik kilku zarwanych nocy z rzędu 8) |
Cytat:
tylko zapalency i hobbisci wymieniaja sprzet kompleksowo. Co do przesciowki COM na USB... Zbigniew skad taki chory pomysl wpadl Ci do glowy? przeciez port szeregowy to zupelnie inny element komputera, a USB inny... takie przejsowki za choelre nie da sie zrobic, jesli brakuje Ci portow COM, proponuje zakupic dodatkowy kontroler na ISA, lub PCI pozdrawiam:) |
Problem w tym ze COM ma za malo przepustowosc danych bo tylko
do 12kb/s wiec dlatego szukam czego co przepusci wiecej a USB to chyba najlepsze rozwiazanie co nie?? |
Cytat:
wieksza przepustowosc to port rownolegly i USB... ale do czego to Ci niby potrzebne? co takiego chcesz przyspieszyc? urzadzenie predefiniowane do lacza COM? pozdrawiam:) |
Modem SDI chcem troche przyspieszyc ;p
Ale z tego co widze nic z tego!! :'( |
Chłopie nie tędy droga. Łańcuch jest tak słaby jak jego najsłabsze ogniwo! 8)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:17. |