Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   POMÓ¯CIE z Vdubem!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f13/pomozcie-vdubem-16368/)

blejk 05.02.2003 10:57

POMÓ¯CIE z Vdubem!!!

Mam powa¿ny problem z konwersj± filmów AVI->VCD.
W trakcie przerabiania filmu plik wynikowy ma pokaszanione kolory, a dok³adniej w niektórych miejscach (dosyæ czêsto) pojawia siê po¶wiata dosyæ intensywnego fioletu.

Ten sam problem mia³em w TMPGEnc ale tam po wy³±czeniu w opcjach (option/environmental setting/VFAPI plug-in) opcji "AVI2(OpenDML) File Reader" wszystko wróci³o do normy.

Niestety VirtualDub nie ma takiej opcji (chyba?) a przy podk³adaniu napisów trzeba niestety z Vduba korzystaæ.

POMÓ¯CIE LUDZISKA!!!!!! Jestem zdesperowany!!!!

Weron 05.02.2003 11:48

Re: POMÓ¯CIE z Vdubem!!!

Cytat:

blejk napisa***322;(a)
Mam powa¿ny problem z konwersj± filmów AVI->VCD.
W trakcie przerabiania filmu plik wynikowy ma pokaszanione kolory, a dok³adniej w niektórych miejscach (dosyæ czêsto) pojawia siê po¶wiata dosyæ intensywnego fioletu.

Ten sam problem mia³em w TMPGEnc ale tam po wy³±czeniu w opcjach (option/environmental setting/VFAPI plug-in) opcji "AVI2(OpenDML) File Reader" wszystko wróci³o do normy.

Niestety VirtualDub nie ma takiej opcji (chyba?) a przy podk³adaniu napisów trzeba niestety z Vduba korzystaæ.

POMÓ¯CIE LUDZISKA!!!!!! Jestem zdesperowany!!!!

Prawdopodobnie wina kodeka.
Nie napisales jakim robisz.
Sprobuj zmienic na inny.
Kiedys cos takiego wystepowalo w angel potion.

blejk 05.02.2003 12:04

Je¿eli chodzi o Divx to 5.0.3 ale nie wiem czy to o to tutaj chodzi.
W trakcie ogl±dania avika w media playerze wszystko jest ok ale wystarczy ¿e za³aduje go Vduba i jeszcze przed robieniem czego kolwiek ju¿ przy ogladaniu go w "okienku g³ównym" (zarówno lewym jak i prawym) ju¿ jest ten cholerny FIOLET (gdy pojawia siê na twarzach to wszyscy wygl±daj± jak po niez³ej bibce...)

Weron 05.02.2003 14:17

Cytat:

blejk napisa***322;(a)
Je¿eli chodzi o Divx to 5.0.3 ale nie wiem czy to o to tutaj chodzi.
W trakcie ogl±dania avika w media playerze wszystko jest ok ale wystarczy ¿e za³aduje go Vduba i jeszcze przed robieniem czego kolwiek ju¿ przy ogladaniu go w "okienku g³ównym" (zarówno lewym jak i prawym) ju¿ jest ten cholerny FIOLET (gdy pojawia siê na twarzach to wszyscy wygl±daj± jak po niez³ej bibce...)

Sprobuj uzyc wtedy inny i zobacz czy jest tak samo.

blejk 05.02.2003 15:24

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Sprobuj uzyc wtedy inny i zobacz czy jest tak samo.

Niestety kodeki z serii 4.12 te¿ nie pomagaj±. My¶lê, ¿e tu chodzi o co¶ innego. Dlaczego w tmpgenc wy³±czenie AVI2(opendml) pomaga? I co to tak w³a¶ciwie do cholery jest?
A mo¿e mo¿na "to co¶" przeinstalowaæ???? No tak... ale jak????

HELP!!!!

Weron 05.02.2003 15:31

Cytat:

blejk napisa***322;(a)
Niestety kodeki z serii 4.12 te¿ nie pomagaj±. My¶lê, ¿e tu chodzi o co¶ innego. Dlaczego w tmpgenc wy³±czenie AVI2(opendml) pomaga? I co to tak w³a¶ciwie do cholery jest?
A mo¿e mo¿na "to co¶" przeinstalowaæ???? No tak... ale jak????

HELP!!!!

Nie wiem nigdy nie mialem czegos takiego.
Wydawalo mi sie, ze moze to wina kodeka bo czytalem gdzies artykul.
I to bylo chyba na forum www.divx.pl
Wez tam sprawdz.
Moze tam znajdziesz wtedy odpowiedz na to pytanie.

doora_s 17.02.2003 19:14

fiolecik

ja tez to mialam, ale sciagnelam sobie ze strony www.divx.pl
cos takiego: "Tsunami-Filter-Pack"
jak to zainstalowalam - fiolecik sie gdzies zapodzial
mam nadzieje ze nie wroci
:cisza: :cisza: :cisza:

blejk 18.02.2003 14:26

DZIEKI :jupi:

Wszystko chodzi pieknie 8) Najdziwniejsze, ¿e próbowa³em ju¿ chyba wszystkich kodeków, pack'ów, filtrów i cholera wie jeszcze czego tylko nie Tsunami!

Wypasik || Jeszcze raz dziêki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:14.