![]() |
POMÓ¯CIE z Vdubem!!!
Mam powa¿ny problem z konwersj± filmów AVI->VCD.
W trakcie przerabiania filmu plik wynikowy ma pokaszanione kolory, a dok³adniej w niektórych miejscach (dosyæ czêsto) pojawia siê po¶wiata dosyæ intensywnego fioletu. Ten sam problem mia³em w TMPGEnc ale tam po wy³±czeniu w opcjach (option/environmental setting/VFAPI plug-in) opcji "AVI2(OpenDML) File Reader" wszystko wróci³o do normy. Niestety VirtualDub nie ma takiej opcji (chyba?) a przy podk³adaniu napisów trzeba niestety z Vduba korzystaæ. POMÓ¯CIE LUDZISKA!!!!!! Jestem zdesperowany!!!! |
Re: POMÓ¯CIE z Vdubem!!!
Cytat:
Nie napisales jakim robisz. Sprobuj zmienic na inny. Kiedys cos takiego wystepowalo w angel potion. |
Je¿eli chodzi o Divx to 5.0.3 ale nie wiem czy to o to tutaj chodzi.
W trakcie ogl±dania avika w media playerze wszystko jest ok ale wystarczy ¿e za³aduje go Vduba i jeszcze przed robieniem czego kolwiek ju¿ przy ogladaniu go w "okienku g³ównym" (zarówno lewym jak i prawym) ju¿ jest ten cholerny FIOLET (gdy pojawia siê na twarzach to wszyscy wygl±daj± jak po niez³ej bibce...) |
Cytat:
|
Cytat:
Niestety kodeki z serii 4.12 te¿ nie pomagaj±. My¶lê, ¿e tu chodzi o co¶ innego. Dlaczego w tmpgenc wy³±czenie AVI2(opendml) pomaga? I co to tak w³a¶ciwie do cholery jest? A mo¿e mo¿na "to co¶" przeinstalowaæ???? No tak... ale jak???? HELP!!!! |
Cytat:
Wydawalo mi sie, ze moze to wina kodeka bo czytalem gdzies artykul. I to bylo chyba na forum www.divx.pl Wez tam sprawdz. Moze tam znajdziesz wtedy odpowiedz na to pytanie. |
fiolecik
ja tez to mialam, ale sciagnelam sobie ze strony www.divx.pl
cos takiego: "Tsunami-Filter-Pack" jak to zainstalowalam - fiolecik sie gdzies zapodzial mam nadzieje ze nie wroci :cisza: :cisza: :cisza: |
DZIEKI :jupi:
Wszystko chodzi pieknie 8) Najdziwniejsze, ¿e próbowa³em ju¿ chyba wszystkich kodeków, pack'ów, filtrów i cholera wie jeszcze czego tylko nie Tsunami! Wypasik || Jeszcze raz dziêki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:14. |