Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ile warte przepisywanie ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ile-warte-przepisywanie-16372/)

andrzejj9 06.02.2003 20:49

Re: Re: Re: Ile warte przepisywanie ?

Cytat:

Ice napisa***322;(a)
Chyba podoba mu się Twoja siostra !!! :) :) ;)

to by tlumaczylo taka, przesadzona nawet jak na ameryke, kwote ^_^

Ice 06.02.2003 16:09

Re: Re: Ile warte przepisywanie ?

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Nie chcialbym tu nikogo przybijac, ale z tego, co wiem, to moja siostra w Stanach za przepisanie jednej strony dostaje 5$. Fakt, ze facet, ktory jej placi podobno nie jest calkiem normalny (i to nie dlatego, ze jej tyle placi, ale ogolnie), ale mimo wszystko stawka dosc wysoka.
Chyba podoba mu się Twoja siostra !!! :) :) ;)

ob@r 06.02.2003 12:31

no to trzeba dac do miasta zetoxy przepisanie potem spłacić a różnice zachować dla siebie :P , rozumiem ze wszyscy pisza o stronie a4 czcionką nr 14...bo tez istotne, u mni od 1,5 - 2,5 zalezy czy z wydrukiem czy w pliku...

Fantomas 06.02.2003 09:27

Sid, mam dokładnie te same odczucia i dlatego tak rzadko coś przepisuję. Przecież są o wiele bardziej interesujące sposoby zarobienia paru złotych (paru, bo przecież na przepisywaniu kokosów się nie zbije - no mnie się jednak raz udało, ale się napracowałem przez ok. 1,5 miesiąca).
Miłego dnia

-Sid-The-Rat=> 06.02.2003 06:46

bralem 2.5 - wypieszczalem te strony i uwazalem ze tyle jest to warte - ale jak zobaczylem ze jak wysile sie mniej a ludzie i tak na to nie spojza lub im wszystko jedno to sobie darowalem biznes - wole juz ulotki nosic (byle latem - mozna sie opalic i jest cieplo:)) - a tak serio to na taka robote czasu nie mam

TOMMYx 06.02.2003 02:58

U mnie 2,50 PLN z wydrukiem. Cena za jedną stronę.

Sniper 06.02.2003 00:38

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
rozumiem Patrix że to miala być jakas sugestia heheheheheheh

musze wkońcu obejrzeć ten film ...

osobiscie odradzam - nuuuuuuda

tomgoo 06.02.2003 00:09

No dobra niech wam bedzie 2zł:)

ThanatoS 05.02.2003 23:18

Cytat:

Fantomas napisa***322;(a)
Powiem tak:
Swego czasu przepisywałem, ale u mnie cena wynosi 2,50 zł, choć wielu jest gotowych za ok. 1 zł za stronę. Jednakże czasem zdarzało mi się poprawiać prace pisame przez "złotówkowiczów", wtedy ciarki szły mi po plecach (przepraszam tych, którzy ewentualnie mogliby się poczuć dotknięci). Więcej roboty było z poprawianiem niż gbybym miał pisać od początku. Najczęściej osoby te mają niewymowną miłość do naciskania niezliczoną ilość razy klawiszy ENTER i SPACJA (to jest ich metoda na robienie odstępów). [...]

Tez czasami tak mam. Zgadzam sie, ze lepiej samemu pisac niz poprawiac. Cena 2 zl.8)

andrzejj9 05.02.2003 22:36

Re: Ile warte przepisywanie ?

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
Witam !

Chcialem sie zapytać czy ktoś z was przepisuje jakies prace (referaty, prace dyplomowe i magisterskie) ?

jak tak to ile za to bierzecie zł/strone ?

A tak wogóle to jak myślicie ile zato można brac ? tak w granicach rozsądku ?

prosze o wasze sugestie

Nie chcialbym tu nikogo przybijac, ale z tego, co wiem, to moja siostra w Stanach za przepisanie jednej strony dostaje 5$. Fakt, ze facet, ktory jej placi podobno nie jest calkiem normalny (i to nie dlatego, ze jej tyle placi, ale ogolnie), ale mimo wszystko stawka dosc wysoka.

djc 05.02.2003 22:23

Na chwilę obecną 2 zł/strona. Niżej to już by mi się nie chciało. Pisać niestety trzeba w Wordzie, ponieważ prawie wszyscy klienci chcą dostać swoją pracę na dyskietce lub płycie (oprócz wydrukowania oczywiście), a ich znajomość programów tego typu ogranicza się co najwyżej do worda, o ile w ogóle jakiś znają.
Bardzo wiele osób przynosi pozaznaczane fragmenty z książek lub innych prac, zostaje wtedy skanować, stąd chyba zdażają się osoby po 1 zł. Ale większość takich prac wygląda kiepsko, ponieważ często te osoby nie fatygują się, żeby taką pracę przeczytać i poprawić błędy w tekście i formatowaniu, które powstają w czasie skanowania.

tomgoo 05.02.2003 14:26

1.5zł/1 strona:)

Fantomas 05.02.2003 14:04

Powiem tak:
Swego czasu przepisywałem, ale u mnie cena wynosi 2,50 zł, choć wielu jest gotowych za ok. 1 zł za stronę. Jednakże czasem zdarzało mi się poprawiać prace pisame przez "złotówkowiczów", wtedy ciarki szły mi po plecach (przepraszam tych, którzy ewentualnie mogliby się poczuć dotknięci). Więcej roboty było z poprawianiem niż gbybym miał pisać od początku. Najczęściej osoby te mają niewymowną miłość do naciskania niezliczoną ilość razy klawiszy ENTER i SPACJA (to jest ich metoda na robienie odstępów). A takie szczegóły jak "wdowy", "bękarty" itp., nie mają dla nich najmniejszego znaczenia. Dlatego raczej nie przepisuję już prac, bo ludzie wolą mieć taniej, a że byle jak...
Ładnie wyglądający dokumnet wymaga czasu na przygotowanie, a to musi kosztować. Do tego ważne jest to, w jakim programie to ma być zrobione: co najwyżej "dobre" da się zrobić w programach typu Word, ale "bardzo dobre" wychodzą tylko z programów do składu tekstu - ja preferuję LaTeXa (tani=darmowy, dobry i niezależny od systemu operacyjnego), widziałem inne (zintegrowane z Windowsem, strasznie drogie, kłopoty z łamaniem polskich tekstów - vide prasa).
Miłego dnia

Zetoxa 05.02.2003 13:28

... w moim okrutnym mieście, złotówka za stronę z wydrukiem w 1 egzemplarzu ofkors.

sayan 05.02.2003 13:17

rozumiem Patrix że to miala być jakas sugestia heheheheheheh

musze wkońcu obejrzeć ten film ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:49.