Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ut 2003 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ut-2003-a-16389/)

kizio 05.02.2003 18:57

Ut 2003

Mam pytania, a mianowicie:
1.Czy opłaca się kupić Unreal Tournament 2003(oczywiście nie chodzi mi o cenę)???,
2.Jaka to jest gra bo nigdy w niom nie grałem(chodzi o rodzaj i może jakiś opis)???
3.Czy jest jej wersja PL????
4.Czy opłaca się kupić grę MAFIA PL(nie chodzi o cenę)???
5.Czy MAFIA to jest coś podobnego do GTA3???

za odpowiedzi z góry thx.

Y@nkee_PL 05.02.2003 19:09

a nie latwiej bedzie wejsc na gry.wp.pl, to zawsze jest cos ;)
tam poczytasz recenzje oraz mozesz ogladnac screeny

a tu masz konkretne linki:

Recenzja gry Mafia: The City of Lost Heaven
Recenzja gry Unreal Tournament 2003

shyja 05.02.2003 19:55

Mogę się najwyżej wypowiedzieć an temat UT2003 bo w Mafię nie grałem. Jak zacząłem grać w UT 2k3 to przeszedlem w 2 dni, i nie chodzi o to ze jest to tak krótka giera, grałem w nią prawie cale 2 doby bez przerwy. UT2k3 to FPP i z całą pewnością warto kupić, a o Mafię możesz zapytać Yankee_PL :)

kizio 05.02.2003 19:58

Chodzi mi o opinie forumfowiczów!

Pawel_k 05.02.2003 20:03

Powiem tak:
UT 2003 jest dobre do gry po sieci, choc z botami tez sie mozna zabawic, na necie krazy duzo mapek, modow, trybow gry 8)
w Mafi misje sa troche schematyczne, niema mulit :( ale za to jest dosyc rozbudowany free fide i extreme free ride :)
jesli lubisz dobre FPP (jak np. Q ]|[ ) to UT jest jak znalazl
jesli podobaja ci sie stare samochody i klimacik przedwojenny to wez Mafie
do UT jest nakladka polonizujaca (chyba tylko menu)
a mafia jest "kinowa" PL

andrzejj9 05.02.2003 21:31

Re: Ut 2003

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Mam pytania, a mianowicie:
1.Czy opłaca się kupić Unreal Tournament 2003(oczywiście nie chodzi mi o cenę)???,
2.Jaka to jest gra bo nigdy w niom nie grałem(chodzi o rodzaj i może jakiś opis)???
3.Czy jest jej wersja PL????
4.Czy opłaca się kupić grę MAFIA PL(nie chodzi o cenę)???
5.Czy MAFIA to jest coś podobnego do GTA3???

za odpowiedzi z góry thx.

Co prawda nie gralem w zadna z tych gier (no moze w dema), ale jestem w miare na biezaca jesli chodzi o nowe tytuly wiec dwa slowa. UT 2003 to glownie multiplayer, cos jak Quake3 tylko, ze oczywiscie z lepsza juz grafika. Nie wiem, czy osoba bez dostepu do netu (szybkiego) tudziez sieci ma co w niej szukac. Z botami rowniez mozna grac, ale to juz nie to samo.
Mafia natomiast jest troche podobna do GTA3 (przynajmniej czesto sie te gry porownuje). Chociaz fabula jest inna, to wykonywane misje w pewien sposob do siebie podobne. Poza tym i tu i tu sporo jezdzi sie samochodami i w obydwu przypadkach jest to zrobione naprawde dobrze. Od ludzi, ktorzy grali w te gre wiem, ze jest dobra i mozna sobie przyjemnie pograc. I jest spolszczona (i to podobno dobrze).

Sniper 05.02.2003 22:37

Obie sa rąbiste UT switny multi + dość ciekawe boty - muza miodzik grafa -etc

Mafia - n cóz grafa/muza midzik - bardziej cos jak Driver+GTA3

Ale obie maja jedna wade - sprzet musi być "mocny" żeby je w pełni uciągnąć - ja dla ut zakupiłem pełną gf2

murt 05.02.2003 23:24

W Mafie nie gralem wiec nic o niej nie powiem. Za to mam UT 2003 i moge powiedziec ze gra jest dobra. Jednak moim zdaniem zwyklego UT nie przebije. UT 2003 nie ma tego specyficznego klimaciku i super wygldajacych plansz oraz broni. Owszem, sa podobne plansze ale to juz nie to samo.
UT Rules :)

shyja 06.02.2003 00:16

Cytat:

murt napisa***322;(a)
W Mafie nie gralem wiec nic o niej nie powiem. Za to mam UT 2003 i moge powiedziec ze gra jest dobra. Jednak moim zdaniem zwyklego UT nie przebije. UT 2003 nie ma tego specyficznego klimaciku i super wygldajacych plansz oraz broni. Owszem, sa podobne plansze ale to juz nie to samo.
UT Rules :)

Nie zgodze sie z przedmówcą :P Myślę, że prawie wszystko jest o niebo lepsze niż w poprzednim UT. Niestety prawie... :( Uważam, że skopali sprawe ze snajperką, a snajperka to dla mnie podstawa w tego typu sprawach.

murt 06.02.2003 00:22

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Nie zgodze sie z przedmówcą :P Myślę, że prawie wszystko jest o niebo lepsze niż w poprzednim UT. Niestety prawie... :( Uważam, że skopali sprawe ze snajperką, a snajperka to dla mnie podstawa w tego typu sprawach.
Ja jednak wole starsz wersje. Klimacik mnie o tym przekonuje. Rzeczywiscie snajperke strasznie skopali ale mysle ze to tylko kwestia przyzwyczajenia.

Y@nkee_PL 06.02.2003 00:48

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Ja jednak wole starsz wersje. Klimacik mnie o tym przekonuje. Rzeczywiscie snajperke strasznie skopali ale mysle ze to tylko kwestia przyzwyczajenia.
Sniper, a jak ty podchodzisz do spraw snajperek ;)

troche o Mafii
gra jest na tyle godna polecenia, ze mimo poruwnywania jej z GTA3 to jednak wprowadza zupelnie inny klimat
musze stwierdzic ze MAFIA bardziej mi sie spodobala, bo czuje sie jak w filmie, jestem jego czescia, faktem jest ze nie mamy wplywu na wybieranie misji, bo z gory jest to narzucone, ale mnie to nie przeszkadzalo we wtopieniu sie w klimaty lat 30-ych, a to dzieki bardzo realistycznemu wykonaniu
ach te poscigi starymi samochodami, klimaty jakich nigdzie nie uswiadczymy, strzelaniny ala ze starych filmow o mafii itp.
nic tylko ucalowac naszych poludniowych sasiadow za miodzio wykonana giere
Max Payne + Driver + GTA3 = MAFIA :jupi: po prostu polaczenie trzech wypasionych gierek

jest pozno wiec tylko tyle ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:43.