![]() |
Re: Czy ktoś przerabial nagrywarke Philips 3610 ?
Cytat:
Od razu wyjaśniam, że nie próbowałem takiej sztuki - bo od kilku lat mam właśnie HP 7200 (chodzi mi w bardzo starym i wolnym kompie, który by raczej nie pociągnął z szybkimi nagrywarkami i służy raczej tylko do zapisu pakietowego - CDRW jako duża "dyskietka") i z oczywistych wzglądów nie byłem zainteresowany pogarszaniem możliwości nagrywary. O ile wiem to ten BIOS od HP był jednym z lepszych do tego hardwaru. Choć może ktoś popełnił jeszcze lepszy, bo ta nagrywara była sprzedawana pod wieloma markami...8) |
Na połowie prędkości ponoć jest bezpieczniej.
|
Cytat:
|
Re: Czy ktoś przerabial nagrywarke Philips 3610 ?
Cytat:
Zajrzyj tutaj: www.geocities.com/SiliconValley/Bay/6893/ |
Dzięki za zainteresowanie, tak się pytałem z ciekawości.
Miałem się tego pozbyć ale jakoś nie było chętnych na ten zabytek. Pod windowsem czasem coś nagra częściej jednak zepsuje. Za to pod linux działała w miarę poprawnie. Może jakiś nowy bios zmienić ? A obcnie testuję nową Liteon 48/24/48 i po 6-ciu minutkach wychodzi płytka nie to co na 3610 ponad 40min Stara będzie chyba robić za cdrom w starym kompie. Jedno jest pewne już nigdy nie kupię złomu zwanego Phlips - czytaj firma wydmuszka |
eh ... ja nadal katuje 3600 ... dobrze ze 700 nagrywa:P w 40 minut ale zawsze cos :P
|
nie przerobisz<STOP>pozbądź sie tego<STOP>póki działa<STOP>strasznie usterkowa<STOP>powodzenia<STOP>bedę w piątek<STOP>WUJEK<STOP>
|
Heh philips 3600 ten stary .... leży u mnie w szafie:)
Raczej tego staruszka 3610 nie zaminisz na 4/4/ :) Pozdro Tomgoo |
Polecam ci kupic nową nagrywarkę ceny teraz są śmiesznie małe lg 52x to wydatek około 300zeta a płytke masz wypaloną w 2, 3 minuty, a na tym badziewiu bedziesz smazyl jedna plytke jakies pol godziny a zwiekszanie szybkosci jes poprostu nieoplacalne:)
|
LOL.. jeszcze Ci to dziala? mnie ten badziew psul sie od samego poczatku.. heh, najgorsza nagrywarka jaka mialem to wlasnie ten Philips....
A co do przerabiania... kup sobie lepiej nowa. Szkoda czasu i zachodu z przerabiania tego, a efekt i tak prawie zaden.. 4x ^_^ |
O takich nagrywarkach (x2) każdy już zapomniał...;p
A propo co ci da x4...i tak strasznie długo...będzie nagrywała...;) Proponuję kupić demona szybkości np.x52 :) :) :) |
Czy ktoś przerabial nagrywarke Philips 3610 ?
Tak się zastanawiam czy ktoś miał sukcesy w przerabianiu nagrywarki Philipsa 3610
2/2/6 Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie, czy uda się podkręcić 4/4/6 ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15. |