Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywara I KŁopoty ..... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywara-klopoty-16438/)

Maciey 07.02.2003 18:03

DZIENNIK POKŁADOWY:
- puszczają mi nerwy, załoga zrozpaczona
- zainstalowałem nowe sterowniki ASPI, klapa, efekt ten sam
- zainstalowałem Roxio Easy Creator, nic, nagrywarki brak w programie
- przygotowuję się do upgrade'u BIOS, jest to płuta ASUS A7V133
- jeśli się to nie powiedzie podam się do dymisji ( serwisant )

Pozdrawiam Maciey

RoX97 07.02.2003 12:22

To niezly cyrk :)

esem 07.02.2003 12:21

Błędy CRC wynikają też ze zbyt agresywnie ustawionych pamięci (w BIOSie).
Pomijam oczywisty fakt, że program mógł być żle skompresowany. Porządne programy kompresujące weryfikują po kompresji plik na okoliczność błedów CRC. 8)

esem 07.02.2003 12:17

Cytat:

RoX97 napisa***322;(a)
eeee....tam mam taka sama cd... jesli z niej zainstaluje nero to plik nero.exe ma zmienione jakies 32bajty jesli dobrze pamietam... i dlatego krzyczy ze jest cos nietak... pozatym to nie antywirus krzyczy tylko crc w nero jest nieprawidlowe... :)
Maciey to trochę inaczej ujął. Rozumiem, że Ty masz inne objawy. 8)

esem 07.02.2003 12:15

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

A mam takie pytanie - po co jest ta wytczka antywirusowa ??

JA tam ja wyłączyłem zeby nie przedłuzała niepotrzebnie startu progsa.

Jest po to abyś mógł przeskanować pliki które będziesz nagrywał.
Oczywiście jest to tak naprawdę tylko wtedy użyteczne jeżeli nie masz innego antywira. Moim zdaniem ilości antywirów w systemie nie ma sensu powielać.
Baze wirusów Nero można aktualizować, jest taka opcja w menu. 8)

Maciey 07.02.2003 11:44

Zrobiłem jeszcze inny numer:

Oryginalne Nreo zinstalowałem w innym kompie i działało, następnie skopiowałem działające Nero i klapa.
Prawdopodobnie jest to wina sprzętu, ale nie wiem co

Laser 07.02.2003 11:40

Ilość załączników: 1
Witam !

A mam takie pytanie - po co jest ta wytczka antywirusowa ??

JA tam ja wyłączyłem zeby nie przedłuzała niepotrzebnie startu progsa.

RoX97 07.02.2003 11:36

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Nero ma swoją bazę antywirusową. Program antywirusowy może definicje wirusów z Nero odczytywać jako wirusy - takie przypadki już się zdarzały w historii: np. w DOSie 6.2x.
Uatualnij bazy wirusów: dla Nero i swojego antywira. 8)

eeee....tam mam taka sama cd... jesli z niej zainstaluje nero to plik nero.exe ma zmienione jakies 32bajty jesli dobrze pamietam... i dlatego krzyczy ze jest cos nietak... pozatym to nie antywirus krzyczy tylko crc w nero jest nieprawidlowe... :)

esem 07.02.2003 11:13

Nero ma swoją bazę antywirusową. Program antywirusowy może definicje wirusów z Nero odczytywać jako wirusy - takie przypadki już się zdarzały w historii: np. w DOSie 6.2x.
Uatualnij bazy wirusów: dla Nero i swojego antywira. 8)

Krzycho83 06.02.2003 20:40

Cytat:

RoX97 napisa***322;(a)
No fakt, z netu przynajmniej bedziesz mial nowsza wersje :)
Przecież te wersje z płytki też można (a nawet trzeba) uaktualnić wersją z netu :P

RoX97 06.02.2003 20:17

No fakt, z netu przynajmniej bedziesz mial nowsza wersje :)

Laser 06.02.2003 19:24

Witam !

To zainstaluj nero pobrane z netu - na www ausa powinny byc nero do tych nagrywarek - jak chcesz byclegalny to musisz w któryms z plików w katalogu nero znalesc cdkey na jaki aktualnie jest zainstalowany progs i za ten klucz zarejestrowac nowe nero

Znalazłem - cdkey na który jest nero zarejestrowany jest w pliku NeroHistory.log - otwierasz go z NotePada i masz na samej górze CDKEy.

Yahol 06.02.2003 19:23

Nie baw sie w takie glupoty, sciagnij Nero z sieci, chocby z CDRInfo, nadaj mu numerek i koniec! Masz podporke, plyte orginalna i moga ci naskoczyc, a slyszalem, ze czesc plyt z OEMowym Nero to szajssss! (wiesci z gieldy przy 100dole!)

Maciey 06.02.2003 19:06

Nic z tego :-(, zastosowałem, nie działa :-(

RoX97 06.02.2003 18:50

Mialem identyczna sytuacje, jakas serie plytek ze zwalonym nero.exe wypuscili....
Po zainstalowaniu Nero musisz z plytki zgrac plik nero.exe do katalogu gdzie zainstalowales nero (zastapic intniejacy)
Na cd powinien byc w \Nero\Nero55\Nero\nero.exe

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:02.