Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki kierunek studiow... ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-kierunek-studiow-16441/)

goth 09.02.2003 16:26

Dzieki - zloze papiery na Olsztyn (Mechanika i Budowa Maszyn), a jak sie nie uda....... zasile szeregi naszej ARMI !!!
Pokaze Saddamowi jak jest u nasz na roli..:P

Krzycho83 09.02.2003 14:10

Cytat:

jelonkowo napisa***322;(a)
jedyny problem moze stwarzac popularna kreska (rysunek techniczny rulez) ale wszystkiego da sie nauczyc
U mnie na PB rysunki chodzą po 15 zeta a w sesji nawet 30 :o

jelonkowo 09.02.2003 12:46

Cytat:

goth napisa***322;(a)
Dzieki !
A czy ktos mi powie czy taki koles jak ja po prostu tam sie utrzyma.
Nie jestem najlepszy z matmy, ale wszystkiego sie naucze i wiem, ze wykladowcy przerabiaja cala matme z technikum w 3 godziny itd. I interesuje nie to, czy JA SOBIE DAM RADE i przypadkiem nie odpadne po I semestrze.
Moze to smieszne i zalosne, ale pytam serio!

Nie martw sie jezeli wybrales Olsztyn dasz sobie rade jedyny problem moze stwarzac popularna kreska (rysunek techniczny rulez) ale wszystkiego da sie nauczyc, ja mialem tam studiowac w olsztynie ale wybralem informatyke i ekoonometrie i po 3 latach nie narzekam... a na mechanice mam sporo znajomych i daja rade a nie byli jakimis mozgami z matmy poprostu jest czas na zabawe i na nauke.
ps. jezeli jestes po technikum to bedziesz mial latwiej z racji rys technicznego i podobnej tematyki, kolesie po liceach maja ciezej.
pozdrawiam i powodzenia

Nol 09.02.2003 10:46

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
A nie wiecie czasem jakie zawody maja najwieksza przyszlosc ? Robia ciagle te badania rynku itp. Nie wynikow takich badan ?
Właśnie problem w tym, że w zasadzie w każdym zawodzie (no, nie do końca :) ) możnaby się jakoś ustawić, tylko trza mieć pomysł, kasę, znajomości i co za tym idzie - siłę przebicia. A najlepiej to mieć rodziców z dużą, dobrze prosperującą firmą. Znam parę takich osób, i to nie to, że ich nie lubię czy coś, wręcz przeciwnie, ale wiem, że mają pewną poduszkę bezpieczeństwa w razie czego. No a poza tym, to wsparcie.

-Sid-The-Rat=> 09.02.2003 09:57

zdecydowanie anjwieksza przyszlosc i najwieksza kase daje medycyna i biologia - ale to nie w naszym kraju ktory jest biedny i beznadziejny tylko gdzies na zachodzie - skandynawia, stany, kanada, japonia
spoleczenstwo sie starzeje - a na zachodzie starzy ludzie sa dosc majetni i chcieli by troche pozyc - no to sie na tym pracuje - bardzo lukratywna dzialka, dalej - genetyka - nie trzeba tlumaczyc, nanotechnologia - tez chyba nie, leki i tak dalej... - tylko jst jedno ale - z nastawieniem na 'nie bardzo sie przemeczac' to zaden kiedynek studiow ci nei pomoze - bo malo kogo obchodzi co skonczyles - tylko co umiesz i czy potrafisz sie uczyc - i czy CHCESZ sie uczyc

dajace duzo kasy - biurokracja w unii europejskiej - KONIECZNY jez. francuski!!!!!!

informatyka - ale nie klient od robienia www - bo to umie kazde dziecko, tylko bazy danych, programowanei rozproszone, szycie 'rozwiazan biznesowych' dokladnie pod klienta, doradztwo - uslugi sieciowe - ae tu trzeba miec pomysl i SPORO kasy...

PS. ktos wie z czego utrzymuje sie CDDB? bo ich klaster serwerow i lacza musza kosztaowac majatek (czyba 6*10 mbit maja)

Torwald 09.02.2003 09:49

A nie wiecie czasem jakie zawody maja najwieksza przyszlosc ? Robia ciagle te badania rynku itp. Nie wynikow takich badan ?

sobi1 08.02.2003 13:54

AGH Kraków. Wydział Inzynierii Mechcnicznej i Robotyki. Pierwszy rok, jak wszędzie, jest trudno. Ale później jak dobrze trafisz to mechanika,termodynamikia, czy mechanika płnów - wrrr(no ja nie trafiłem) PKM przejdą bezboleśnie.Kierunek Automatyka i Robotyka. Ja nie nażekam. A piąty semestr to po prostu marzenie. W dodatku w lesji zimowej zawsze dwa egzaminy, z czego z jednago zwolnienia. W sesji letniej trzy egzaminy i też zawsze z czegoś możliwość z wolnienia.

Nikita_Bennet 08.02.2003 13:42

Cytat:

goth napisa***322;(a)
Ja tez chce sie wybrac gdzies na studia.
Wybralem Olsztyn..........

jak milo :))
niezla uczelnia choc nie podoba mi si nazwa UWM - wolalem ART.
a tak wogle to siedze na rolnictwie na lejze uczelni i jest luzik.

pzdrwm Nikita_Bennet

Sniper 07.02.2003 12:12

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Ale jak znajdziesz to daj znać -zrobimy 2 imprezke:)
Nooo choooooopie - jasna sprawa - po obronie 2 tygodnie nie trzeźwiałem - zreszta gdzies jest post którego ni ch.. nie pamietam kiedy napisałem - potem prostowałem to co tam było napisane/tzn tłumaczyłem co chba chciałem napisac ;))

ob@r 07.02.2003 11:42

idź na komisarza unii europejskiej do Brukseli albo skończ ochrone środowiska, albo zostań księdzem, bo na zachodzi potrzebują ew. pielegniarką ...

Torwald 07.02.2003 10:56

Z tego co czytam to bedzie nieciekawie... :/ Jak pisalem na poczatku polonistycznie ani biologicznie uzdolniony nie jestem :). Nie wiecie jakie zawody maja najwieksze szanse rozwoju w najblizszej przyszlosci ?

Zetoxa 07.02.2003 07:48

w dzisiejszych stechnicyzowanych czasach jedynie studia humanistycznye (jakiekolwiek) mają sens :3msie: :czytaj:

Krzycho83 07.02.2003 01:18

Na Politechnice Białostockiej co roku przyjmują około 700 studentów dziennnych na wydział mechaniczny, z czego na drugim zostaje lekko ponad połowa. A że jest ciężko na tego typu uczelni to wiadomo. Najgorzej jest z matmy, mechany i do tego z kreski (pierwszy semestr: kłady, przekształcenia itp. :fiu: ). Cały materiał przerabiany jest w szalonym tempie i jak się nie załapie tego trybu pracy na początku, to przed końcem semestru może być makowiec (wiem coś o tym :P ). Do tego poziom jest tak wysoki, że szkoła średnia przy tym to mały pikuś. Także radzę porządnie się zastanowić przed wyborem kierunku. :)

ob@r 07.02.2003 01:05

na studiach dziennych bo o nich pisze - utrzyma sie każdy kto tego chce (zalezy mu na tym by sie uczyć a nie "studiować"), czasami trzeba bedzie przysiąść zwłaszcza na pierwszym, drugim roku, potem będą Ci mowić - "Proszę Pana" bo na poczatku jesteś śmieć, z latami bedzie łatwiej i sposób traktowania sie zmieni, ogólnie nie martwiłbym się czy sie utrzymasz, bo to pewne tylko jesli chcesz i myslisz o tym powaznie a nie jako sposob na odwlecznenie słuzby wojskowej... jestem pewien bo wiem to po sobie, - na maturze cudem przeszedłem matme - potem było tylko lepiej ale musiałem sie nad tym skupić i postawić albo to albo laski, samochody , alkohol, sex, narkotyki, handel bronia, sprzedaż makaronu, -teraz na 5.tym wiem że słusznie zrobiłem, choć mi tego bardzo brakowało.

goth 07.02.2003 00:56

Dzieki !
A czy ktos mi powie czy taki koles jak ja po prostu tam sie utrzyma.
Nie jestem najlepszy z matmy, ale wszystkiego sie naucze i wiem, ze wykladowcy przerabiaja cala matme z technikum w 3 godziny itd. I interesuje nie to, czy JA SOBIE DAM RADE i przypadkiem nie odpadne po I semestrze.
Moze to smieszne i zalosne, ale pytam serio!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:50.