Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jak wejść na kompa kolesia w sieci lokalnej? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-wejsc-kompa-kolesia-sieci-lokalnej-16444/)

murt 07.02.2003 12:27

Jeszcze w windowsie wbudowany jest WinPopup (moj pierwszy mesenger;) )
Jest bardzo prosty ale trzeba miec go cigle wlaczonego :(

Patrix 07.02.2003 12:27

Niektórych w ten sposób możesz zdenerowoać.
Jeśli koleś nie ma włączonego chata to widać nie ma ochoty gadać....
albo jest zajęty..... ;)

GOLOMB 07.02.2003 12:09

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
stacja 3,5 stary pomysł jak swiat - ale jak ci 45 osób zaczyna mieszac dyskietka to cie szlag trafi

u nas w sieci uzywamy e/pop-a

mozna ustawic chat/message na aways hide
oraz podłozyc dzwieki pod przychodzenie chat i mesage

i jak ktos chce cos odemnie sle mi message - z głasników słysze wav( w moim przypadku "masz nowa wiadomosc") i jak che to odbieram

tyle

massz racje już jak sam ch** dawno był ten trik opracowany :) odrobina wyobraźni :)

Sniper 06.02.2003 22:10

stacja 3,5 stary pomysł jak swiat - ale jak ci 45 osób zaczyna mieszac dyskietka to cie szlag trafi

u nas w sieci uzywamy e/pop-a

mozna ustawic chat/message na aways hide
oraz podłozyc dzwieki pod przychodzenie chat i mesage

i jak ktos chce cos odemnie sle mi message - z głasników słysze wav( w moim przypadku "masz nowa wiadomosc") i jak che to odbieram

tyle

shyja 06.02.2003 21:59

Stary pomysł; conajmniej tak stary jak świat :P , ale niestety jest kolejna wada, a mianowicie nieodpowiedzialni kolesie, którzy nic nie chcą od ciebie a udostępnioną stacje dyskietek ruszaja żeby tylko powkur... kolesia. U mnie to sie nie sprawdziło :(

eloise 06.02.2003 20:38

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Jak bedziecie mieli udostepniona stacje dyskietek.
To mozna na nia kliknac.Wtedy bedzie ten charakterystyczny stukot i to bedzie ten znak aby koles wiedzial, ze chcesz pogadac.
No ale ta metoda ma tez wady.
Miedzy innymi glosna muzyka itp.
W taki sposob komunikowalem sie z kumplem w sieci jeszcze jak mielismy 98.Wtedy on odpalal lanchata i gadalismy.Teraz zalatwiamy to za pomoca poslanca.(XP)

wow !!!
z tą stacją dyskietek to genialny pomysł

Weron 06.02.2003 20:36

Jak bedziecie mieli udostepniona stacje dyskietek.
To mozna na nia kliknac.Wtedy bedzie ten charakterystyczny stukot i to bedzie ten znak aby koles wiedzial, ze chcesz pogadac.
No ale ta metoda ma tez wady.
Miedzy innymi glosna muzyka itp.
W taki sposob komunikowalem sie z kumplem w sieci jeszcze jak mielismy 98.Wtedy on odpalal lanchata i gadalismy.Teraz zalatwiamy to za pomoca poslanca.(XP)

eloise 06.02.2003 20:35

Cytat:

przemas napisa***322;(a)
w 98 też można korzystać z net send'a [posłańca]

ale jak?
komenda net send nie działa....

przemas 06.02.2003 20:32

w 98 też można korzystać z net send'a [posłańca]

Laser 06.02.2003 20:18

Witam !

Mam taka sytuacje - ja mieszkam na 3 pietrze a sasiad na drugim on ma 2000 a ja 98 - i nie znalezliszmy jeszcze sposobu na inny sposób porozumienia sie jak gg albo jeden z nas usi isc do drugiego.

Myslałem zeby jeszcze cos z WOL / Wake On Lan / pokombinowac bo obydwa kompy to obsługuja ale jest tego minus wtedy kazdy z LANU jest nas tu troche mogłby właczyc sobie czyjegos kompa / a ja np sobie w danech chwili tego nie zycze / ;)

eloise 06.02.2003 20:14

jak wejść na kompa kolesia w sieci lokalnej?

witam,
mam takie pytanie, jak można dać kolesiowi dać znać w sieci lokalnej ze coś od niego chcę np. zeby włączył lanchata i wtedy sobie gadamy, bo jak włącza kompa to go widze w otoczeniu sieciowym, ale nie ma z nim kontaktu póki nie włączy komunikatora
w win2000/XP można np. net send-em mu komunikacik podesłać ale w win98se? a może istnieje jakaś mała aplikacja innej firmy do tego celu(nie trojan, broń boże)
nie żeby od razu tam hackować czy coś, tylko "dać mu znać" ale nie krzycząc przez okno "odpal lanchata !!!!"

PS
fajne to Wasze forum, tyle ludzi, tyle tematów...
pozdrowienia dla wszystkich

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30.