![]() |
Myśl dotycząca piractwa...
Taka mnie dziwna myśl naszła na temat piractwa...wiadomo, że kopiowanie gier to piractwo, ale w takim razie sprzedawanie ORGINALNEJ gry komuś to też piractwo?Przecież producent nie ma z tego zysku...tak samo jak z piractwa.Sprzedaż orginalnej gry to takie samo coś jak sprzedaż pirata - przecież w obu przypadkach producent NIC z tego nie ma, a tylko różnica polega na tym, że jakiś gość drożej sprzedaje orginał niż pirata (co jest oczywiste).Co wy na to??????
|
Re: Myśl dotycząca piractwa...
Cytat:
|
Re: Myśl dotycząca piractwa...
Cytat:
a gdy sprzedajesz oryginał, to producent coś z tego ma - przecież najpierw musiałeś go kupić. |
Re: Re: Myśl dotycząca piractwa...
Cytat:
|
Re: Re: Re: Myśl dotycząca piractwa...
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Myśl dotycząca piractwa...
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Myśl dotycząca piractwa...
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Re: Myśl dotycząca piractwa...
Cytat:
Kupisz oryginal i zrobisz kopie ktora nastepnie sprzedaz kumplowi to juz przestepstwo - piractwo. Na rynku sa juz 2 plyt i za kopie producent nie dostal nic. Jasne jak slonce :) |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Myśl dotycząca piractwa...
Cytat:
|
Ale każdy m prawo do wykonania jednej kopii zapasowej
do własnego użytku ... |
Witam!
w zasadzie to ja moge sobie zrobic 100 kopii i trzymac je w domu dla wlasnego uzytku... najwazniejsze abym ich nie rozprowadzal i nie czerpal z nich zysku (rozdawanie za darmo to tez rozprowadzianie!) |
ja sie nie bede wypowiadal ale temat ciekawy
|
Cytat:
jest tam zapis iz kopie mozesz wykonac tylko i wylacznie w przypadku gdy jest ona niezbedne do poprawnego dzialania aplikacji kiedys napisalem artykul na ten temat ale z Miskiem uznalismy iz nie jestem prawnikiem i tekst zalega umnie na dysku ale przygotowujac sie do jego napisania zbieralem opinie od Microsoft Polska i Cenega zarowno jedno jak i drudzy pololuja sie na ten punk o niezbednosci do poprawnego dzialania i nie widza potrzeby wykonania kopi bezpieczenstwa argumentowalem oczywisice np przypadkiem gdy CD z softem zostalo uszkodzone np przez czeste uzywanie ... Microsoft nie zajal stanowiska Cenega - zapewnila mnie, ze za uszkodzona plyte wysyla nowa - bez dodatkowych kosztow |
Cytat:
BD widze, że obeznany jesteś ^_^ |
jeszcze wtrące o tym co mówił CAMFO !
Tu niechodzi o to czy sprzedajesz ta płyte z nadrukiem czy tą podpisaną markerem ! Tu chodzi o licencje ! Kupują orginalną gre masz LICENCJE na ten produkt. Możesz ją sprzedać dalej.. ale sam ją już tracisz ! Takie jest moje zdanie, jesli sie myle prosze mnie o tym poinformowac ! :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:54. |