![]() |
Cytat:
i jakiś dupek wjechał mi na kompa i z moim IP włamał się do servera Admina Musiałem sie sporo natłumaczyć Pozdrawiam |
A ja mam iptables i mam święty spokój.
Tak gwoli ścisłości: Jak ktoś z was ma tzw ip nierutowalne czyli: Klasa A: 10.0.0.0 - 10.255.255.255 maska 255.0.0.0 Klasa B: 172.16.0.0 - 172.31.255.255 maska 255.255.0.0 Klasa C: 192.168.0.0 - 192.168.255.255 maska 255.255.255.0 To znajduje się za natem, a co z tym związane można się do niego włamać z danego segmentu sieci a w najlepszym razie z całej sieci operatora. Sposoby włamania się na taki komputer: -fizyczny dostęp do sieci -włąmanie się na router, albo inną maszynę, która ma dostęp do danego lan'u. |
|
Cytat:
Pozdrowienia |
Cytat:
i jak sie stronka podoba? |
Cytat:
UPDATE. ZALAPALEM ^_^ :D 8) |
Witam!
ktos w ogole zrozumial motyw z kropka? |
Cytat:
| V |
Sygate Personal Firewall i koniec
bo szybka konfiguracja i mila wspolpraca ementualnie Tiny |
proponowalbym na liscie umiescic takze firewalla z XP jako osobna pozycje.
|
Cytat:
ja osobiscie uzywam osobno NPF i NAV (nie z pakietu NIS) one sie polaczyly i maja jedno menu :) tzn mozna z jednego menu przeskakiwa miedzy nimi :) ...look up and przygarnij KROPKE! |
Witam!
juz znalazlem NPF 2003 Retail :)... i mase innych programow... rewelacyjna stronka - sa tam linki w formie tekstowych adresow kopiujesz i masz :) rewelacja. |
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
Norton Internet Security to nie firewall! to pakiet w skald ktorego wchodza NPF, NAV i jeszcze jakies programiki... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:35. |